Goldman Sachs: USA får sitt største fall i historien

0
Illustrasjon: Shutterstock

Det er ikke mer enn ti dager siden finansbanken Goldman Sachs varslet at USA står foran et fall i bruttonasjonalprodukt på 24 prosent. Det er allerede gammelt. 30. mars gikk finansgiganten ut med en revidert prognose. Den sier at USAs BNP vil falle 9 prosent i første kvartal og 34 prosent i andre kvartal! Dette er et tre ganger større fall enn det største fallet i moderne statistikk, skriver banken.

Arbeidsløsheten er nå offisielt 9 prosent (den reelle ledeigheten er vesentlig større), og det ventes at den vil bli minst 15 prosent i andre kvartal. Goldman Sachs regner med at tallet på arbeidsløse steg med 2 millioner til 5,5 millioner bare fra 22. til 28. mars 2020.

April måned 2020 tegner til å bli den mest brutale måneden i USAs økonomiske historie med et fall i bruttonasjonalprodukt med et tosifret prosenttall. I en tidligere artikkel på steigan.no skrev vi: Oljekollaps og aksjekrakk – skalk lukene, dette kan bli verre enn finanskrisa.

Det var ingen overdrivelse. Dette blir åpenbart langt verre enn finanskrisa. Det blir ikke bedre for USA av at det dramatiske fallet i oljeprisene har stukket et digert hull i den ballongen som heter skiferoljeproduksjon. Denne industrien har aldri tjent penger, og med de prisene som gjelder nå er det snakk om et konkursras av dimensjoner.


Vi kan love en ting: 2020 blir et meget interessant år, og det blir et år der du vil ha god nytte av steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.