– White Helmets har allerede produsert videoen om den neste gassbløffen

5
Reklamekamppanjen The Syria Campaign driver en kampanje for å stoppe frigjøringa av Idlib. Foto fra deres nettsider

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har sikre informasjoner om at den al-Qaida-tilknyttede propagandagruppa White Helmets allerede har produsert den videoen som skal framstille det neste «gassangrepet».

Filmen forventes å komme ut om kort tid på sosiale medier. Produksjonen av den nye filmen skal ha blitt avsluttet 4. februar 2020 i landsbyen Zerba, som ligger i den terroristkontrollerte delen av Idlib-provinsen.

Videoen, som ble filmet av den beryktede White Helmets-gruppa i samarbeid med lokale terrorister skal liksom vise ettervirkningene av et syrisk gassangrep på provinsen.

Opptakene skal vise «redningsmenn» som vandrer rundt i en tjukk skodde av «sennepsfarget gass» mens de tar seg av ‘ofrene’ for det iscenesatte «angrepet.»

Det russiske forsoningssenteret i Syria oppgir terroristen Mahi al-Din al-Am som sentral i denne produksjonen. Han sto også bak den falske videoen fra det påståtte gassangrepet på Khan Shaykhun i april 2017, som ble påskuddet for flyangrepene fra USA, Frankrike og Storbritannia.

Reklamekampanjen The Syria Campaign, som organiserer PR-virksomheten til den falske hjelpeorganisasjonen White Helmets, driver nå en kampanje for å samle internasjonal støtte til å stoppe den syriske hærens offensiv mot terroristene i Idlib. Et angivelig «gassangrep» vil passe perfekt inn i en slik kampanje.

Det er jo nå vel kjent og dokumentert at ledelsen i OPCW, organisasjonen som skal etterforske påståtte gassangrep, forfalsket konklusjonen om det påståtte gassangrepet i Douma.

Les: Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

Terroristenes posisjoner i Idlib faller nå daglig etter hvert som den syriske hæren frigjør landsby etter landsby. Og det er i slike situasjoner tidligere, som i Ghouta og i Douma, at White Helmets har kommet med sine arrangerte «gassangrep». Derfor er det ikke urimelig å anta at meldingene om en ny slik video er riktige.


Du finner antakelig ikke en mer omfattende dekning av Syrias krig mot terroristene i norske medier enn her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Nato-regeringer, “venstrefløjen” og Nato-medierne, som alle har adgang til sofistikerede analyse-grupper, kan umuligt være uvidende om White Helmet´s egentlige identitet og dets gentagne beskidte fabrikationer i Syrien. Ressourcestærke, informerede vælgere som har indflydelse på regeringer og de parlamentariske partier kan heller ikke være uvidende herom.
  Hvad stiller vi op med svinene?

 2. Avatar for Alike Alike says:

  Takk for info fra russiske hold, så er vi enda bedre forberedt på det som kommer. Men hva skal dette være godt for? Etter angrepet på Soleimani får Iran, Syria og Hezbollah og alle andre på deres side gjøre nærmest hva de vil i midtøsten. Hvis dumme USA og deres lakeier prøver å angripe syriske mål etter en slik falsk nyhet som dette kan de vente seg sterke militære motreaksjoner overalt i regionen, som vi allerede set skje nå(men vestens lakeiemedia holder kjeft om).

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Får du beholde jobben om du stiller slike spørsmål?

  Jeg tror ikke det, så vi kan nok forvente oss mye idioti i tiden som kommer.

  thanks%20nato
  Afghanistan er ikke med, men ellers ville de syv regimendrede etter 911 ha tronet på toppen.

 4. Avatar for Alike Alike says:

  Jeg trodde vi var enige om å ikke gi for stor tillit til NGO’er oh deres data. Jeg for min del har mye større lyst å reise til Libanon og Syria enn f eks Tyrkia og Marokko. Og frykter det heller ikke. I følge andre meninger en dette du refererer til har landene i stor grad stabilisert seg. Og på slagmarken taper vestlige alliansene i større grad for hver dag som går. Jeg lurer på når de skal ta tilbake golanhøyden og andre deler av okkuperte Palestina, i følge analyser er dette planlagt før gjenoppbygging av Syria.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere