Erdogan truer Europa med «millioner av flyktninger»

33
Tyrkiske myndigheter har busset tusenvis av migranter til grensa mot Hellas i en politisk utpresningskampanje mot Europa. Foto: Shutterstock

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan bruker flyktninger og migranter som et våpen mot Europa. I en uttalelse 3. mars 2020 sa han at dersom ikke EU gir Tyrkia den støtten han forlanger vil snart millioner av flyktninger komme til Europa.

Fra EU-hold blir dette karakterisert som «uakseptabelt» og som «utpresning».

Som en forsmak på dette har tyrkiske myndigheter busset tusenvis av migranter til grensa mot Hellas. Angivelig dreier dette seg om folk som har levd i Tyrkia lenge, til dels også folk fra helt andre steder enn Syria, blant annet fra Afghanistan og Nord-Afrika.

Det er kommet til sammenstøt mellom disse folkene og gresk grensepoliti. Nå har også Tyrkia sendt egne spesialstyrker til grensa mot Hellas. Vi har altså to NATO-land i en halvmilitær konfrontasjon.

Krigen mot Syria er årsaken

Grunnen til at Erdogan er kommet i den posisjonen at han kan true Europa på denne måten er at Tyrkia er frontlinjestat i Vestens og Tyrkias felles krig mot Syria. Det er Tyrkia som har sluset vestlig støtte, blant annet fra Norge, til terroristene i Syria, og det er Tyrkia som har vært baklandet for IS. al-Qaida og andre av våre terroristallierte.

Den måten disse terrorgruppene har ført krigen på har hatt og har fortsatt til hensikt å skape flyktningstrømmer. Byer, landsbyer, industrier, vannforsyninger og annen sivil infrastruktur er systematisk ødelagt av terroristene nettopp for å drive folk på flukt. Flyktningene er et våpen i krigen mot Syria, og har vært det hele tida. Noe av hensikten var naturligvis å tømme Syria for kompetent arbeidskraft og la landet blø.

Det Europa får smake er sin egen medisin. Det var ingen flyktninger fra Syria før regimeskiftekrigen mot Syria startet. Problemet er skapt av den alliansen som Norge er medlem av.

Løsninga på denne krisa er ikke å bygge høyere grensegjerder, men å få avsluttet krigen mot Syria, slik at flyktningene kan vende hjem.

Europeiske ledere vil ikke innse dette. De vil ikke innrømme nederlaget, enda det stirrer dem i ansiktet. Det gir Erdogan det våpenet han trenger. Han kan fortsette å bruke de verste terroristene i verden mot Syria i sitt forsøk på å lage et minikalifat på syrisk område. Og Europa støtter ham i det, enda de ser at denne politikken er dødsdømt.

Etter ni år med krig mot Syria er det på høy tid at det reises et massivt krav om at krigen må ta slutt, at støtten til terroristene må ta slutt, at Syria må sikres kontroll over hele sitt landområde slik at landet kan begynne fredelig gjenoppbygging. Da kan flyktningene vende hjem og være med på å bygge landet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Igjen er det Europa som er skurken. Norge skiller seg ut som spesielt aktiv i Syria. Men ifølge overskrifta er det ingenting feil med Norge.
  Med 3+ millioner syriske flyktninger lider Tyrkia for imperialistenes skyld

 2. Men hva vil “venstresida” innse? Pål skriver en fin artikkel om at nå må krigen mot Syria ta slutt og gjenoppbygging igangsettes. Europeiske “ledere” vil ikke innse at de her farer på avsindige veier og faktisk har en offisiell villeder i Jens Stoltenberg. Både Nato og EU er nå et hjelpekorps for Tyrkias stormaktsambisjoner.
  Her skulle man da trodd at det var akutt påkrevd at “venstresida” gikk på krigsstien mot den totale galskap i offisiell politikk,ledernes.
  Men her skjer jo absolutt ingenting. “venstresida” står som tilskuere til de store politiske spørsmålene og markerer seg som flyktningenehumanister.
  Men disse gigantiske folkevandringene har sitt opphav i imperialistisk krig og vil ikke opphøre før de imperialistiske prosjektene blir stoppet.
  Det kan i øyeblikket faktisk se ut som om “venstresida” ikke vil forstå dette.

 3. (runeulv er altså selverklært jødehater (logisk forventer han at jødene tar hans jødehat boktavelig), men forventer å bli betraktet som en med “gode intensjoner” :flushed: Så maner runeulv til krig mot “ikke-hvite” … ettersom det er “dem eller oss”)
  Som sosiolog er du blodfersk.
  Snekkere er verken gode sosiologer eller gode leger. Mulig de kan brukes som astronauter?
  Etter at portene ble åpnet for øst-europere falt prisen på snekring til det halve. Snekring er egentlig en enkelt yrke. Null talent trenges, bare god fysikk

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Den får du dra lengre ut på landet med. Lim har blitt brukt i møbelsnekring til alle tider. I gamle dager brukte de hudlim(gelantin) og ostelim, der det skulle være vannfast.

 5. Jeg har aldri i mitt liv vært borti noe som er så enkelt som å snekre. Før man lærer å lese på folkeskolen kan man lære å snekre.
  Det tar kanskje 2 timer å finne ut hvordan bruke en drill … uten å lese bruksanvisning. Det tar 10 år å lære seg Java flytende. Spansk er enklere.
  Søstra min gav til slutt opp å lære det nyeste av datateknologier hvert år. Hun ble syk av det.

 6. Jeg gjør det enkelt

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

25 flere kommentarer

Deltakere