Robin Hood i Frankrike: Elektrikere kutter strømmen til de rike og gir til de fattige

0
Illustrasjon: Shutterstock

De siste månedene har arbeiderne elekrisitetsverkene i Frankrike tatt opp tradisjonen fra Robin Hood ved å kutte strøm til de rike og koble på igjen de fattige. Dette skriver Left Voice.

De siste månedene har franske elektroarbeidere i CGT-Énergie blitt kjent som «The Robin Hood»: De har kuttet strømmen til bedrifter, politistasjoner og myndigheter, mens de kobler på strømmen til fattige husholdninger som ikke har råd til å betale regningene. For en uke siden tok disse arbeiderne tiltak mot CFDT, landets eldste og mest klassesamarbeidende fagforbund, som har nektet å innkalle til streik siden aksjonene mot pensjonsreformen begynte 5. desember.

Dette er ikke første gang franske elektroarbeidere engasjerer seg i denne typen aksjoner. I jula gikk de till en liknende aksjon og koblet strømmen tilbake til boliger i de fattige forstedene.

Dette er del av en pågående streik fra arbeidere mot president Macrons pensjonsreformer. Forrige uke deltok over en million mennesker over hele Frankrike i demonstrasjoner og streiker. Arbeiderne i Paris Metropolitan Transport (RATP) og jernbanearbeiderne i landet (SNCF) har streiket på ubestemt tid, støttet av punktstreiker fra andre arbeidere, energiarbeidere, arbeidere ved raffinerier og havner, og lærere, blant andre. I mange tilfeller har disse streikene funnet sted mot fagforeningsledelsens vilje.

Kuttet strømmen til Amazon før jul

I innspurten av julehandelen kuttet Blanc-Mesnil-seksjonen av landsorganisasjonen CGT strømmen til Amazon. Dette Amazon-anlegget skulle ekspedere 50.000 pakker før jul, men da arbeiderne der kom på jobb var det mørkt i lokalene og ingen strømbaserte anlegg fungerte. Marc Fréville, som er sekretær i CGT lokalt sa til Le Parisien at aksjonen ble gjennomført for å støte Amazon-arbeidernes lønnskrav.

Les om klassekampene i Frankrike på steigan.no


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.