Hva med å åpne dører framfor å slå inn åpne dører?

0
Fra Øst-Aleppo. Hvem tok bildene? Skjermdump fra video.

Coronatørke Egeberg?

Den såkalte faktasjekkeren Faktisk.no skriver om seg selv:

Som  faktasjekkere ønsker vi  åpenhet om arbeidsmetoder, kilder og finansiering. Derfor søkte vi om å bli tatt opp i Poynter Institutes internasjonale faktasjekknettverk IFCN i USA. Etter en grundig ​revisjon av vårt arbeid og metoder ble vi godkjent.  

Ved å signere «​International Fact-Checking Network fact-checkers’ code of principles​», forplikter vi oss til å følge internasjonalt anerkjent metode og etikk for faktasjekk.  

faktisk.no «helt sant».

Faktisk.no har en reportasje om spredning  av bilder fra Syria som er manipulerte. Storyen er at noen har påstått at tre bilder av en jente i Øst- Aleppo båret av tre ulike menn kan ha funnet sted ved tre ulike anledninger. Dette skulle være bevis for at mediene lyver.

Nå kommer faktisk. no med denne som har versert siden 2016 da bildene ble tatt i Øst-Aleppo.  Bildene har versert helt tilbake til 2016. Vi finner dem i ulike aviser i 2016, 2017, 2018, 2019 og nå i 2020 av faktisk.no. Og, faktisk.no har spredd dem til  aviser som sponser dem.  

Konklusjonen til faktisk.no: Mediene lyver ikke. Bildet er fra samme sted. Bildet er fra Øst-Aleppo.

Øst-Aleppo august 2016

Men, siden ingen fra faktisk.no eller noen av de andre avisene som bruker bildene var  i Øst-Aleppo så må de stole på lokale faktasjekkere og medier.

Jeg har vært i Øst-Aleppo og faktasjekket hva vestlige medier formidler fra Syria. Jeg ville garantert ikke fått medlemskap i det Soros-støttede faktasjekknettverket IFCN.

La oss gjøre en faktasjekk av orginalbildene.  Bildene har vi. Videoen fra stedet hendelsen har skjedd har vi. La oss begynne. Mannen med de gule klærne halter. Han ville ikke vært i stand til å løpe med denne jenta dersom det var det som var meningen. Han holder henne riktignok. Nærmest poserer med henne.

Her er videoen:

Var dette fotografen som tok bildene?

Eller var det disse?


Her har vi fire eller fem fotografer til fra samme hendelse som faktisk.no viser til. Alle like rolige. Her er det ingen hastverk å spore.

Bilal Abdul Kareem i Øst-Aleppo

Ser man nøye  på bildet der mannen i gult poserer ser man flere personer. Til venstre ser man en mann med typisk syrisk utseende… sjefspropagandisten for Al-Nusra, den amerikanske islamisten Bilal Abdul Kareem.

Han ser ikke bekymret ut. Ikke han heller. Hva gjør han i Øst-Aleppo? Han driver en nyhetskanal vestlige medier bruker.  On The ground News. Han er del av Al-Nusras propagandaapparat- akkurat som White Helmets er det. Derfor er han i Øst-Aleppo. Han er ute i felten og fikk godt stoff til vestlige medier. Som mediene bruker helt ukritisk. Uten kildekritikk. Og, som faktisk.no nå bruker – fire år etter Øst-Aleppo ble befridd. Befridd fra terrorister som de faktisk.no fortsatt forsvarer.

Her står Bilal Abdul Kareem sammen med en selvmordsbomber i Øst-Aleppo. Han viser fram bombebeltet og forteller at mange har nå iført seg bombebelter som de vil utløse om de blir presset ut av Øst-Aleppo. De skal altså sprenge seg selv i lufta sammen med sivile og soldater.

Nå har Bilal Abdul Kareem  flyttet virksomheten sin til Idlib. Sammen med White Helmets og mediekjendisene i Al-Nusra

Øst-Aleppo ble befridd i desember 2016.

Øst- Aleppo april 2017

Jeg var i Øst-Aleppo 2017 få måneder etter den syriske hæren hadde befridd Øst-Aleppo. Der møtte jeg lykkelige, men slitne soldater fra den syriske hæren som hadde kjempet mot terrorgrupper siden 2012. «Revolusjonen» var over og folk kunne begynne å leve igjen. Hva jeg så var sannheten. Løgnene ligger arkivert hos ulike redaksjoner overalt i hele vesten.

Foto: Eva Thomassen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.