Terroristlederens kommandosentral i Aleppo erobret

1

Den syriske hæren har erobret den underjordiske kommandosentralen til terroroganisasjonen Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) i Aleppo. Dette var hovedkvarteret til HTS-lederen Abu Mohammad Al-Jolani.

Dette er typisk for terrorstrukturen til al-Qaida-filialen HTS, Den islamske staten og andre terrorgrupper i Syria. De har fått massiv bistand fra Vesten og vestlige selskaper for å bygge denne infrastukturen. Det framgår ikke her hvem som har bygd disse tunnellene for HTS, men ellers i Syria er det godt kjent at betonggiganten Lafarge har spilt en hovedrolle.

De veldige tunellanleggene som ble avslørt i Øst-Ghouta og Douma var ingeniør- og konstruksjonsarbeid i verdensklasse. De enorme mengdene med betong og armeringsstål som trengtes for å bygge disse underjordiske festningene må ha kommet et sted fra, og alt tyder på at det må ha kommet fra Lafarge. Deres anlegg i Jalabiyya i det nordlige Syria hadde på det meste en produksjonskapasitet på 3 millioner tonn betong i året. For å få et begrep om hvor mye dette er kan man tenke på at det er mer enn hva Frankrike brukte på å bygge Maginot-linja og det et omtrent halvparten av den totale mengden betong Tyskland brukte på å bygge Siegfried-linja i 1938–39.

Men nå synger det endelig på siste verset for HTS og de andre terrorgruppene i Idlib. Deres dager er talte og sponsorene deres kan ikke hindre deres endelige nederlag.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Mari Mari says:

    Jeg leser dette og tenker så på hvordan Macron sløser pengene på terrorister mens han kutter på arbeidernes pensjoner mens han bruker fascistisk makt mot sitt eget folk som krever sine rettigheter innfridd. Første ord som faller inn er: perverst! Eliten er rett og slett pervers!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere