Facebook vil fjerne alle oppfordringer til protester mot portforbudet

0
Mark Zuckerber. Foto: Shutterstock

Administrerende direktør i Facebook Mark Zuckerberg sa mandag 20. april 2020 at teknogiganten vil fjerne innlegg som ser ut til å fremme eller organisere protester mot påbud om å være hjemme på grunn av COVID-19.

Zuckerberg ble intervjuet av ABCs George Stephanopoulus i programmet “Good Morning America” og ble spurt om hvordan selskapet vil håndtere det at Facebook “kan bli brukt til å organisere mange av disse protestene for å trosse retningslinjene for sosial distansering.” Stephanopoulus spurte deretter om er det Facebook vil kalle “skadelige feilinformasjon”.

«Vi klassifiserer det som skadelig feilinformasjon, og vi fjerner det,» sa Zuckerberg. «Samtidig er det viktig at folk kan diskutere politikk, så det er en linje på dette, vet du, dette er mer enn vanlig politisk diskurs. Jeg mener at mye av det folk sier som er usant rundt en kritisk helsesituasjon som dette kan klassifiseres som skadelig feilinformasjon.”

Vedtaket fra Facebook kom etter at det var blitt mobilisert til flere demonstrasjoner i USA via grupper på Facebook, slik som demonstrasjonen i Harrisburg, Pennsylvania.

I pakt med «Event 201»

Zuckerbergs linje er godt i samsvar med anbefalingene fra The Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum, og Bill & Melinda Gates Foundation i forbindelse med pandemiøvelsen «Event 201». Der heter det i punkt 7:

Regjeringer og privat sektor bør prioritere å utvikle metoder for å bekjempe feil- og desinformasjon før neste pandemi. Regjeringer vil trenge å samarbeide med tradisjonelle og sosiale medieselskaper for å forske på og utvikle raske tilnærminger for å motvirke feilinformasjon. Dette vil kreve å utvikle muligheten til å oversvømme medier med rask, nøyaktig og korrekt informasjon. Offentlige helsemyndigheter bør samarbeide med private selskaper og pålitelige samfunnsledere slik som ledere av trossamfunn, for å formidle faktainformasjon til ansatte og borgere. Pålitelige, innflytelsesrike arbeidsgivere i privat sektor bør etablere kapasitet til raskt og pålitelig å øke sin formidling til offentligheten, håndtere rykter og feilinformasjon og forsterke troverdig informasjon for å støtte offentlig krisekommunikasjon. Nasjonale offentlige helsebyråer bør jobbe i nært samarbeid med WHO for å utvikle evnen til raskt å utforme og publisere korrekte helsemeldinger. På sin side bør medieselskaper forplikte seg til å sikre at autoritative meldinger blir prioritert og at falske meldinger undertrykkes, inkludert bruk av teknologi. (Våre uthevelser. Red.)


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.