Goldman Sachs: USA får sitt største fall i historien

11
Illustrasjon: Shutterstock

Det er ikke mer enn ti dager siden finansbanken Goldman Sachs varslet at USA står foran et fall i bruttonasjonalprodukt på 24 prosent. Det er allerede gammelt. 30. mars gikk finansgiganten ut med en revidert prognose. Den sier at USAs BNP vil falle 9 prosent i første kvartal og 34 prosent i andre kvartal! Dette er et tre ganger større fall enn det største fallet i moderne statistikk, skriver banken.

Arbeidsløsheten er nå offisielt 9 prosent (den reelle ledeigheten er vesentlig større), og det ventes at den vil bli minst 15 prosent i andre kvartal. Goldman Sachs regner med at tallet på arbeidsløse steg med 2 millioner til 5,5 millioner bare fra 22. til 28. mars 2020.

April måned 2020 tegner til å bli den mest brutale måneden i USAs økonomiske historie med et fall i bruttonasjonalprodukt med et tosifret prosenttall. I en tidligere artikkel på steigan.no skrev vi: Oljekollaps og aksjekrakk – skalk lukene, dette kan bli verre enn finanskrisa.

Det var ingen overdrivelse. Dette blir åpenbart langt verre enn finanskrisa. Det blir ikke bedre for USA av at det dramatiske fallet i oljeprisene har stukket et digert hull i den ballongen som heter skiferoljeproduksjon. Denne industrien har aldri tjent penger, og med de prisene som gjelder nå er det snakk om et konkursras av dimensjoner.


Vi kan love en ting: 2020 blir et meget interessant år, og det blir et år der du vil ha god nytte av steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Den aller beste enkle setningen jeg har lest om den nåværende situasjonen med kombinert pandemi og sammenbrudd av verdensøkonomien er denne:
  “Det ser ut som et globalt statskupp”.
  Kanskje et varsel om hva som forestår kom fra Orban i Ungarn som har innført en lov som til forveksling ligner Nazistenes Ermächtigungsgesetz av 24 mars 1933. Hadde ikke opposisjonen i Stortinget mobilisert seg til modifisering,hadde vi kunnet få en slik totalitets-lov i Norge også.
  Jeg vil minne om det at dagen etter at Riksdagsbygningen i Berlin ble satt i brann,ble 4000 kommunister arrestert i sine hjem,ofte i sine senger. Det kom fullstendig overraskende på dem,dette hadde de overhodet ikke tenkt seg. I midten av mars 1933 satt rundt 30 000 i leire og fengsel.
  Moderate blog Natural News skriver om den siste tidens hendelser i USA: “Big Tech was censoring all the most important voices of the independent media.” Dette er jo delvis riktig fordi det var statene som beordret Big Tech til å rense nettet for uavhengige media. Zuckerberg ble innkalt på teppet overalt.
  Her har webben Infowar laget en oversikt i dag som dokumenterer at de har slått alarm om Bioweapon hele 15 ganger de siste ti årene. Veterans Today graver også ubehagelig i denne saken lik mange andre i USA.
  Dette kan ikke fortsette. Det er mer realistisk å tro at Det Hvite Hus vil ta en reprise på Orbans politikk nå for 200 millioner amerikanere står nå i en katastrofesituasjon. Det finnes ikke spor av noe som heter velferdsstat i USA,men selv i Frankrike,UK og Tyskland har helsevesenet vært lavprioritert og haltende.
  En politiker Marco Buschmann sier til Der Spiegel: “Hvis dette fortsetter sånn,så vil vi snart ha en revolusjon i lufta.”
  Det er da de forhatte statene Kina-Russland og lille Cuba som nå flyr inn leger og utstyr til Italia-Frankrike og Spania. Spesielt har
  Frankrike og Kina fått fart på fredelige relasjoner,noe som får utenriksminister Mike Pompeo til å rase. Sånn skal det ikke være.
  For i USA er det nå slik at de store media påbyr folk å hate Kina.
  Et stort advokatfirma,Berman Law Group krever at Kina betaler 20 billioner dollar for skader som det “kinesiske viruset” har påført USA.

 2. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Jan Herstad skrev:
  ““Det ser ut som et globalt statskupp”.”

  At vestlige finansinstitusjoner skjelver må vel være det tydeligste beviset på det motsatte.

 3. Bjønar: i løpet av året 2020 får vi se hva globalistene har planlagt for oss: sannsynligvis bort med Cash-penger. Bare anvendelse av kort-penger som igjen går over til global digital currency. Eller en verdenscurrency bygget på BITCOIN.
  Selv profesjonelle finansanalytikere har ikke klart for seg hva som vil skje,men at det vil skje en revolusjon i alt som har med penger å gjøre. Ingen dissens om det.
  Allerede på Bill Clintons tid begynte man å agitere for elektronisk innlandspass og micro-chips innplantert i armen til barna. Nå går vi over i den totale elektroniske kontrollstat fra alle vinkler.

 4. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Jan Harstad: Det må jo bety at finansinstitusjonene ikke er en del av den såkalte globale konspirasjonen. Med mindre du mener at disse sager over greina de sitter på, som sikkert er teoretisk mulig.

 5. Dollarens posisjon,den ekstreme gjelda USA har,underskuddet på handelsbalansen,en serie dyre og mislykkede kriger,etc etc fører til ønsket om å RESETTE hele verdensøkonomien.
  Det er gjennomtenkt timing mellom Viruset og det økonomiske krakket og dette er det nå mange webber i USA som ser tydelig.
  Natural News.com
  www.thenation.com skriver nå:
  “The military knew years ago that a Coronavirus was coming”.
  Her fremlegges graderte dokumenter fra Pentagon. Se selv.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Så hvorfor visste ikke du eller andre opplyste på venstresiden det, da trusselen var reell at SARS2 skulle dukke opp etter at vi hadde opplevd SARS og MERS?

  Det er liksom ikke at det har manglet på folk som har forsøkt å advare heller.
  time bomb

 7. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Og hvis du ser nøye etter, så ser du at dokumentet ikke har noe med Covid-19 å gjøre, men er et ordinært plandokument for håndtering av nasjonale influensa-type epedimier. Dette er helt normalt som en del av beredskapssikring i de fleste industrialiserte land. Spesielt etter epedimiene i 2003 og 2009.

  Så å koble dette mot en konspirasjon er ikke bare å ta det hele ut av sammenheng, det blir spekulasjon på spekulasjon.

 8. Alle de sakene som World Government-folkene har hatt på programmet siden 1974,realiseres nå. Population reduction,apper til sporing av dine bevegelser,et cashless societys overgang til digitale currency, tvungen vaksinering.
  elektronisk innlandspass og sertifikat,starten på innplantering av microchips i barna i Bangla Desh - kort: det totale elektronisk digitale overvåkningssystem av hele verdens borgere. Den digitale Orwell-staten.
  I Tyskland ble jurist Beate Bahner satt inn i en psykiatrisk institusjon etter kritikk av hvilke forordninger landet brukte for Coronaen.
  Alle vi som har “konspirasjonsteorier” er nå i faresonen. Jeg har ikke noe annet etter flere års studier av globalismens politiske program.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere