BlackRock tar en kontrollerende posisjon i The Federal Reserve i USA

0
Illustrasjon: Shutterstock

Verdens største finansinstitusjon, BlackRock, tar over obligasjonshandelen for USAs «sentralbank» The Federal Reserve, samtidig som The Fed nærmest fusjonerer med finansdepartementet. BlackRock vil være godt kjent for lesere av steigan.no, om ikke i like stor grad for lesere av de fleste andre medier i Norge.

Les om BlackRock på steigan.no.

BlackRock tar nå over kjøp og salg av obligasjoner for The Fed, og kommer i en posisjon der de også kan bruke skattepenger til å kjøpe sine egne fonds, skriver Bloomberg. Det er ikke første gang finansgiganten har hånd om en slik posisjon. Også under finanskrisa fikk BlackRock en slik privilegert posisjon, men dagens ordning ser ut til å kunne bli enda mer lukrativ for finansfondet, skriver New York Times. Financial Times bemerker at BlackRock fikk dette oppdraget uten konkurranse, noe som sier hvor djupt infiltrert selskapet og dets toppsjef Larry Fink er med det politiske apparatet.

I 2016 hadde Fink gjort seg klar til å ta over hele finansdepartementet i USA i tilfelle Hillary Clinton skulle ha seiret i presidentvalget. BlackRock forvalter direkte kapital i den utrolige størrelsesorden av 7.000 milliarder dollar, og indirekte har de en betydelig kontroll over totalt 20.000 milliarder dollar. Det gjør de gjennom datasystemet Aladdin som de sjøl eier. Dette er finansgiganten over alle finansgiganter.

Gjennom denne posisjonen styrer BlackRock i realiteten USAs statsbudsjett. Vi drøftet selskapets ytterligere ambisjoner i denne artikkelen:

BlackRock vil utøve mer global makt

BlackRock sikter seg inn mot europeiske pensjoner

Makt: Between a BlackRock and a hard place


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.