Tyrkia fortsetter sin hybridkrig med migranter mot Hellas

0
Tyrkia bruker migranter i en hybridkrig mot Hellas. Kilde: Southfront

NATO-landet Tyrkia fører en hybridkrig mot NATO-landet Hellas. Det er vanskelig å se det på noen annen måte. På initiativ fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er tusenvis av migranter sendt til grensa mot Hellas for å ta seg ulovlig inn i landet. Tyrkiske styrker støtter invasjonsforsøket og skyter med tåregass mot gresk grensepoliti som prøver å forsvare grensa.

Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu sier at han har beordret den tyrkiske guvernøren i grenseprovinsen om å «slå tilbake mot gresk grensepoliti ti ganger mer». Han påsto at 143.000 migranter allerede hadde tatt seg inn i Hellas og at de ville fortsette å gjøre det. Den greske nettavisa Keeptalkinggreece.com skriver at det ikke finnes noen dokumentasjon på dette tallet, men at Soylu også har truet med at dette er bare beynnelsen og at «en million» migranter vil ta seg inn i EU via Hellas. Soylu oppfordret også migrantene til å krysse grensa hvor de måtte klare å komme over. «Mitsotakis (den greske statsministeren) klarer ikke å holde grensa», sa han.

Tidligere i mars 2020 sa den greske viseforsvarsministeren at «Hellas blir angrepet av Tyrkia med migranter som våpen. Vi er i en krig uten kuler.»

Utenriksministrene i EU har gitt politisk støtte til Hellas og har erklært at Tyrkia bruker migrantene til politiske formål, samt at EU vil forsvare sine yttergrenser.

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu sa 23. mars 2020 at den manglende støtten fra EU til det Tyrkia gjør i Idlib gjør situasjonen uholdbar. Dette viser igjen at Tyrkia bruker migrantene til å presse fram en støtte fra EU til den krigen Tyrkia fører mot Syria sammen med terroristene i Idlib. Samtidig er det liten tvil om at Tyrkia også bruker migrantene til å angripe erkerivalen Hellas for å svekke landets grenser.

Les også: Flyktningkrise eller tyrkisk hybridkrig mot Hellas?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelI krisetider trer verden klarere frem
Neste artikkelOm å holde hodet kaldt