Trumps plan vil gravlegge Palestina for alltid

12
Palestinerne demonstrerer allerede mot Trumps "Århundrets avtale" her i Rafah på Gaza-sripa. Foto: Abed Rahim Khatib, Shutterstock

«Dette er ingen fredsplan for Midtøsten. Denne planen gir Israel suverenitet over palestinsk territorium,» sa palestinernes statsminister Mohammed Shtayyeh 27. januar 2020. Trumps plan går imot en rekke resolusjoner i FNs sikkerhetsråd, som USA tidligere har vært med på å vedta, og som slår fast at Israels okkupasjon over de palestinske områdene er ulovlig og at bosetningene som er etablert der, strider mot folkeretten.

«Vi krever at det internasjonale samfunnet ikke er en partner i det fordi det er i strid med det grunnleggende i folkeretten og umistelige palestinske rettigheter.»

Den såkalte «fredsavtalen»s forfatter og rådgiver i Det hvite hus, Jared Kushner, ble møtt med protester og fordømmelse av palestinere 28. januar i forkant av en forventet kunngjøring fra USAs president Donald Trump og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu i Washington, D.C.

Julia Conley skriver i Common Dreams:

«Kritikere som kalte planen det motsatte av en fredsplan samt et forsøk fra de to på å avlede oppmerksomheten fra sine hjemlige juridiske og politiske skandaler. Forslaget ble publisert bare timer etter at Netanyahu ble formelt tiltalt for korrupsjon og mens riksrettsprosessen pågår mot Trump i Senatet i USA.»

Palestinske ledere oppfordret det internasjonale samfunnet til å boikotte planen og statsminister Mohammad Shtayyeh som kalte avtalen «ingenting annet enn en plan for å tilintetgjøre den palestinske saken.»

«Dette er en plan for å beskytte Trump mot riksrett og redde Netanyahu fra fengselelsstraff. Det er ikke en fredsplan for Midtøsten,» sa Shtayyeh. «Vi avviser den, og vi krever at det internasjonale samfunnet ikke skal være en partner til den.»

Avtalen vil gi Israel mulighet til å annektere store deler av palestinske territorier, hele det omstridte Jerusalem og de illegale israelske bosetningene.

De palestinske demonstrasjonene mot denne planen er allerede i gang:

Hør de rystende uttalelsene

Den folkevalgte Richard Boyd Barrett i parlamentet i Den irske republikken holdt i 2015 en tale der han leste opp offisielle uttalelser fra israelske regjeringsmedlemmer om palestinerne, og det er et klipp som alle bør se:

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er de som mener at dette ikke er nok.

  Noe som gir den et ferniss av moderasjon.
  Jeg er mest spent på hva Putin mener. “Rabbien” hans , hevdet han var ombord. Besøket i Betlehem kan tyde på at det ikke er hele bildet.

  Han er forøvrig av en helt annen støpning enn Trump og hans kumpaner.
  Hvis du ser twitter-filmen, kommer detr klart fram.
  Det er ikke mulig å lenke direkte til twitter-kontoen, da den inneholder for “sensitivt materiale”.
  Sikkert for å beskytte sarte sionister.

 2. Avatar for Olaf Olaf says:

  Er det noen gang i historien utarbeidet fredsplan hvor den ene part ikke får lov til å delta?
  Man må hete Jareed Kushner for å tro på det!

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Når man har en sterk part og en svak part er dette den vanligste måten fredsplaner utarbeides på, i det ville vesten!

  Jareed Kushner har forstått hvordan politikken i det ville vesten fungerer, mens du lever i en fantasiverden, Olaf!

  Økonomisk kriminalitet, gjenytelser, hindre innsyn, bedrag, løgn, propaganda, utpressing, trusler, illegitim tvangsmakt og illegitim maktbruk er stikkord hvis du ønsker å forstå hvordan vestlig politikk fungerer!

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ikke noen som er verdt papiret det er skrevet på, det er sikkert. Men Jared har Chabad i ryggen, og det har Bibi også. De er også i høyeste grad tilstede i Ukraina- særlig i øst, og Putin har sin “egen” chabad-rabbi.
  På deres hjemmesider, kan du få oversikt over hvordan edderkoppnettet veves. De tror i fullt alvor at de (chabad) er verdens frelsere.
  Jeg tror ikke at Bibi tror det, jeg er litt mer usikker på Jared. Ivanka har jo konvertert, og kvelden før presidentvalget, var begge to og ba til deres avdøde ikon - rabbi Lubavitsj Schneersen..
  Kushner har også tungt inne i “utbygging” av Vestbredden.

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Ja, du lever dessverre i en fantasiverden.
  Den globale eliten er organisert som en mafia, og de bruker mafiametoder for å få gjennomslag for sine ønsker, og er du ikke med dem så er du mot dem. En av de norske politikerne sa; det finnes en politikk for folket (propaganda og skuespill), og en annen for politikere, og der er det helt andre regler som gjelder.

 6. Veldig bra sitat Mercurial.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

12 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.