Assad ber kurderne velge mellom Syria og USA

0

Etter at den syriske hæren har vunnet betydelige seire i Idlib siden offensiven startet i august 2019 og det er inngått en midlertidig våpenvile på nordvestfronten vender Damaskus oppmerksomheten mot de nordøstlige delene av landet.

I et TV-intervju med Russia 24 TV i Damaskus rettet president Bashar al-Assad en appell til de «kurdiske politiske gruppene» i Nordøst-Syria der han sa til dem at de ikke kunne støtte både tjuven og politiet. De kan ikke støtte både okkupanten og det landet som er okkupert. De er nødt til å velge.

“De kan ikke stå sammen med politiet og tjuven på samme tid, dette er umulig. Vi kan ikke oppnå resultater i noen dialog med dem, selv om vi skulle møtes tusenvis av ganger, med mindre de tar en klar stilling, en patriotisk stilling, for å være mot amerikanerne, mot okkupasjon og mot tyrkerne, fordi de er okkupanter også,»

Det er ikke klart hvordan det kurdiskdominerte SDF vil svare på dette. På den kurdiske kanalen Hawaranews skriver man at Syrias seire i Idlib åpner for politiske løsninger i nordøst. Mens på den kurdiske kanalen Rudaw.net med base i Erbil i Irak går det fram at SDF fortsatt skryter av sin allianse med USA.

I et møte med oberst Myles B. Caggins III, som er talsmann for Operation Inherent Resolve (OIR), eller de USA-dominerte okkupasjonsstyrkene, skrøt SDFs Mustafa Bali av at SDF hadde vært og er fortsatt «koalisjonens eneste allierte på bakken i Syria siden 2014.»

Caggins sa på sin side at USA vil opprettholde alliansen med SDF.

Så lenge SDF insisterer på å være alliert med okkupantstaten USA som har påført Syria så mye lidelse, er det vanskelig for den syriske regjeringa å ta SDFs angivelige forhandlingsvilje på alvor.

Forrige artikkelErdogan truer Europa med «millioner av flyktninger»
Neste artikkelRoger Waters forklarer den kriminelle forfølgelsen av Julian Assange