– White Helmets har allerede produsert videoen om den neste gassbløffen

0
Reklamekamppanjen The Syria Campaign driver en kampanje for å stoppe frigjøringa av Idlib. Foto fra deres nettsider

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har sikre informasjoner om at den al-Qaida-tilknyttede propagandagruppa White Helmets allerede har produsert den videoen som skal framstille det neste «gassangrepet».

Filmen forventes å komme ut om kort tid på sosiale medier. Produksjonen av den nye filmen skal ha blitt avsluttet 4. februar 2020 i landsbyen Zerba, som ligger i den terroristkontrollerte delen av Idlib-provinsen.

Videoen, som ble filmet av den beryktede White Helmets-gruppa i samarbeid med lokale terrorister skal liksom vise ettervirkningene av et syrisk gassangrep på provinsen.

Opptakene skal vise «redningsmenn» som vandrer rundt i en tjukk skodde av «sennepsfarget gass» mens de tar seg av ‘ofrene’ for det iscenesatte «angrepet.»

Det russiske forsoningssenteret i Syria oppgir terroristen Mahi al-Din al-Am som sentral i denne produksjonen. Han sto også bak den falske videoen fra det påståtte gassangrepet på Khan Shaykhun i april 2017, som ble påskuddet for flyangrepene fra USA, Frankrike og Storbritannia.

Reklamekampanjen The Syria Campaign, som organiserer PR-virksomheten til den falske hjelpeorganisasjonen White Helmets, driver nå en kampanje for å samle internasjonal støtte til å stoppe den syriske hærens offensiv mot terroristene i Idlib. Et angivelig «gassangrep» vil passe perfekt inn i en slik kampanje.

Det er jo nå vel kjent og dokumentert at ledelsen i OPCW, organisasjonen som skal etterforske påståtte gassangrep, forfalsket konklusjonen om det påståtte gassangrepet i Douma.

YouTube player

Les: Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

Terroristenes posisjoner i Idlib faller nå daglig etter hvert som den syriske hæren frigjør landsby etter landsby. Og det er i slike situasjoner tidligere, som i Ghouta og i Douma, at White Helmets har kommet med sine arrangerte «gassangrep». Derfor er det ikke urimelig å anta at meldingene om en ny slik video er riktige.


Du finner antakelig ikke en mer omfattende dekning av Syrias krig mot terroristene i norske medier enn her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelBritisk hemmelig propagandanettverk på besøk i Norge – fokuset er nå Kina
Neste artikkelPrimærvalget i Iowa ble en farse av de sjeldne