Stopp galskapen – åpne Norge nå og gå etter viruset!

11
Illustrasjon: Shutterstock

Av Pål Steigan.

Regjeringa Solberg ba om diktatoriske fullmakter i ett år på grunn av koronaepidemien. Den ville oppkaste seg til en junta hevet over grunnloven. Det gikk heldigvis ikke fullt så ille. Men i stedet for å få en redusert kriselov skulle de ha vært avsatt på stedet. Den stenginga av Norge som de gjennomfører er det største angrepet på arbeidsfolk i Norge i fredstid. Og den gjennomføres av den mest udugelige regjeringa vi har hatt i manns minne.

Massearbeidsløshet og søppelvaluta

Med koronakrisa som påskudd har de skapt en massearbeidsløshet som vi ikke har sett siden 1930-tallet. De har redusert den norske krona til en søppelvaluta og de har lagt opp til en politikk som i løpet av få måneder vil ruinere norske småbedrifter, driver hundretusener ned i fattigdom, dramatisk redusere reallønna og rasere mange viktige næringer, kanskje for alltid.

Det er ennå ikke klart hvor lenge denne stenginga av Norge vil vare. Skulle den vare til over sommeren vil Norge begynne å gå opp i liminga. Skulle tiltakene vare i 18 måneder, slik Camilla Stoltenberg fabler om, så ville det ikke lenger eksistere noe samfunn vi kunne kalle Norge.

Dette gjøres av et regime som stort sett består av folk som aldri har hatt en vanlig jobb, som ikke vet hva en normal arbeidplass eller et normalt arbeidsliv er.

Les: Broilerne som leder Norge

Dette gjøres av et regime som har fortsatt den katastrofale foretaksmodellen til Jens Stoltenberg og redusert tallet på sengeplasser på norske sjukehus til det halve og ødelagt smittevernberedskapen.

Les: Foretaksmodellen motarbeider godt smittevernberedskap

Denne elendigheten tres nedover hodene på et forvirret norsk folk som er skremt av meldingene om massedød i Italia og en kommende katastrofal epidemi.

Folkehelseinstituttet melder 29. mars 2020 at det fram til da var registrert 4102 personer med koronasmitte. FHI har oversikt over 22 dødsfall der koronavirus er oppgitt som årsak. Gjennomsnittsalderen til de døde er 84 år. Er dette grunn god nok til å ødelegge det norske samfunnet?

Er det mye? I Norge dør det hvert år om lag 4.500 mennesker av luftveisinfeksjoner. Det er ca. 375 i måneden.

Epidemien i Italia

I Italia har epidemien herjet lenge, og den har særlig rammet Lombardia i nord. 41.000 av de totalt 97.000 koronapositive er i denne regionen, og omtrent 6000 av de totalt 10.000 døde. Det er mange teorier om hvorfor akkurat Lombardia er rammet så hardt. En opplagt årsak er de mange kontaktene mellom industriregionene Wuhan og Lombardia. Det er også pekt på at Lombardia har mye luftforurensning og smog, noe som kanskje kan spre virus. I det siste er det også kommet opp forskningsbaserte teorier om D-vitaminmangel og forurensning fra dårlige forbrenningsanlegg (dioxin). Noen mener også at tettheten av 5G-anlegg kan ha noe å si. Vi skal ikke ta stilling til dette. Forskning vil avklare mer.

Men det er ingen tvil om at viruset er farlig, ikke minst for gamle folk og folk med nedsatt immunforsvar. Jeg mistet forrige dagen en av mine aller beste venner i Italia. Han fikk diagnosen for et par uker siden. Det er et smertelig tap, ikke bare for familien og vennene, men også for hele det lille lokalsamfunnet Tolfa. Det var som om en av bærebjelkene i byen falt.

Vi befinner oss i regionen Lazio der Roma er hovedbyen. Regionen har omtrent 5,9 millioner innbyggere, altså litt mer enn Norge. Fram til 29. mars 2020 hadde Lazio 2.706 tilfeller og 136 døde. Det er naturligvis en tragedie for alle det gjelder. Men det er ikke på nivå med en nasjonal katastrofe.

Den tidligere statsministeren Matteo Renzi, også kalt il rottamatore («høggern») og il nazareno, fra det sosialdemokratiske partiet har krevd gjenåpning av Italia før landet blir ødelagt. På Facebook skriver han at Italia nå kanskje har 12 millioner smittede og han sier at det «haster å få i gang igjen servicenæringene, turismen og produksjonen».

Corriere della sera skriver:

«Åpne Italia øyeblikkelig: dette er Matteo Renzis forslag. En ide som rystet den politiske verden og som har ført til flere reaksjoner, stort sett kritiske. “Dette viruset vil fortsatt skade oss. Ikke i flere uker, men i måneder og måneder. Vaksinen er ikke der, og hvis det går bra vil vi kunne klemme igjen om et år, hvis det går galt om to … «, argumenterte den tidligere statsministeren i et langt intervju med Avvenire. Derav forslaget: «La oss åpne igjen – sier lederen for Italia Viva -. For vi kan ikke vente på at alt går. For hvis vi holder stengt, vil folk sulte. For det vil bare være en måte: å leve med viruset i to år ». For Renzi «må vi la livet komme tilbake. Og vi må tillate det nå. Italia har vært stengt i tre uker, og det er mennesker som ikke kan klare det lenger. De har ikke mer penger, de har ikke mer å spise.»

I Palermo frykter borgermester Leoluca Orlando at hvis karantenen varer lenge vil vi oppleve «en mafialedet revolt».

Følg rådene fra WHO – ikke steng samfunnet, finn og isoler smittekildene

Regjeringa Solberg har publisert masse stoff om koronaviruset, men ikke noe sted forklarer den hvilke faglige råd den bygger på når den går til så drastiske tiltak som den gjør. Regjeringa har i praksis avskaffet møte- og forsamlingsfriheten og har lammet turismen, servicenæringene og en rekke produksjonsbedrifter. Kulturlivet ligger i koma.

Men hva slags strategi er dette? Hva bygger den på?

Den bygger i hvert fall ikke på rådene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) og deres epidemiekspert.

Les: WHO: IKKE steng samfunnet

Bruce Aylward har tittelen assisterende generalsekretær i WHO der han også er seniorrådgiver i saker som dreier seg om epidemier. Han ledet WHOs delegasjon til Kina i forbindelse med kampen mot Covid-19, eller koronaviruset, der. Han har sett epidemier som SARS, MERS, Ebola og Zika-virus, og burde med andre ord kunne regnes som en ekspert.

Aylward sier at lærdommen fra Kina ikke er å stenge hele samfunnet, men å bryte smittekjeden. Susanne Sayers har intervjuet Aylward for pov.international, og han sier:

Test, opspor, isoler og behandl syge. Jeg ved godt, jeg siger det hele tiden, men det er det, der virker, og det er ikke for sent. Smittekæderne skal brydes, og det er måden at gøre det på.

Aylward mener at de drastiske tiltakene der hele samfunn blir stengt ikke bare er skadelig for samfunnet på lang sikt, men at det også er kontraproduktivt når det gjelder å bekjempe viruset:

“Hvad sker der om nogle uger, når befolkningerne og økonomien ikke kan holde til de her foranstaltninger? Så styrter alle ud, og så er der stadig ikke styr på smitten. Vi skal have brudt smittekæderne, og det gøres ved at sætte ind, der hvor smitten er, i stedet for at prøve at sætte ind mod alt muligt usynligt. Fokuser på det, man kan opdage: De syge og deres kontakter.”

Rå klassekamp begrunnet med epidemi

Koronatiltakene har så langt for til at vi har hundretusener av arbeidsløse og at mange småbedrifter bokstavelig talt står ved gravens rand. Hvis denne galskapen får fortsette vil den norske velferdsstaten være knust, alt fagbevegelsen har bygd opp gjennom to generasjoner vil ligge i ruiner og det vil ha skjedd en massiv overføring av verdier fra det store flertallet til det rike mindretallet. Regjeringas tiltak er som å kurere ørebetennelse med slegge og hudkreft med øks.

Dette er rå klassekamp. Hadde regjeringa vært opptatt av smittevern ville den ha skrotet foretaksmodellen og fått opp sengetallet på norske sjukehus dramatisk.

Og sjøl om Norge stenges i noen måneder og folk blir svært utfattige i prosessen, er det ingen garanti for at ikke viruset ikke blusser opp igjen.

Hva er alternativet? Hvis ingen har noe bedre forslag, bør vi gjøre som WHO sier: Ikke stenge samfunnet, men teste, spore opp, isolere og behandle de sjuke.

Hadde det vært noe tak i opposisjonen på Stortinget skulle den ha avsatt Solberg-regimet umiddelbart og tatt tiltak for å redde norsk økonomi og arbeidsliv mens det fortsatt er mulig.


Les også denne artikkelen av Eiliv Lund, dr. med, professor emeritus i epidemiologi, og Tonje Braaten, førsteamanuensis, begge ved Institutt for samfunnsmedisin, UiT:

Koronaepidemien synes ikke å true den norske befolkningens helse


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Men det er i hverfall ikke fordi viruset er mer farlig, og vil ramme alle steder omtrent like hardt om samfunnet ikke stenges ned en måned eller to.

  Det tar veldig lang til fra smitten ikke lengre er noe problem, til den er borte.

  Det er også verdt å minne om at Steigan er så nedsnødd når det kommer til matematikk, at han hevdet at det var mulig at andre land enn Kina kunne vært smittet først.

  WHO har nok bommet litt for mye, til at det er noe videre lurt. (Høyreklikk og åpne bildet for å se)

  who lied

 2. Avatar for Jens Jens says:

  Mye «rart» her. Fra d-vitamin til smog.
  NHO krever vel omtrent det du forespråker.

  Kineserne isolerte men de testet vel også.
  Kan ikke være noe i veien for begge deler.

  Politikerne har minimalisert mye av helsevesenet ja, men slik er nå situasjonen.
  Ser vel ut som testutstyr og kanskje folk til å teste er mangel

  Mange vil kanskje konke. Penger finns til å redde de fleste.
  Dessuten er det slik at etter katastrofer har alltid folk kunnet bygge opp. Det er ikke slik at da sitter folk stille i passivitet.
  Ønskelig ville det jo være at man så konsekvensene av dagens system og bygde noe nytt.

 3. Avatar for FMD FMD says:

  Den økonomiske krisen er som følge av underliggende strukturelle problemer, den ville kommet uavhengig av viruset.
  Svekkingen av den Norske kronen er også en trend som har pågått lenge, Norge kunne tatt grep for å forhindre dette men har selvsagt lydig fortsatt å føre globalisthorepolitikk.
  Andre land har i flere år kjøpt opp gull i høy skala, Kina og Russland er de landene som har gjort dette i størst grad. Norge er et av de få landene i vesten som ikke har egen gullbeholdning til å støtte opp valutaen vår.
  Kommuner rundt om kring i landet har stengt uavhengig av hva regjering/storting måtte mene, det som nå skjer er ikke til å unngå.
  Det er simpelthen ikke mulig å redde “Norsk” økonomi og arbeidsliv, for det er en del av en global økonomi som ligger på sotteseng.
  For å gjøre Norge klart for fremtiden må vi rive oss løs fra den globale økonomien og den globale politikken, Norge og norske interesser må komme først.
  Produksjon må flyttes hjem til Norge, vi har alle forutsetninger for å gjøre dette med vårt overskudd av potensielt blillig strøm og høy kunnskap om automasjon. Da må utenlandskablene stenges av først.
  Alle som sitter på stortinget er globalisthorer i større eller mindre grad, de må byttes ut hvis Norge skal ha noen fremtid i det hele tatt.
  Alle store omveltninger i et samfunn kommer i kjølvannet av en økonomisk krise, Det at Steigan er så livredd for en økonomisk krise gjør at man må stille seg tvilende till at han er tilhenger av revolusjon.
  Det Norske folk står på dørstokken til fremtiden, vi må bare tørre å ta steget over og hevde suverenitet over vårt territorium og våre ressurser.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Nei. 5G er har ikke noe med om folk blir syke av Kinaviruset eller ikke. Iran har ikke 5G, f.eks.

 5. Norges problemer er flerfoldige
  Våre politikere har delegert ut våre viktigste støttepillarer til utlendinger gjennom bindende avtaler.
  Herunder lovgivende, dømmende og utførende til EU.
  Krig til NATO. Helse til WHO. Klima til FN. Oljefond og rente til BIS.
  Med en befolkning som nå blir arbeidløse, husløse og totalt avhengig av støtte fra Staten, er neste fase klar:
  Underskuddet blir med Corona, Vindmøller, Innvandring og manglende industriell virksomhet raskt NOK 1.000 milliarder årlig.

  For å si det mere folkelig, på språket de bruker i MONOPOL.
  “DINE HUS OG HOTELLER BRENNER”.
  “RYKK TILBAKET TIL START”!

  Det neste blir: NY CASHLESS VALUTA - PÅLAGT VAKSINE - RFID CHIP!
  Kom igjen, rull opp ermet og ti still. Du fikk muligheten i årevis, men valgte å følge med strømmen.

  NÅ ER LØPET KJØRT!Skjermbilde 2020-03-30 kl. 17.07.44

 6. Avatar for Alike Alike says:

  Er mer enn det som mangler. De mangler sengeplasser. F eks i Sverige er situasjonen alvorlig. I stockholm og omegn bor det røfflig 4 millioner, og det er kun 30 sengeplasser med kapasitet for å teste/behandle korona. Tviler på at det er noe bedre her, da vi liker å sammenligne oss med svenskene og lignende land på nærmest alt. Svenskene skulle bygge et provisorisk sykehus med plass til 300 i Arlanda militær flyplass, men klarte ikke med dette elendige systemet som kalles demokrati å få til det. Nå er planen lagt i grus og de prøver å få det til et annet sted i landet… Så da må de spre sykdommen til et annet sted i landet for å behandle folk…smart.

  Myten om sterke helsevesen i sosialdemokratiske land ble borte ved første lille krise. New public management og grådighet er noe av årsaken. Vi må også se på andre, blant annet kulturelle årsaker til at vi liker å lyve så grådig om oss selv.

  Det ser ut til at nesten alle myndigheter lyver om tallene av mange årsaker. Jeg tror vi kan gange tallene fra Italia med 10 og Norge med 100.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hva jeg finner så helt sinnsykt, er at det er kun Island som har testet et repressentativt utvalg og ikke får folk som ikke er syke nok til innleggelse en test heller. Myndighetene har da ingen god måte å beregne antallet syke på, og da vet man ikke om prediksjonene til FHI’s modeller er i nærheten av korrekte.

  Det er så faens amatørmessig når avgjørelser til flerfoldige milliarder av kroner og tusenvis menneskeliv tas på et slikt drittgrunnlag, og det er også en skandale at Camilla Stoltenberg ikke har mistet jobben fordi hun ikke var forberedt, da FHI under hennes ledelse prioriterte noe annet.

  Det er også en skandale at norsk media heller ikke har krevd hennes avgang, mens som vi får bekreftet gang på gang, så er det medias jobb å beskytte eliten ved å holde befolkningen uvitende.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere