USAs Northern Command flykter til atomsikre bunkere

0
General Terrence O’Shaughnessy forteller mediene at en del av hans staber har gått i atomsikre bunkere. Skjermdump fra Facebook.

USAs Northern Command har sendt team med viktige stabsmedlemmer djupt under jorda angivelig for å avvente Covid-19-pandemien. De menige oppå bakken har de ikke så mye interesse for.

US Air Force general Terrence O’Shaughnessy leder USAs Northern Command, og dessuten North American Aerospace Defense Command – en felles amerikansk / kanadisk operasjon som overvåker himmelen over Nord-Amerika for missiler og luftbårne trusler. Tidligere denne uka fortalte O’Shaughnessy til journalister via Facebook at noen av hans viktigste folk ville bli flyttet fra sitt vanlige kommandosenter ved Peterson Air Force Base i Colorado til et antall godt sikrede underjordiske bunkere.

Et av disse anleggene er bunkerkomplekset Cheyenne Mountain, et tunellsystem under 610 meter granitt, forseglet bak eksplosjonsdører som er designet for å motstå en 30 megaton atomeksplosjon.

Defenseone siterer:

”For å sikre at vi kan forsvare hjemlandet til tross for denne pandemien, delte våre kommandos- og kontrollvakteam her i hovedkvarteret seg i flere skift, og deler av vårt vaktteam begynte å jobbe fra Cheyenne Mountain Air Force Station, og opprettet et tredje team på et annet sted også, ”sa luftforsvarets generalsekretær Terrence O’Shaughnessy, leder for USAs nordkommando og NORAD, under et Facebook Live event med de under hans kommando.

«Våre dedikerte fagpersoner fra NORADCOM og NORTHCOM kommando- og kontrollen har forlatt hjemmene sine, sagt farvel til familiene sine og er isolert fra alle for å sikre at de kan stå vakt hver dag for å forsvare hjemlandet,» sa O’Shaughnessy . «Det er absolutt ikke optimalt, men det er helt nødvendig i den gitte situasjonen.»

Så kan man spørre seg: Er dette et epidemitiltak eller et krigsforberedende tiltak? I det minste er det mer enn høyst uvanlig.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelStopp galskapen – åpne Norge nå og gå etter viruset!
Neste artikkelHavet: Nye næringer og strukturendringer (4)