Erna Solbergs forakt for sitt eget folk

0
Skjermdump fra TV2s reportasje.

Statsminister Erna Solberg sendte en klar melding hjem til folk i hele Norge fra et båtdekk ved Svalbard da hun uttalte seg om facebookgruppa «Folkeopprøret mot klimahysteriet» og dens på det tidspunktet 140.000 medlemmer. Siden da har denne gruppa økt medlemstallet til 153.000, kanskje også fordi folk ble provosert av denne uttalelsen:

«– Det er en samling av personer som er klimafornektere, innvandringsmotstandere, alt av globale løsninger, EU-mostandere. Det er en sammensurie av dette som sier at den verden vi har i dag den aksepterer vi ikke. Men poenget er at verden må løse oppgave sammen, sa Solberg i intervjuet med TV 2.«

YouTube player

Her gjør hun som Hillary Clinton gjorde under valgkampen i 2016 da hun omtalte Trump-velgerne som «a basket of deplorables» – en kurv full av begredelige folk.

Dette sier altså hun som skal være vår alles statsminister om ei gruppe mennesker som i antall er fem ganger så mange som medlemstallet i partiet Høyre!

Denne facebookgruppa består av all mulig slags mennesker, omtrent som det norske folket. Man burde kunne kreve av en statsminister at hun prøver å lytte til hva en så omfattende protest kommer av, og høre på de argumentene som kommer fram. I stedet velger hun å sjikanere ei gruppe som har flere medlemmer enn det både KRF og Venstre hadde hver for seg ved stortingsvalget i 2017.

Slik taler en statsminister som har mistet all bakkekontakt.

I dette tilfelle hadde hun vel ikke en korps av høytbetalte konsulenter til å skrive uttalelsene for seg – eller kanskje hun hadde det – man tenker vel sånn i de kretsene også.

Les: Erna Solberg øser ut hundrevis av millioner til konsulentbransjen

Hvor er Solbergs lojalitet?

Et interessant punkt i tiraden til Solberg er der hun fordømmer medlemmene av facebookgruppa for at de ved siden av å være EU-motstandere (lik 52% av det norske folket ved folkeavtsemninga) er mot «alt av globale løsninger«. Dette er spesielt interessant fordi Solberg siden 2016 har hatt en toppjobb i FN-systemet, godt betalt får vi tro, der hun skal nettopp tre globale løsninger ned over folk.

Dette må være en interessekonflikt. Er hun FNs representant overfor Norge, eller er hun helt og fullt Norges statsminister? Det bør reises et krav om at så lenge hun er statsminister kan hun ikke ha FN-jobben.

Dette er en sak de begredelige kunne ta opp.


Les også: Vi holder oss med en svindyr politikerkaste

YouTube player

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelKva er galt med NIMBY?
Neste artikkelTyrkia brenner seg på støtten til terroristene i Idlib – og roper på NATO