Terroristlederens kommandosentral i Aleppo erobret

0

Den syriske hæren har erobret den underjordiske kommandosentralen til terroroganisasjonen Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) i Aleppo. Dette var hovedkvarteret til HTS-lederen Abu Mohammad Al-Jolani.

YouTube player

Dette er typisk for terrorstrukturen til al-Qaida-filialen HTS, Den islamske staten og andre terrorgrupper i Syria. De har fått massiv bistand fra Vesten og vestlige selskaper for å bygge denne infrastukturen. Det framgår ikke her hvem som har bygd disse tunnellene for HTS, men ellers i Syria er det godt kjent at betonggiganten Lafarge har spilt en hovedrolle.

De veldige tunellanleggene som ble avslørt i Øst-Ghouta og Douma var ingeniør- og konstruksjonsarbeid i verdensklasse. De enorme mengdene med betong og armeringsstål som trengtes for å bygge disse underjordiske festningene må ha kommet et sted fra, og alt tyder på at det må ha kommet fra Lafarge. Deres anlegg i Jalabiyya i det nordlige Syria hadde på det meste en produksjonskapasitet på 3 millioner tonn betong i året. For å få et begrep om hvor mye dette er kan man tenke på at det er mer enn hva Frankrike brukte på å bygge Maginot-linja og det et omtrent halvparten av den totale mengden betong Tyskland brukte på å bygge Siegfried-linja i 1938–39.

Men nå synger det endelig på siste verset for HTS og de andre terrorgruppene i Idlib. Deres dager er talte og sponsorene deres kan ikke hindre deres endelige nederlag.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelEpidemien setter søkelys på globalismens risikoer
Neste artikkelForetaksmodellen motarbeider godt smittevernberedskap