En lenge hemmeligholdt rapport om USAs biologiske krigføring i Nord-Korea og Kina

0

Under Korea-krigen ble det hevdet at USA brukte bakteriologiske våpen mot Nord-Korea. En av Storbritannias aller mest framtredende forskere den gangen, Sir Joseph Needham, ledet ei gruppe forskere fra blant annet Sverige, Frankrike, Italia, Sovjetunionen og Brasil i et forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd. International Scientific Commission dro til Nord-Korea og Kina i 1952 for å samle data og informasjon. De publiserte en rapport på 60 sider, men med 600 sider dokumentasjon.

For dette arbeidet ble Needham svartelistet av USA til langt ut på søttitallet, og det ble hevdet at han hadde blitt manipulert av kineserne og russerne, men noen dokumentasjon for dette ble aldri framlagt.

Rapporten konkluderte med at USA hadde brukt en serie biologiske våpen. inkludert miltbrannbakterier (anthrax), pest og kolera. Disse stoffene ble spredd på ulike måter, gjennom spraying, porselensbomber, selvdestuerende papirbeholdere og papirløpesedler.

Denne rapporten har siden vært hemmeligholdt, men forskeren Jeffrey S. Kaye har publisert den på InsurgeIntelligence.

Inntil nylig har ikke Needhams materiale vært tilgjengelig for andre forskere. Men nå foreligger den altså skannet og søkbar, slik at andre forskere kan gjøre kritiske studier av den dokumentasjonen Needhan og hans gruppe la fram i 1952.

Et viktig avsnitt i rapporten er det som omtaler USAs samarbeid med det keiserlige Japans avdeling for biologisk krigføring. I 1952 var dette samarbeidet med kjente krigsforbytere totalt ukjent og topphemmelig. Men i dag er dette godtatt som historiske fakta også av historikere i USA. Justisdepartementet i USA har offisielt bekreftet dette.

USA gjorde aldri noen seriøs undersøkelse av påstandene om bruk av biologiske våpen. Det ble bare karakterisert som en del av propagandaen i den kalde krigen. Men nå ligger Needhams rapport tilgjengelig for alle, og seriøse forskere kan gjennomgå og vurdere dokumentasjonen.


Dette er en nyutgave av en artikkel vi publiserte i februar 2018. Vi kan ikke se at noen har gjendrevet de sentrale punktene i artikkelen til Jeffrey S. KayeInsurgeIntelligence. Det ser heller ut til at man har forsøkt å tie den i hjel.

Derimot ser vi i vår granskning at USA ga amnesti til 731 japanske krigsforbrytere som beviselig hadde drevet med biologiske eksperimenter på krigsfanger og drept tusenvis av dem på denne måten.

Det er antakelig lenge til vi vil ha noe som likner en oversikt over USAs eller andre makters bruk av bakteriologiske og kjemiske våpen.

Klikk her.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.