Primærvalget i Iowa ble en farse av de sjeldne

0
MSNBC var ikke nådig med opptellingskaoset i Iowa. Skjermdump

Primærvalget i Iowa som skulle være avsparket på Demokratenes primærvalgssesong, ble en farse og en skandale som selv en fantasirik filmskaper ville hatt vanskelig med å finne på. Det hele ble absurd teater for åpen scene.

Valget skulle avgjøres gjennom å bruke en såkalt app som skulle sørge for raske og presise resultater fra avstemning. Resultatet ble alt annet.

På forhånd hadde meningsmålingene pekt ut Bernie Sanders som den sannsynlige vinneren. Men etter avstemninga erklærte Pete Buttigieg seg som vinner før det forelå noen resultater.

Så kollapset tellinga fra appen, og det ble fullstendig kaos. Ingen turte å si når etendelig resultat kom til å foreligge. Det er kjent at Hillary Clinton ikke ønsker at Sanders skal vinne. Hun foretrekker Joe Biden, eller eventuelt Buttigieg.

Buttigiegs liste av supportere er stappfull av CIA-agenter, etterretningsfolk, krigstilhengere, støttespillere for Israels anneksjonspolitikk og andre ekstremister. Les bare gjennomgangen til Samuel D. Finkelstein her.

Så viser det seg at det selskapet som har levert denne appen, et selskap med det passende navnet Shadow, Inc. er et selskap som er ledet av en Buttigiegsupporter, og der det ellers er fullt opp av folk som støtter ledelsen i Det demokratiske partiet, og ikke minst sionisten og milliardæren Seth Klarman.

Da 62% av stemmene angivelig var talt opp nektet partiledelsen å si når et endelig resultat ville foreligge.

Les: Muddling Democrats: Chaos in the Iowa Caucus

På Twitter begynte skjellsordene og de kritiske emneknaggene å hagle med knagger som #rigged, #RiggedElection, #TomPerezResign, #DNCRigging, #DNCisCorrupt, #CIAPete, og #MayorCheat.

Ikke akkurat noe elegant avspark for demokratenes kampanje, og katastrofalt for kandidat Joe Biden. Da noe av kaoståka hadde begynt å lette kom følgende korrigerte resultater: Sanders 29,7 prosent, Buttigieg 24,6, Elizabeth Warren 21,2 ogt Joe Biden med elendige 12,4 prosent. Men det er fortsatt ikke basert på endelige tall fra Shadow, Inc appen eller noe annet sted. Derimot var det tilstrekkelig til at Sanders kunne erklære seg som vinner.

Iowa viser at Demokratene i USA ikke trenger hjelp fra russerne til å ødelegge valgsjansene sine. Det klarer de helt fint sjøl.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.