Streikene og de gule vestene forsterker protestene i Frankrike

0
Streikekonsert utenfor Parisoperaen. Skjermdump fra Twitter.

Streikene mot Macrons pensjonsreform og de gule vestenes seige kamp som har pågått hver eneste helg i 62 uker har langt på vei smeltet sammen til én landsomfattende protestbevegelse mot Emmanuel Macrons nyliberalistiske politikk. Og det skal franskmennene ha; de kan protestere med stil. Der fra en streikekonsert foran Opéra de Paris:

Politivolden til Macron fortsetter

Men også politibrutaliteten til Macron fortsetter ufortrødent, og kan gjøre det fordi internasjonale medier lar ham holde på i fred. Den grove volden kommer ikke fram i NRK, BBC, CNN eller noen andre av de store mediene. Og de politiske lederne i Norge og resten av Europa ser en annen vei.

Politisoldatene får lov til å opptre med meningsløs, vilkårlig og uprovosert vold, slik som her:

Frankrike: Generalstreik og statlig terror

Det er Macron og den franske eliten som opptrer som barbarene, mens de gule vestene og de streikende representerer det beste ved det franske folket og fransk kultur. Vi har vist Opéra de Paris. Men la oss ikke glemme de streikende musikerne og teknikerne ved Opéra de Rouen:

steigan.no har fulgt, rapportert om, analysert og formidlet kampen til de gule vestene gjennom alle de 62 ukene og vi følger stadig streikekampen i Frankrike. Les mer her:

De gule vestene.

Streikene i Frankrike.

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelOrnitologer: Vindkraftprosjektene som må stoppes
Neste artikkelErna Solberg selger unna: Nå splittes Telenor
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).