Hundrevis av soldater fra USA og Storbritannia satt inn i Jemen

0
Illustrasjon: Shutterstock

Et stort antall amerikanske tropper har ankommet Aden i Sør-Jemen, rapporterer Yemen Press, og la til at dette har funnet sted i samordning med De forente arabiske emirater (UAE). Den arabisk-språklige al-Mashhad al-Yamani rapporterte at 450 amerikanske tropper har ankommet Jemen.

Kilden sier at Washington og London har til hensikt å utplassere 3000 soldater i Aden, al-And militærbase i Lahaj-provinsen, Saqtari, Shabweh i Sør-Jemen og al-Mohreh i de østlige delene av landet. De militære ekspertene har advart om at USAs overdrevne bevegelse i Jemens sørlige provinser hovedsakelig er rettet inn på å etablere permanente militærbaser i det krigsherjede landet.

Det offisielle iranske nyhetsbyrået PressTV skriver:

Lokale medier rapporterte at en amerikansk styrke som besto av 110 soldater forsterket av 10 Black Hawk-helikoptre, 30 Harvey pansrede kjøretøyer, fire patriot-luftvernsystemer og et integrert feltoperasjonsrom hadde nådd kysten av Balhaf i den oljeproduserende Shabwa-provinsen.

Saudi-Arabia har langt på vei tapt den brutale og forferdelige krigen i Jemen. I denne krigen har de hatt støtte av Vesten med USA og Israel i spissen. Men det er første gang USA går inn direkte med soldater på bakken. Kommentatorer mener at dette handler om at USA vil sikre seg kontroll over oljen i regionen.

Les mer om krigen i Jemen på steigan.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.«Klimakur 2030» – et program for å rasere NorgeDu kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelForskere fra USA gjenopplivet Spanskesjuken i 2005
Neste artikkelItalia opplever solidaritet fra Kina og Cuba