Vegen inn og ut av Idlib

0
Vestens "opprørere" i Syria viser seg å være bare terrorister av verste slag. Shutterstock

Av Eva Thomassen.

«Solidaritetsvisitt»

Fra Twitter-kontoen til Kelly Craft.

Det er nesten som man ikke tror det man ser. Men, jo. der dukker  USAs ambassadør til Tyrkia, David Satterfield opp, ledsaget av USAs spesialutsending til Syria, James  F. Jeffrey og   FN ambassadør Kelly Craft i Idlib i Syria.  Uten i samarbeid med Damaskus, men åpenbart i samarbeid med Erdogan tar disse seg ulovlig inn i Syria. De blir ønsket velkommen til Idlib av medlemmer av Al-Nusra pyntet med hvite hjelmer  og logoen godt synlig. Fra å ha skreket seg hese i FN om situasjonen i Idlib tar de like så godt turen dit selv. Et eklatant brudd på alle internasjonale lover. Men, det overrasker ikke. USA og lakeistatene har jo gjort akkurat det siden 2011. «Verdenssamfunnet» kommer på besøk. Men, hva vil disse dignitærene med dette besøket? De vil vise «verdenssamfunnet» sin solidaritet med Al-Qaida.  De vil vise støtte til Erdogans invasjon av Syria og hans samarbeid med de farligste terroristene verden har sett. Vi må huske at det har aldri vært meningen at disse terroristene skulle bekjempes. Maskene har falt.

Ifølge ambassadør Craft har USA gitt bortimot 100 milliarder kroner til regimeskiftekrigen mot Syria. (Men Norge har gitt mye mer per innbygger.)

Regimeskiftekrigen 2011-2020

Assad must go! Hillary Clinton 2011

Idlib

Idlib var «revolusjonens arnested» i 2011 og terrorgruppenes siste arnested i 2020.

Idlib var det første ”frigjorte” området i Syria, selve episenteret for ”revolusjonen”. Idlib var inntatt av ekstreme jihadister fra 2011, både syrere og utenlandske. I Idlib bodde det mange minoriteter, drusere, kristne etc. Disse ble enten drept, tvunget på flukt, eiendommene deres konfiskert og landsbyene fjernet fra kartet. Opp mot 70% av innbyggerne i Idlib flyktet til regjeringskontrollerte områder. Den syriske hæren trakk seg ut av Idlib i 2015 fordi det foregikk en systematisk slakt av soldater. Flere titalls soldater ble halshugget, mange andre drept, torturert. Idlib ble da et område totalt kontrollert av ulike terrorgrupper. Grensene mot Tyrkia gjorde også Idlib til et attraktivt område. Idlib får all tilførsel av mat, medisiner, våpen og nye forsyninger av terrorister inn fra grensepostene mot Tyrkia. Det er også disse Norsk Folkehjelp og Norwac og andre NGOer bruker for å forsyne Idlib med varer og tjenester. Mange av de 13.5. milliarder bistandskroner Norge har gitt i støtte til terrorgruppene i Syria har  funnet vegen fra Tyrkia til idlib.

Amnesti

Terroristene i idlib kommer fra alle områder som er befridd av den syriske hæren med allierte. De blir busset til Idlib fra Øst-Aleppo, Raqqa, Deir Ezzor, Daraya, Barada, Palmyra, fra fjellene mot Libanon , kort sagt fra over hele Syria. I tillegg til dem som har opphodt seg i Idlib gjennom hele krigen. Dette er resultat av den amnestipolitikken som er ført.

Det har pågått forsoningsavtaler mellom terrorgrupper og myndighetene helt tilbake til 2012. Dette har vært en poltikk som er ført over hele Syria. I områder beleiret av terrorgrupper har myndighetene gitt terrorister en mulighet til å legge ned våpen, få amnesti og deretter kunne gjenoppta sitt sivile liv eller ta del i den syriske hæren for å kjempe mot de gruppene de var en del av. Denne politikken er ført fordi det er en måte å redde sivile ut av terrorkontrollerte områder.  Nå er alle i Idlib, den siste bastionen i Syria som kontrolleres av terrorgrupper.

«Partene»

«Partene» må få på plass en våpenhvile, sier de som nå har tatt seg ulovlig inn i idlib og åpent gir sin støtte til den ene parten. «Partene»? Den syriske regjeringen er den ene parten. Men, hvem er den andre parten?  Det er dette som er essensen i krigen mot Syria. Det er ordet «part» som har vært mantraet i krigen. Partene. Når mediene fortsatt skriver at Russland og NATO støtter hver sin part i krigen så skjønner alle ar den ene parten er «Assad-regimet». Men, skjønner alle at den andre parten er Al-Qaida? Neppe. Ikke så lenge mediene tåkelegger hva krigen i Syria handler om. Men, det er to parter. «Verdenssamfunnet» og Al-Qaida er den andre parten. Deres mål er å styrte president Assad.

Hva er 33 tyrkiske soldaters liv mot 150 000 syriske soldaters liv?

33 tyrkiske soldater ble drept i Idlib tilhørende den tyrkiske invasjonstyrken. De ble drept i et syrisk angrep mot terrorgrupper som disse soldatene oppholdt seg sammen med. Oppdrag var å drepe syriske soldater. De tyrkiske soldatene ble drept i et land de hadde invadert. I et land som kjemper mot nettopp terrorister. Man burde mene at en nasjonal hær har rett til å forsvare landet sitt? 

I stedet dukker Jens Stoltenberg opp og på dårlig engelsk sender sine “deepest condolences to those who have lost loved ones“  NATO gir Erdogan støtte og  våpen. Norge er medlem av NATO og vi har ikke hørt at statsminister Solberg ta avstand fra denne direkte støtten til Al-Qaida.

Erdogan og Det muslimske brorskapet

I dette intervjuet med president Assad fra 2015 beskriver han Erdogans ideologiske ståsted som samsvarer med islamismen til de terroristene han åpent nå gir direkte militær støtte. Det Muslimske brorskapet og wahabismen er to sider av samme sak. Den ene går med slips, den andre med langt skjegg.

Weapon of mass migration

Erdogan er ikke fornøyd. Han vil ha støtte fra EU i kampen mot president Assad.

Han åpner døra  til Europa, busser titusenvis av alle som måtte ønske å komme til Europa til grensepasseringen Edrin mot Hellas. Dette er ikke flyktninger fra Idlib. Erdogan har stengt grensen mellom Idlib og Tyrkia. De fleste er unge gutter. Nesten ikke et barn eller kvinne å se.

President Assad advarte Europa allerede i 2013:

Et bilde som inneholder person, mann, tekst, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Som man sår så høster man

Europa har seg selv å takke.

Faktum er at det oppholder seg nærmere 100 000 kvinner, menn og barn i interneringsleire nordøst i Syria. De fleste er utenlandske. I Idlib nærmere 300 000. Flere av dem er norske. Alle disse skal hjem. Erdogan åpnet portene for terrorister til Syria med velsignelse fra «verdenssamfunnet». Nå vil ingen ha dem tilbake. I mellomtiden drepes syriske soldater som er i Idlib for å bekjempe nettopp internasjonal terror.  

Grensebyen Edirne mellom Tyrkia og Hellas

Unge menn i kampdyktig alder ble sendt av Erdogan med buss til grensa mot Hellas. Shutterstock.

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.