Italia opplever solidaritet fra Kina og Cuba

2
Masker til Italia fra Kina med poesi av den romerske filosofen Seneca.

Italia er det landet utenfor Kina som har flest påviste tilfeller av koronaviruset Covid19, og landet er stengt som under en militær unntakstilstand. Men Italia får håndslag fra Kina og Cuba mens landets angivelige allierte har lite å vise for seg.

Andre EU-land klamrer seg fast til maskene sine – og deler ikke med noen. Italia har et akutt behov for masker. Så Beijing sendte et Air China-fly til Italia med 2.300 store kasser fulle av masker.

På kassene sto det skrevet: «Vi er bølger fra det samme havet, blader fra det samme treet, blomster fra den samme hagen.» Det er et sitat fra den romerske filosofen Seneca.

Kina sendte også en omfattende humanitær sending til Iran med 8 fly fra MAHAN AIR – et flyselskap som er under de meget strenge sanksjoner fra USAs side. USAs sanksjoner mot medisinsk utstyr er de facto å drepe mennesker – noe som øker antallet Covid-19 dødsfall i Iran.

«Vi står sammen med dere – heia Italia!»

Også Cuba sender solidarisk støtte til Italia. Landet har sendt pakker med Interferon Alpha 2B, som er et legemiddel som etter erfaringene virker mot koronaviruset. Både Cuba og Kina har sendt leger og annet medisinsk personell til Italia for å hjelpe landet gjennom koronakrisa.

Kinesisk helsepersonell stiller opp for Italia. Foto: Telesur.

I Italia har det oppstått en spontan bevegelse for å bruke balkongene til musikk og sang når man ikke kan komme seg ut blant andre folk. Slik viser italienerne sin fantasi og solidaritet i en svært vanskelig tid. Se video.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Har du ikke tenkt til å være med på å fortelle befolkningen at masker hjelper, eller mener du også Steigan, at alle skal smittes så grensene kan holdes åpne etter flokkimmunitet er nådd, slik at man kan ha åpne grenser for fri flyt av varer og mennesker også i fremtiden?

  https://www.youtube.com/watch?v=f0V16WeQxnQ

  The video is from the Japanese national network showing how to turn a piece of paper towel into a facemask effective at preventing you from infecting your fellow citizens. The Japanese love folding paper and they are good at it, which is a Good Thing.

  I could explain this better if I knew the proper medical jargon for two main reasons for wearing a mask:

  To protect yourself from others’ germs
  To protect others from your germs

  (There’s also a third reason: that a mask helps you retain your natural humidity, which is probably helpful.)
  Masks help do both, but a lot of the current commentary about how you need a Ph.D. in Maskology to properly use masks is based on doctors’ natural worries about reason #1, while a 95% success rate at #2 would do wonders at driving down R 0 below 1.0.
  …snipp…

  Hvor er forøvrig sosialistene som tør å uttale seg om viruset og hvilken strategi som skal brukes for å bekjempe det?

  stop buying masks

 2. Det var snakk om Trump og bandana på en Nrk - side i dag.

  Tidligere på dagen rådet New Yorks borgermester Bill de Blasio innbyggerne i storbyen til å bære en form for ansiktsbeskyttelse for å hindre smittespredning, rapporterer Reuters.

  Blasio sa at folk burde dekke ansiktet når de er utendørs og nær andre mennesker. Beskyttelsen trenger ikke være en medisinsk ansiktsmaske, men gjern en bandana eller lignende.

  Når man ser denne nettsiden her, så ser man at der lå kanskje en snikreklame for valget 2020 .

  Jeg foretrekker denne :
  https://www.widforss.no/alaska-bandana-blindtech-invisible
  Denne typen plagg går vel som hakka møkk .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere