Stor fremgang for den syriske hæren. Terroristenes linjer bryter sammen.

0
Den syriske hæren frigjør stadig større områder i Idlib. Foto: Sana

Av Knut Lindtner.

Hver gang den syriske hæren har stor fremgang i felten kommer det meldinger i våre medier om mange sivile drepte. Uderteksten er alltid: Assad dreper sivile!

Dette merket vi da den syriske hæren frigjorde Øst-Aleppo og Ghouta. Våre medier likte åpenbart ikke at terroristene tapte terreng. Det forteller litt om hvilke politiske briller den vestlige journalistikken benytter.

De har hele tiden ønsket at Syrias befolkning skulle være underlagt jihadister, utstyrt og trent av Nato-land, finansiert av oljediktaturene i Gulfen og pleiet og stelt med av Israel.

De er fremhevet som frihetskjempere i våre medier, i motsetning til Assads regjering som beskrives som noe av det verste på jorden. Noen demokratier av vestlig type finnes ikke i Midt-Østen, likevel brukes denne målestokken på Syria når landet skal vurderes. Men den brukes ikke på f.eks. Saudi-Arabia for de er våre venner, dvs. USAs venner.

Nå har det vært klart i flere år at Assads regjering vil vinne krigen mot de vestlige leiesoldatene, dvs. Al-Qaida og IS som de viktigste. Kampene pågår i Idlib som kontrolleres av Al-Qaida, men dette sier ikke mediene noe om. De kaller dem bare for opprørere for da skjønner ikke folk hvem dette dreier seg om.

Norske milliarder pumpes inn til disse gruppene fra UD som sluser pengestrømmen gjennom NGO-er som Norsk Folkehjelp, Leger uten Grenser, Redd Barna osv. Mens titusenvis av syriske barn ikke får livsnødvendige medisiner fordi Norge følger USAs linje med økonomiske straffetiltak overfor Syria, den delen av landet som kontrolleres av den syriske regjeringen og hvor nesten hele befolkningen bor.

Bilde 1 øverst til venstre: «Forsiktig, han er skadet!» Bilde 2 øverst til høyre: «Auuuu!!»
Bilde 3 nederst til venstre: «Dette går bra!». Bilde 4: «Flott gutter, nå tar vi opptaket en gang til!» Hvite Hjelmer er ingen hjelpeorganisasjon men et propagandaverktøy for jihadistene.

Men snart er dette eventyret slutt. Den syriske hæren har nå stor og rask fremgang og jihadistenes stillinger går åpenbart i oppløsning til tross for tyrkisk hjelp. Det er allerede laget en video av «De hvite Hjelmene» for å bedra opinionen i vest om at den syriske regjeringen bruker gass, men den er enda ikke vist i våre medier.

Gutter fra den syriske hæren som nå frigjør landet sitt. Dette er de virkelige heltene.

Tyrkia under Erdogan følger sine egne stor-tyrkiske målsettinger, men jeg tror heller ikke at de vil kunne stanse den frigjøringen av Idlib som nå pågår.

Hele Midt-Østen er i forandring, men hovedretningen er til Nato/USAs disfavør – også det vi nå ser i Idlib. Det er forferdelig trist med alle de syriske ungdommene som har måtte ofre livet for å stanse den jihadistiske villskapen vesten har organisert og sluppet løs over landet.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no


Tillegg:

Bare i løpet av den uka som er gått siden 31. januar 2020 har den syriske hæren frigjort mer enn 100 kvadratkilometer av Idlib-provinsen. Dette har skjedd til tross for at den tyrkiske hæren har kommet terroristene til unnsetning, har bombet de syriske styrkene og truet med å erklære krig mot Syria.

Dette kartet fra Southfront viser de framgangene den syriske hæren har hatt den første uka i februar:

Dette var bildet onsdag morgen, men før kvelden kom hadde den syriske hæren omringet den strategisk viktig byen Saraqib, som ligger der hovedveiene M4 og M5 skiller lag. Det kan være spørsmål om timer før også den byen blir frigjort. Dette kartet er fra @Suriyakmaps:

al-Qaida filialen Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) og deres allierte skal ha trukket hovedstyrken sin ut av byen og gitt opp å holde den. Saraqib er den nest største byen i Idlib-provinsen, nest etter Idlib by, og den spiller også rollen som knutepunkt for industri- og handelsbyen Aleppos forbindelser sørover og vestover. Terroristene har kontrollert denne byen siden 2012.

Nå står den syriske hæren bare 10 kilometer fra sjølve Idlib by og har et godt utgangspunkt for å rydde hovedveiene både nordover og vestover for terrorister. Meldinger fra fronten går ut på at fortroppene til den syriske hæren allerede har vært i stand til å ta seg fram til Aleppo fra sør langs hovedveiene.

USAs utenriksminister Mike Pompeo fordømte den syriske hærens offensiv og erklærte sin støtte til Tyrkia. USA er ikke sjøl i stand til å hjelpe sine terrorister i Idlib, og satser tydeligvis på at Tyrkia skal ta denne jobben, til tross for alle konflikter som har vært mellom USA og Tyrkia i det siste.

Eller de satser på et siste arrangert gassangrep iscenesatt av White Helmets for å få et påskudd til å bombe Syria igjen.

Les: – White Helmets har allerede produsert videoen om den neste gassbløffen


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelHvorfor ikke kreve USA og NATO ut av hele Midtøsten?
Neste artikkelHøyere nettleie – nytt forslag fra NVE