Dødelighet i Europa 2016–2020

24

Europeiske land har opprettet en database som kalles European Mortality Monitoring Project, eller EuroMomo. De skriver om sitt oppdrag:

Our mission is to reinforce the EU’s preparedness to respond to potential risk of all hazards by a continued operation of the EuroMOMO network which ensures quality checked, standardised weekly mortality monitoring. The vision is further to extend the collaboration by adding new countries to the network and to continuously explore the potential of timely mortality data. By conducting regular network activities, partners will learn and exchange best practice on how to apply data from real-time mortality monitoring for risk assessment, in particular as regards cross-border threats and the management of the public health response to emergencies.
     

Partnerne i prosjektet er EU pluss EØS.

Deres dødelighetsoversikt for perioden 2016–2020 ser slik ut. Den går fram til uke 12 i 2020, altså den uka som sluttet 22. mars:

Med mindre Europa har noen bedre statistikk på dødelighet og overdødelighet, er det vel greit å legge denne til grunn for de videre diskusjonene?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Med humor så er det lurt å vente til 50% av befolkningen har fått sykdomen. Og når 50% av befolkningen i norge har fått coronaviruset så ser vi hvordan det går og så videre.

  Men uansett vi har mange eldre i befolkningen om man ser på tabellen nedenfor.

  Skal vel tillegges at det hele er jo en ypperlig mulighet å redusere demokratiet til nære på null. Noe som ulike aktører helt sikkert kommer å prøve på i og med at shippet kanter nå eller går på isberget (Erna og Titanic:). Så jeg har full forståelse for de som er skeptiske til “hysteriet” men dumt å sjanse når vi ikke er sikkre.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hvorfor det? Når de døde begynner å vises her, så vil du bare finne att nytt halmstrå for å bagatellisere.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  50% av beflokningen vil ikke få viruset i den rikere delen av verden, så for å se hvordan det kunne gått, så må vi se på fattige land. (Sverige vil nok også stenge ned, men vi får se)

  Venstresiden har typisk svermet for disse sosialistiske landene i Latin-Amerika, men det skulle ikke forundre meg om vi får høre lite om hva som skjer der nå.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Spesielt ille blir det når mange av de har levd på de organiserte landenes matoverskudd,. Matoverskudd i Vesten og Russland er mye basert på “just in time” prinsippet, så verdens totale matproduksjon vil gå ned. Man kan jo håpe på at været gir rekordavlinger, men det typiske virker å være at sykdommer og unormalt vær hører sammen. I Italia hadde de frost fra Sibir midt i fruktblomstringen, i følge en italiener jeg snakket med. Han dekket til sine to frukttrær, men de store produsentene kan ikke gjøre det, selv om de tenner bål og lager fuktig røyk som ideelt skal legge seg som et teppe av fuktig(tung) varm luft, under den kalde og tørre luften.

  Det har også vært store gresshoppesvermer som har ødelagt mye allerede i Afrika, Midt-Østen og Kina.

  Det vil i såfall bli i de europeiske landene med store innvandrerbefolkninger, men jeg tror ikke på store uroligheter i Europa eller USA over mat, da folk forstår at det bare vil gjøre matforsyningen værre.

  Om det er mat nok, kan det nok komme bråk om arbeidsledigheten blir stor i Vesten også, men jeg tror egentlig ikke at det blir gigant arbeidsledighet, da man behøver hender til å bygge opp innenlandsk produksjon.

 5. Ikke noe er umulig og “kick the can” har jo varit løsningen hele veien. Jeg håper at du har rett og at vi henter oss asap.

  "Blessed are the young for they shall inherit the national debt. " :thinking::sunglasses:

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Siden “kick the can” vinner hver gang, så er de som foreslår en god retning å sparke den i, som får viljen sin, mens de som sutrer over strategien bare blir ignorert.

  Naivitetsvenstre og grådighetshøyre er forhåpentligvis steindødt før krisen er over, da de begge er alergiske for konsekvenstenkning og hovedansvarlige for at krisen har blitt så stor.

 7. Her er en corona-statistikk fra England. Jeg prøvde å få tak i en fra Italia, men klarte det ikke. I følge denne statistikken er det FÆRRE dødsfall (totalt) enn gjennomsnittet de siste 5 år. Kan noen fortelle meg hva jeg ikke har skjønt…? Hvor er katastrofen…?
  https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsregisteredweeklyinenglandandwalesprovisional/weekending20march2020?fbclid=IwAR1z-LVHGY_V8AKkMCxkuSXHAelHIm4V2eG79yCxDzIKi4Qrp8cxcVFqXqA#toc

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Nei, fordi du er en av dem som ikke vil forstå.
  Fra den 23 januar:
  23 januar
  lemme tell

  Dame tu mano
  y venga conmigo
  Vamonos al viaje para
  buscarlos sonidos magicos
  de Ecuador!

  https://www.youtube.com/watch?v=9cQlVww0zKo

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

16 flere kommentarer

Deltakere