Pentagon: Mer enn 100 USA-soldater med hjerneskade etter Irans angrep

7
Dette satellittbildet viser hvilken presisjon det var i det iranske missilangrepet der bygninger ble pulverisert en for en slik Revolusjonsgarden ønsket.

Da Iran gjennomførte sitt presisjonsagrep på USA-basen i Ain al-Assad i Irak som et svar på drapene på general Soleimani og hans kolleger hadde Iran gitt USA varsel i god tid. Via Irak fikk USAs militære ledelse beskjed om det kommende angrepet og hadde god tid til å bringe soldatene i sikkerhet. USA hadde også muligheten til å forberede luftvernet sitt, men illevarslende nok for USAs militære ledelse klarte man ikke å skyte ned et eneste av Irans missiler og man klarte heller ikke å bringe soldatene ut av faresonen. Iran hadde ikke gjort noe forsøk på å drepe eller skade amerikanske militære, for i så tilfelle kunne man jo unnlatt å varsle og sendt inn flere missiler. Poenget med angrepet var å gi USA et signal om hva de vil ha i vente dersom de hadde trappet opp den militære konfrontasjonen. Dette signalet ble da tydeligvis også oppfattet klart og tydelig i Pentagon og i Tel Aviv.

Men Donald Trump hadde behov for å bagatellisere det hele, derfor gikk han raskt ut og sa at alt var bra og at ingen var drept eller skadet. «Bare noe hodepine.» Og da fanget bordet. Etterpå ble det veldig vanskelig å innrømme at skadene hadde vært betraktelig større enn som så. Det har imidlertid lenge versert rykter om at de «hodepinen» og de «lette hjernerystelsene» kan ha vært dødelige skader for noen av soldatene, og at antallet skadde var betydelig. Og nå siver det ut.

Siste nytt fra Pentagon er at 109 soldater lider av «traumatiske hjerneskader». Det heter imidlertid i tillegg at 76 av dem er tilbake i tjeneste. Reuters skriver at siden 2000 er 408.000 soldater fra USA diagnostisert med traumatiske hjerneskader. Det kan bety alt fra lettere skader, via betydelige og livstruende skader til tilfeller der pasienten er døende. Her pågår det ikke bare et prestisjespill overfor offentligheten, men også et skittent spill mot de skadde veteranene og deres familier. Kan man holde soldatene levende lenge nok til at de ikke blir definert som falne i kamp, vil også forsikringsutbetalingene bli redsusert.

Det at så mange soldater ble så alvorlig skadet i angrepet betyr at president Trump løy i sine første uttalelser, noe han jo ikke tar så mye for å gjøre. Men det setter også et søkelys på at USAs militære ledelse sviktet sine soldater i Ain Assad-basen. Med det lange varselet de hadde fått og den presisjonen angrepet kom med, var det ingen grunn til at en eneste soldat skulle ha blitt skadd. Her er det gjort noen grove feilvurderinger som den militære ledelsen helst ikke vil snakke om.

Les: Den iranske revolusjonsgarden har angrepet USA-base i Irak

Iran ga Trump et signal han måtte forstå

Irans presisjonsangrep på USAs base i Irak ga Israel en støkk


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det kan være 1-2 av rakettene var “soniske” / “psykotroniske” våpen - eller biologiske våpen …
  jfr. et solutbrudd som treffer jorden kan gjøre folk sinnsyke … frykter man

  If something goes faster than the speed of sound, it creates a sonic boom, a shock wave that sounds like an explosion.

  Hvis man har ett skudd og skal stoppe et lag med soldater, prøv å få en av dem skadet. At en soldat omkommer stopper ikke et lag. En skadet soldat betyr at han må bæres. Alt stopper opp da.

 2. Spør du meg så er alle soldater i verden som opererer utenfor eget lands grenser hjerneskadet.

  Henry Kissinger — ’ Military men are just dumb, stupid animals to be used as pawns in foreign policy.’

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  For å si det rett ut; Goim. Who cares

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  For den som er i stand til å tenke lenger enn i one-linere, så er dette noe å bry seg med. Eller vet du noe som du ikke vil fortelle?

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Du bruker svært mye tid på å fortelle oss at du er et overlegent menneske (man kan jo bare anta at dette harnoe med jesus å gjøre). Hva med å bruke noen kalorier på å vise det også

 6. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Med tanke på presidentvalger 2020: La oss håpe det ikke blir en one-liner goyim som blir president


  -I HAVE A DEGREE IN ECONOMICS PEOPLE
  -Den berømte økonomen Milton Keynes spådde i 1930 at innen 2030 ville BNP og teknologi ha avansert så mye at …

  Problemet her er nok at AOC bruker skript, og skriptforfatter hadde tilsynelatende ingen grad i økonomi. Forhåpenlig har skriptforfatter en grad i klimaforskning

 7. Avatar for Alike Alike says:

  De lyver. De sa ikke hvor mange drepte soldater det var i Afghanistan heller før typ 2 år siden. Da viste det seg å være svært mange.

  Mao, de lyver som vanlig. Jeg tror ikke jeg trenger å presisere hvorfor.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere