USAs Northern Command flykter til atomsikre bunkere

5
General Terrence O’Shaughnessy forteller mediene at en del av hans staber har gått i atomsikre bunkere. Skjermdump fra Facebook.

USAs Northern Command har sendt team med viktige stabsmedlemmer djupt under jorda angivelig for å avvente Covid-19-pandemien. De menige oppå bakken har de ikke så mye interesse for.

US Air Force general Terrence O’Shaughnessy leder USAs Northern Command, og dessuten North American Aerospace Defense Command – en felles amerikansk / kanadisk operasjon som overvåker himmelen over Nord-Amerika for missiler og luftbårne trusler. Tidligere denne uka fortalte O’Shaughnessy til journalister via Facebook at noen av hans viktigste folk ville bli flyttet fra sitt vanlige kommandosenter ved Peterson Air Force Base i Colorado til et antall godt sikrede underjordiske bunkere.

Et av disse anleggene er bunkerkomplekset Cheyenne Mountain, et tunellsystem under 610 meter granitt, forseglet bak eksplosjonsdører som er designet for å motstå en 30 megaton atomeksplosjon.

Defenseone siterer:

”For å sikre at vi kan forsvare hjemlandet til tross for denne pandemien, delte våre kommandos- og kontrollvakteam her i hovedkvarteret seg i flere skift, og deler av vårt vaktteam begynte å jobbe fra Cheyenne Mountain Air Force Station, og opprettet et tredje team på et annet sted også, ”sa luftforsvarets generalsekretær Terrence O’Shaughnessy, leder for USAs nordkommando og NORAD, under et Facebook Live event med de under hans kommando.

«Våre dedikerte fagpersoner fra NORADCOM og NORTHCOM kommando- og kontrollen har forlatt hjemmene sine, sagt farvel til familiene sine og er isolert fra alle for å sikre at de kan stå vakt hver dag for å forsvare hjemlandet,» sa O’Shaughnessy . «Det er absolutt ikke optimalt, men det er helt nødvendig i den gitte situasjonen.»

Så kan man spørre seg: Er dette et epidemitiltak eller et krigsforberedende tiltak? I det minste er det mer enn høyst uvanlig.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det som er dagens meldinger fra Al Jazeera er at koronaen har begynt å trenge inn i Zimbawbe og SørAfrika. Tatt i betraktning at det meste av Afrika er en eneste sammenhengende slum med primitivt helsevesen,kan det hende at vi ikke på langt nær har sett det verste ennå.
  Det er knapt noen kjendis i verden som har beskjeftiget seg så intenst med en pandemi som Bill Gates i årevis og i en video fra 2015 spår han at 10 millioner vil dø. Da bør man også komme i hu at fra 1974 av sa Henry Kissinger: “Depopulation should be the highest priority of U.S. Foreign policy vis-a-vis the Third world.”
  Og Kissinger fikk satt opp en egen avdeling i State Department: Office of population Affairs.1975.
  Tar man seg inn på www.militarytimes.com for USA,kan vi lese at National Guard på 14 600 troops er utplassert,men at også 1 million reservister og pensjonister fra US Army er mobilisert med en tidsramme på TO ÅR.
  Akkurat samme utvikling finnes i England,Tyskland og Frankrike.
  Macron har godt så langt at han har bedt tyske Bundeswehr om hjelp. helt åpenbart frykter han at de 160 Zonene som er kontrollert av islamister og narkotikakriminelle vil benytte anledningen til å utvide sitt herredømme med vandalisme og plyndring. Det finnes mange aktiuelle videoer om hvordan det går når franske politibiler tar seg inn i Zonene.
  Okke som: Hvitverdenen er satt under administrasjon av militære og paramilitære styrker. Vil vi noen gang få en tilbakevending til “normalitet” som mange nå drømmer om?
  Jeg vil gjøre oppmerksom på et dokument utgitt av Rockefeller Foundation i mai 2010 som heter “Scenarios for the future of Technology and International Development” og på side 18 finnes avsnittet Lock Step som vekker oppmerksomhet.
  Det er en meget god beskrivelse av hovedtrekkene ved den nåværende situasjonen som smurfen og andre gravere kan se på.
  Helt åpenbart er det slik at for enkelte eliter så kommer ikke den nåværende pandemien og finanskrakket som en overraskelse.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jo mer jeg leser om Kissinger, jo mer respekt får jeg for mannen.
  Worlds-most-important-graph-2017

 3. Altså, jeg vet at Steigan & co. ikke akkurat elsker USA, men det siterte utsagnet, dvs. siste setningen er direkte barnslig. Hvis Kina gjør noe lignende skal det bli artig å se hvordan det da framstilles.

 4. Avatar for K11 K11 says:

  I 2013 rapporterte Forbes at Department of Homeland Security hadde kjøpt inn 1,6 milliarder ekspanderende kuler. Altså ammunisjon som ikke brukes til skyting på blink, men til levende kropper i reelle krigssituasjoner. DHS driver med “homeland security”, altså ikke kriging utenlands. Man kan vel betrakte DHS som amerikanernes svar på Heimevernet.

  Kilde: https://www.forbes.com/sites/ralphbenko/2013/03/11/1-6-billion-rounds-of-ammo-for-homeland-security-its-time-for-a-national-conversation/#1a70dbed624b

  Milliardæren Wilhelm Wilhelmsen begikk selvmord i januar, og finansministeren i Hesse (delstaten hvor finanshovedstaden Frankfurt ligger) begikk selvmord for et par dager siden.

  Dette ble postet i slutten av januar (legg merke til hva posteren skriver om Italia):

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere