Tyrkia fortsetter sin hybridkrig med migranter mot Hellas

1
Tyrkia bruker migranter i en hybridkrig mot Hellas. Kilde: Southfront

NATO-landet Tyrkia fører en hybridkrig mot NATO-landet Hellas. Det er vanskelig å se det på noen annen måte. På initiativ fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er tusenvis av migranter sendt til grensa mot Hellas for å ta seg ulovlig inn i landet. Tyrkiske styrker støtter invasjonsforsøket og skyter med tåregass mot gresk grensepoliti som prøver å forsvare grensa.

Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu sier at han har beordret den tyrkiske guvernøren i grenseprovinsen om å «slå tilbake mot gresk grensepoliti ti ganger mer». Han påsto at 143.000 migranter allerede hadde tatt seg inn i Hellas og at de ville fortsette å gjøre det. Den greske nettavisa Keeptalkinggreece.com skriver at det ikke finnes noen dokumentasjon på dette tallet, men at Soylu også har truet med at dette er bare beynnelsen og at «en million» migranter vil ta seg inn i EU via Hellas. Soylu oppfordret også migrantene til å krysse grensa hvor de måtte klare å komme over. «Mitsotakis (den greske statsministeren) klarer ikke å holde grensa», sa han.

Tidligere i mars 2020 sa den greske viseforsvarsministeren at «Hellas blir angrepet av Tyrkia med migranter som våpen. Vi er i en krig uten kuler.»

Utenriksministrene i EU har gitt politisk støtte til Hellas og har erklært at Tyrkia bruker migrantene til politiske formål, samt at EU vil forsvare sine yttergrenser.

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu sa 23. mars 2020 at den manglende støtten fra EU til det Tyrkia gjør i Idlib gjør situasjonen uholdbar. Dette viser igjen at Tyrkia bruker migrantene til å presse fram en støtte fra EU til den krigen Tyrkia fører mot Syria sammen med terroristene i Idlib. Samtidig er det liten tvil om at Tyrkia også bruker migrantene til å angripe erkerivalen Hellas for å svekke landets grenser.

Les også: Flyktningkrise eller tyrkisk hybridkrig mot Hellas?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. først og fremmest tak for et informativt rødt medie , jeg læser næsten alle artikler som kommer op,

  Jeg har samtidig lagt mærke til overskrifterne på 1 artikel som der har været for nylig.

  “Tyrkia fortsetter sin hybridkrig med migranter mot Hellas”

  Erdogan fortsætter sin hybridkrig mod Hellas" overskriften havde jeg selv personligt foretrukket og det havde været en mere korrekt overskrift. Det er Erdogans agenda hans handlinger repræsentere ikke alle borgerne i Tyrkiet eller flertallet.Tyrkiet og Hellas befolkninger er naturlige brødrefolk på grund af fælles kultur og historie ligesom Danmark og Norge. Selv ikke Assad siger aldrig Tyrkiet når han går til angreb mod Erdogan af netop samme grund , du kan ikke finde et live optagelse af Assad hvor han går til angrep på Erdogan hvor han siger tyrkerne eller Tyrkiet, han siger næsten altid Erdogan eller det tyrkiske regime netop fordi folk imellem de lande også er brødre.

  " Grekerne er de virkelige humanistene
  Det er vi som har håndhevet de humanistiske verdiene. De ligger i grekernes gener. I den nasjonale mentaliteten. På øyene i det østlige Egeerhavet har de båret byrdene av det europeiske sviket. I mange år har befolkninga strukket seg over evne for å hjelpe ofrene for krigene i Midtøsten. I Polen og mange andre europeiske land ville slike tilstander ha ført til pogromer i gatene, mener han."

  Jeg vidste ikke at der fandtes et specielt græsk humanistisk gen, hvis det er tilfældet så bør det fremføres i videnskabelige artikler straks det er en meget stor opdagelse. Græske grænsevagter som forsøger at punktere en overfyldt gummibåd og slår flygtningene hvor der findes kvinder og barn ibland, er det den græske humanisme? Ja Erdogan bruger flygtningene for sin egen agenda , men hvilken ret har et land og begrænse et individs bevægelsesfrihet? Hvis flygtningene gerne vil til Europa har Tyrkiet ingen ret til at nægte dem,denne politik er blivet gennemført på baggrund af en kynisk antihumanistisk aftale imellem EU og Erdogan.Tyrkiet har taget imod flere millioner flygtninge imens Europa har gået amok over nogen hundred tusind. Græske venstreorienteret ledere har skuffet enormt lige siden Tsipras bliv valgt.

  jeg er enig i meget af det der bliver skrevet ,og sagt men samtidig bærer artiklen præg af en meget usympatisk form for nationalisme som ikke er forenelig med en venstreorienteret person. Efter at USA og NATO har mistet kontrollen med Erdogan i større grad de sidste par år har Nato optrappet deres kontrol med Hellas , i mange år hva det Tyrkiet som hva Natos frontlinje, fremover kommer det i større grad til at blive Hellas som er frontlinjen til NATO , og USA og NATO har en interresse i at opildne til fjendlighed imellem to brødrelande.Dette må bekæmpes og det er synd at en kammerat som endda har en lederposition ikke er mere opmærksom på dette.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere