Nå kommer det: Facebook skal bli Sannhetsministerium

30
Facebook kopierer Big Brother

Facebook-sjef Mark Zuckerberg varsler at selskapet skal innføre en aktiv kamp mot det påståtte «falske nyheter». Det blir opprettet grupper av såkalte faktasjekkere som skal samarbeide om å brennemerke det de mener er «falske nyheter».

big-brother-storebror-facebook

NRK skriver:

Hvis mange reagerer på et innlegg, vil Facebook sende den til eksterne faktasjekkere for en vurdering. Facebook skriver også at «andre signaler» kan gjøre at de sender sakene for en faktasjekk.Faktasjekkerne kommer fra fire organisasjoner som har undertegnet Poynter’s International Fact Checking Code of Principles.

Faktasjekkerne kommer fra Snopes.com, Politifact, ABC News og Factcheck.org og Associated Press.
Nyheter som avsløres som falske blir fortsatt værende på Facebook, men blir markert som «omstridt», noe som vil gjøre at de havner lenger ned i nyhetsfeeden du får som bruker.

Ved markeringen ligger det også en lenke til en artikkel som forklarer hvorfor saken betegnes som omstridt.

Facebook skal også opprette et angiversystem slik at hvis mange nok brukere rapporterer et innlegg som angivelig usant, så vil det utløse aksjon fra «faktasjekkerne» som så kommer med sine brennemerker.

Så man har tydeligvis lært av østtyske Stasi, som jo var beryktet for sine «nabolagsvarslere».
Vi husker fra tidligere i år hvordan Facebook fjernet bildet av «napalmjenta», visstnok fordi det handlet om nakenhet, men det kunne like gjerne ha vært fordi det var avslørende for USAs politiske myndigheter.

Selskapet Politifact har for eksempel innført det de kaller «Truth-o-meter» som skal gi rating til innlegg etter hvor sanne Politifact mener de er.

Her er bloggere som kritiserer Politifact.

snopes.com sier de er uavhengige og har blitt rost for dette av propagandaorganer som The New York Times, The Washington Post, og The Wall Street Journal.

Associated Press var blant de nyhetsbyråene som fullstendig usant hevdet at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, og som på den måten bidro til å legitimere Irak-krigen.

Fra før av har Facebook i Tyskland gått i kompani med Bartelsmann, som skal hjelpe til med å holde det sosiale mediet rent. Det tyske storkonsernet har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

Bertelsmann SE & Co. KGaA er et tysk multinasjonalt mediakonsern. Selskapet opererer i 50 land og har over 110.000 ansatte. Under 2. verdenskrig var Bertelsmann den største leverandøren av nazi-propaganda. I 2002 skrev en kommisjon som var opprettet av Bertelsmann at selskapet samarbeidet nært med naziregimet under krigen og at det også sjøl benyttet seg av jødisk slavearbeid.

Det er datterselskapet Arvato som har fått i oppdrag å stå for Facebook-sensuren.

Jordana Cutler, som har vært rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel.
Jordana Cutler, som har vært rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel.

Facebook har også inngått en avtale med Israel om å renske nettet for upassende kritikk mot den sionistiske staten. Jordana Cutler, som kommer fra jobben som stabssjef ved Israels ambassade i Washington, og som i lang tid har vært en nær rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel. Hennes oppgave blir ikke minst å bekjempe den ikke-voldelige BDS-kampanjen som retter seg mot Israels okkupasjon av palestinsk land.

Sjøl er Facebook eid av the 0,001% community, den absolutte finanseliten på Wall Street, og vil nok vite å filtrere vekk upassende nyheter om sine eiere.

For hvem eier IT-giganter som Facebook? Hvilke økonomiske krefter står bak dem? Jeg har lagd en oversikt over de ti viktigste eierne i de fire selskapene. (NB: Google heter nå Alphabet, og er antakelig verdens største IT-selskap.)

facebook twitter alphabet microsoft copy

Kilde: Moningstar.co

Jeg har markert med rødt dem jeg kaller «de fire store», nemlig BlackRock, Fidelity, Vanguard og State Street. Dette er store amerikanske fonds som også er de største eierne i samtlige av de sju dominerende bankene og finansinstitusjonene.

Det er sju banker eller finansinstitusjoner som har fullstendig kontroll over det amerikanske finansmarkedet. Det er JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Bank of NY Mellon.

Mark Zuckerberg er bare en front for ulvene på Wall Street. Ordren om sensur og masseovervåking av nettet er derfor en marsjordre fra den bittelille gruppa med milliardærer som kontrollerer mesteparten av ressursene i verden og som er livredde for at flertallet skal komme og ta fra dem makta.

Det er dessverre all grunn til å tro at det jeg kaller «det nyliberale venstre» eller «vestreglobalismen» vil omfavne denne nye utviklinga av mediediktaturet. De har vist en sterk tendens til å stemple avvikende meninger og bannlyse annerledes tenkende.

Dette og liknende tiltak er et uttrykk for hvor desperate eierne av main stream media (MSM) er. I USA eier seks selskaper over 90% av av mediene og har vært vant til å kunne styre opinionen slik de vil. Framveksten av nye og uavhengige medier på internett har stilt dem i forlegenhet fordi de ikke lenger har monopol på sannheten. Nå slår de tilbake.
De har ikke bare studert Stasi med utbytte, men har også føyd til noen kapitler til George Orwells 1984.

Les også: Google skal bli verdens største meningskontrollør

Desperasjonen fra MSM bør tas som en seier for uavhengig kritikk. Men den bør også tas som et varsel om at de sosiale mediene nå i mye høyere grad enn tidligere vil bli kontrollert av våre herskere, som jo vet at de har sannheten på sin side.

Tida er inne for å begynne migrasjonen til andre plattformer. Personlig har jeg regnet med at dette ville komme og har sett på de sosiale mediene som et vindu som bare midlertidig var åpent. Nå er dette vinduet i ferd med å lukkes, og derfor er det så viktig å bygge uavhengige medier og plattformer. Og det er en grunn til at jeg i det siste har vært så opptatt av å få abonnenter til denne bloggen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


30 KOMMENTARER

 1. Dette systemet finnes, mer eller mindre, allerede, det kalles spam-filter. Om du går inn på Google kontoen, eller hva du nå har, og sjekker spam-folderen vil du innimellom se at det ligger noen e-poster der. Ofte er disse merket med noe slikt som «Mange brukere har markert tilsvarende type e-post som spam…». Personlig ser jeg ikke noe problem med ar FB, og eventelt andre, innfører dette systemet, så lenge det er mulig å ettergå det.

 2. Bloggen min er blank i dag: http://permaliv.blogspot.no/

  Så vidt jeg kan se gjelder ikke dette andre blogger i Blogger. Skyldes dette den markante økningen i besøkende i høst? Er det et resultat av den samme marsjordren fra Sannhetsministeriet?

  Har noen andre bloggere der ute opplevd det samme nå hos Blogspot? Vet noen hva som kan ha skjedd? Kan jeg ikke stole på Blogger lenger?

  • «Kan jeg ikke stole på Blogger lenger?»

   Lenger? Strengt talt har du neppe kunnet stole på Blogger siden 2003, da Google kjøpte moderselskapet Pyra Labs. Men om Google vil misbruke brukernes blogger, manipulere informasjon, trafikkdata eller whatever de måtte ønske, klarer de det uten at det synes på slike vulgære måter som at hele bloggen bare er søkk vekk en stund. At de skulle ha ambisjoner om å skremme noen vekk ved bevisst å la dem forstå at de holdes øye med på en slik måte, står heller ikke til troende. Det du beskriver er garantert bare en eller annen temporær teknisk pussighet ett eller annet sted, ingenting å noie for. Misforstå meg rett, bare fortsett å noie i vei, det er det uansett gode grunner til. Men ikke akkurat denne grunnen, tror jeg.

   Anbefaler i sakens anledning WordPress, både .com og .org. En helt annen og mer sympatisk organisasjon, og p2p-liknende forretningsmodeller som f.eks. ikke prøver å narre brukerne til å tro at de får gratis lunsj når de ikke gjør det. Dessuten et kompetent og hjelpsomt nettverk av masse folk som allerede har glemt mer om WP’s finurligheter enn de fleste av oss noen gang kommer til å vite.

   • Da har jeg gitt etter for presset og postet min første post hos WordPress!

    – Ikke en gang Pål Steigan tror lenger på “det nye mennesket”: https://leveveg.wordpress.com/2016/12/17/first-blog-post/

    Dessverre var det noen som hadde stjålet PermaLiv foran nesen min, hvis den skyldige leser dette vennligst ta kontakt, både tilgivelse og belønning venter.

    Derfor valgte jeg å stjele domenet til J.A. Arnfinsen i nynorsk versjon. Men LeveVeg er da forutsetningen for PermaLiv. Egentlig dreier det hele seg om å finne en ny leveveg, hvilket vil si at vi bosetter oss i lommenabolag omsluttet av lommedemokratiet.

    Suburbandrittene og markedsliberalistene har til nå hatt enerett på å definere den norske levevegen, dette søker jeg nå å utfordre!

     • Gratulerer! Nok en ideell, norsk, non-profit mikromediebedrift er opprettet. Da er neste punkt å søke WordPressestøtte og bli politisk korrekt. Litt orden på meningene sine har man faktisk et samfunnsansvar for å sørge for. Vi kan jo ikke godt la det skli ut til det reneste anarki, heller. Dersom det skulle være usikkerhet knyttet til dette med å mene, anbefaler vi å la seg berolige av følgende informative intervju med direktøren i Norsk Institutt for Meningsutvikling (IMU), Carl Klatt:

      https://afordweb.wordpress.com/elephant-talk/godt-ment/

     • Takk! Skal fortsette å prøve ut WordPress. Kom på at min store helt og tidligere sambygding Sigmund Kvaløy Setreng hadde som motto: «Det er vegen som er målet».

      Min venn Nils Faarlund har samme motto for sitt friluftsliv. Han har vegen som målet, og vegen formes ettersom man går. Man kommer aldri fram, samtidig som at når man innser dette er man framme.

     • Amen.

      Jeg har aldri sagt det før – sist var vel i en tråd her med Nygård’n og Erland – og nå sier jeg det igjen:

      Måloppnåelse

      Livet er et
      svært så svært

      og for de fleste
      svært så kjært

      og veldig godt
      eksempel på:

      Det er veien
      man må gå,

      ikke det
      fordømte målet

      seks fot under
      eller så,

      som er selve
      målet her

      og selve
      målet

 3. Politisk sensur er tydelig tilstede i presse og media i dag også her hjemme. Den opererer mest ut fra hva som trykkes/vises og hva som ikke kommer ut i det offentlige rom. Derfor har FB hittil vært et fristed for kritiske samfunsspolitiske analyser, ytringer og debatt, noe som ikke minst denne bloggen er et godt eksempel på. Den nakne jenta som flyktet fra amerikanernes napalmbomber handlet slettes ikke om å sensurere bort nakenhet.

 4. jonas Gardell tar opp hetsing, at folk skriver at han skal henges eller brennes. Det å snakke om falske nyheter er da noe annet. Det interessante ville være å få eksempler på faktasjekk fra de aktuelle instansene og se om det er en bias

 5. FB er på veg til å ta livet av seg selv, Det samme vil Google erfare – helt til nasjoner om mulig (!) blir pålagt å sensurere nettet direkte fra «hoveddistributøren». Når venstresida applauderer dette synes lønningsposen å være eneste årsak vårt redaksjonelle havari. Morsomt å høre «kringkastingssjef T: G. Eriksen i går bable om å ivareta mediemangfoldet. Alt bunner ut i at vi har investert i juratiden med krig, klasseskiller, slavedrift og det som medfører av elendighet – for å kunne heve lønn via «handlingsregelen» og alltimehigh hos NASDAQ. Det hele krones med politikere som ikke er i stand til å se lengre enn sin egen grådige nese, noe som til de grader ble understreket da de stemte for dobling av etterlønn – fra et overbetalt «folkevalgt verv»…

 6. Dette er ikke overraskende sett i lys av det som har skjedd i mediedekningen i kjølvannet av kuppet i Ukraina. Uavhengige og kritiske røster ble etter kort tid boikottet/suspendert av Facebook.

  Siden Google/Alphabet og Microsoft er involvert, må vi regne med at disse selskapene arbeider med å legge inn sensurfiltre i operativsystemet (sandbox), det være seg på datamaskin, servere og på mobiltelefon slik at filtre blir vanskelig å omgå med mindre man bytter operativsystem.

 7. «Beyond this, the alternative media offers something the masses have rarely ever had — choice. People can now look at all sides of an issue and all available evidence and decide for themselves what conclusions make the most sense. The mainstream media has only ever offered one side, with highly regulated information and cherry-picked evidence.

  The mainstream media’s purpose has never been to convey the unfettered “news.” Rather, their purpose has always been to manipulate public opinion, and we saw this revealed undeniably during the 2016 election as Wikileaks exposed journalist after journalist using their position of public trust as a weapon to influence the election outcome.

  Instead of admitting wrongdoing after this embarrassment, the MSM has decided to double down and escalate the accusation that the alternative media is “fake news.” Meaning, the MSM wants people to believe that we are liars and amateurs, that they are the “professionals,” and that the public should ignore everything the alternative media has to say from now on. I have to point out, though, that the narrative of mainstream news versus “fake news” seems a little thin to me.»

  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-15/what-real-purpose-behind-fake-news-propaganda

 8. Knallbra artikkel av Mons Henrik Slagsvold om globalismens religions-filosofiske fundament!

  – Et valg. Globalismen i et teologisk perspektiv: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11670485-et-valg-globalismen-i-et-teologisk-perspektiv

  Hva sannhetsministeriet dreier seg om er å bevare de styrendes fremskrittsreligion. Dette er en religionskrig i cyberspace! Globalistene føler det nå på samme vis som da tyrkerne stod ved Wien, og de sender ut sine korsfarere i cyberspace for å nedkjempe oss svartmuskete, fordervede avvikere.

  • Sant. Steemit.com har allerede implementert dette. Faktisk vil jeg anbefale Steigan å registrere seg der, og prøve å poste.

 9. Hvem er denne Shoaib Sultan som så gjerne ønsker å begrense ytringsfriheten i dette landet? Jeg ser han er kommet seg inn i «nei til EU» og var også omtalt i boka til Fjordmann.

 10. Det får ikke være måte på hvor frekke de skal være, denne såkalte eliten. Nå syns jeg de burde dempe seg kraftig! Forstyrrende. Når borgere ønsker denne formen for kontroll velkommen er samfunnet på fullstendig feil veier, at det er mulig! Når man har behov for at andre må kontrollere sannhetsgraden i en artikkel burde de helt alvorlig kreve tilbake skolepengene. Er det mulig, jeg blir svett!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.