Israels rolle i drapene i Bagdad

194
Illustrasjon: Shutterstock

Donald Trump vant valget i 2016 blant annet fordi han lovte å trekke USA ut av de meningsløse krigene i Midtøsten. Han hånte forgjengeren Barack Obama for hans ønske om å gå til krig mot Iran. Og så har han altså sjøl gått til krig mot Iran gjennom å drepe en av landets fremste og mest populære politiske og militære ledere. For som flere observatører har pekt på, disse drapene er en krigshandling. Disse drapene kan komme til å utløse en storkrig i Midtøsten som vil stille Irakkrigen i 2003 i skyggen.

Den dummeste, mest kriminelle og farligste handlingen Donald Trump har begått

Hvordan kunne Trump begå en så dum, farlig og forbrytersk handling? Svaret på det spørsmålet ligger ikke så veldig langt unna. USAs to nærmeste allierte i Midtøsten, først og fremst Israel, men også Saudi-Arabia har i årevis lagt press på presidenten for å få ham til å gå til krig mot Iran. Ihvertfall så tidlig som våren 2018 hadde Israel bedt Trump om å få myrde Qassem Soleimani. Dette kom fram gjennom en lekkasje som ble publisert i den kuwaitiske avisa Al-Jarida. I de arabiske landene er denne avisa kjent som en kanal for å føre fram Israels standpunkter overfor et arabisk publikum.

Men Israel ville ha USA til å begå forbrytelsen, for å trekke USA lengst mulig inn i en krig mot Iran. Pepe Escobar skriver i Asia Times at hans etterretningskontakter sier at:

«Israel ga USA de koordinatene de trengte for å myrde Qassem Soleimani fordi de ønsket å unngå gjengjeldelser mot seg sjøl ved sjøl å gjennomføre drapet.»

Nå var ikke det så imponerende etterretningsarbeid at det gjorde noe, for kilder i Irak sier at irakisk etterretning hadde informert USAs militærkommando på flyplassen i Bagdad om at Soleimani ville komme til flyplassen som diplomat. Hvis dette stemmer, så har Trump altså på sin samvittighet, i den grad han skulle ha noen, å med viten og vilje å ha myrdet en utenlandsk diplomat i et fremmed land mens han var på diplomatisk oppdrag. Ikke det at man trengte noen bekreftelse, men dette plasserer USA definitivt i klassen som bandittstat.

Nå hadde ikke USA/Israel trengt å få den informasjonen, for som Soleimani utmerket godt visste sjøl, og som han også sa i sine taler, Mossad og CIA har visst til enhver tid hvor han har befunnet seg. Men det er altså først nå de valgte å begå forbrytelsen.

Donald Trump ga ordre om dette fra godset Mar-a-Lago i Florida, der han hadde samlet et krigsråd rundt seg. Noga Tarnopolsky i LA Times skriver at Isarel var informert om planene. I artikkelen blir det vist til Barak Ravid, en journalist og kommentator med djupe kontakter i Israelis etterretningsapparat. Han sa dette på den israelske kanalenen Channel 13.

Trump-administrasjonen konsulterte med Saudi-Arabia, Israel og Emiratene for drapene skriver Negar Mortazavi i The Independent.

«[Mike] Pompeo ringte Netanyahu, MBS [Mohammed bin Salman], og MBZ [Sheikh Mohammed bin Zayed] flere ganger i løpet av de siste dagene for å diskutere Iran, ifølge State Department.»

Men Pompeo ringte utenriksministrene i Storbritannia og Tyskland først etter drapene. Så hvis de trengte en bekreftelse på at Washington ikke ser på dem som noe mer enn tredjerangs lakeier, så har de den nå.

Kongressen i USA var ikke informert om drapene på forhånd, noe Nancy Pelosi har bekreftet, men som Sana Saeed i AJPlus bemerker: «Gjett hvem som var informert? Israel.»

Jefferson Morley rapporterte i oktober 2019 at Israel hadde siktet seg inn på å drepe Soleimani. Han viste til Yossi Cohen, sjef for Mossad, som snakket åpent om å myrde Soleimani.

Dan Cohen skriver at Trump nå bare følger den planen som for lengst er utarbeidet i Foundation of the Defense of Democracy (FDD). Den planen har hele tida gått ut på å provosere fram en krig mot Iran. FDD er et agentur for Israel i USA.

Konklusjonen ligger i dagen:

Donald Trump har begått en internasjonal forbrytelse og gått til krig mot Iran fordi Israel har krevd det.

Hevnens røde flagg er heist i Qom

For første gang har myndighetene i Iran heist det røde flagget over Jamkaran-moskeen i den hellige byen Qom. Det er en erklæring om at hevnen vil komme, og det er et signal som alle sjiamuslimer og sjiamilitser i hele verden forstår.

Enhver toppolitiker eller general fra USA må fra nå av regne med å være fritt vilt i store deler av Midtøsten.

USA taper Irak

USAs utenriksminister Mike Pompeo la ut noen diffuse videobilder som skulle vise at folk «danser i gatene» i Bagdad i angivelig glede over drapene. Det er mulig at Pompeo er så blåst at han tror på dette sjøl. Men hvis man vil ha et inntrykk av stemninga på gata i Bagdad bør man se på sørgefølget bak kistene til Soleimani og Abu Mahdi al-Muhandi i begravelsesprosesjonen:

Det var hundretusener i gatene, noen sier opp mot en million, og alle disse er potensielle aktivister i krigen mot USA. Dette forteller også at USA har tapt Irak. Irans første hevn er at den posisjonen som USA har hatt i Irak nå går tapt.

USAs oljearbeidere i Irak har allerede evakuert, USAs tropper kan komme til å følge etter dem. Iraks statsminister har bedt parlamentet i Bagdad om å ta stilling til et forslag om å kreve tilbaketrekning av USAs soldater i landet, og meldingene fra Bagdad sier at de to største parlamentsfraksjonene er enige i dette forslaget.

Neocon Trump med nye trusler

Etter å ha kritisert, latterliggjort og hånet neocons for deres krigslyst har Donald Trump altså konvertert og framstår som born-again neocon. I nye meldinger på Twitter truer han med å bombe 52 utvalgte mål i Iran.

På den andre sida har Trump også sendt ut følere for å unngå at Irans hevn blir altfor stor. Qatars visestatsminister Abdulrahman Al Thani har møtt Irans utenriksminister Javad Zarif angivelig med tilbud fra USA om en «atomavtale» og opphevelse av sanksjonene dersom Iran ikke hevner seg.

Hvis denne kilden har rett i at USA har bedt Iran om å ikke hevne seg mer enn på samme nivå, så betyr det at USA har tilbudt livet til en firestjernes general i bytte for Soleimani. Og i deres mafiaverden er det ikke noen utenkelig tanke.

Kina og Frankrike prøver å unngå eskalering

Kinas og Frankrikes utenriksministre har hatt tett kontakt for å prøve å unngå at konflikten i Midtøsten fører til en stor krig. De to landene er begge faste medlemmer av FNs Sikkerhetsråd, og det blir lagt merke til at NATO-landet Frankrike samordner seg med Kina i dette spørsmålet.

Krise under utvikling, følg med

På steigan.no følger vi nå denne krisa tett, og vil holde leserne oppdagert med nyheter og analyser det ikke får i noen andre norske medier. Følg med og bli gjerne fast abonnent.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Det skyldes flere tiår med hjernevask, mange har fått hatet mot Iran inn med morsmelken og de klarer ikke å befri seg selv fra det.

  Ekstra morsomt blir det når SIAN støtter et angrep mot Iran, noe som vil føre til at 100 millioner muslimer flykter til Europa, tar over og innfører et sharia kalifat.

  Man kan jo lure på om SIAN er en avdeling under IS og AL Qaeda, ulv i fåreklær.

  Soleimani er så klart ingen bøddel, med mindre du mener at forsvar mot IS og Al Qaeda gjør han til bøddel.

  De 169 terroristene på Tinget derimot er bøddler som utslettet Libya med F16 bomber og forvandlet verdens beste land å bo i til verdens verste land å bo i.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ja. Jeg er lei av at vi dreper folk i andre land, og at de som beordrer det ikke opplever konsekvenser.
  bush

 3. Mot IS, Al Qaeda, FSA, Al Sham, Al Nusra mm …

  Soleimani var selve hjerne bak krigen mot terroristene.

  Rart hvordan enkelte elsker terrorister og har et intens ønske om tidens flyktningbølge som vil senke Europa og innføre et sharia kalifat her.

  Iran har ikke angrepet et annet land på over 800 år, men spiser man CIA og Mossad propaganda til frokost år etter år så blir folk som er litt korte lett påvirket.

 4. Hvordan var Soleimani av “de mest ekstreme muslimer”? Når han kjempet mot proxy-krigere i Syria? Når han kjempet mot IS i Irak?

  Du har allerede meddelt at du er en blåst-i-hodet kristenfundamentalist, og i ånd av å være pro-Israel er du anti-norsk og anti-kristen, basert på de aktiviteter og operasjoner Israel har utført eller støttet i Midt-Østen de siste tiårene, som har gått utover kristne, og som har ført til flyktningbølger til Norge.

  image

  Du skriver at det var et “feilgrep” som om norsk intervensjon i Midt-Østen er greit når magefølelsen din sier at det er greit. Skammelig.

  Du diskuterer disse emnene som om du fortsatt går rundt med en uutviklet tenåringshjerne.

 5. Det er et svar. Men ettersom al-Quds er en hellig by for muslimer, og Palestina ble kolonisert i nyere tid etter at det bodde noe sånt som 5% jøder der på begynnelsen av 1900-tallet, så er det forståelig at muslimer ønsker tilbake kontrollen over Jerusalem. Jeg ønsker t.d. fortsatt at Konstantinopel skal fratas tyrkerne. Blir tynt å kalle Soleimani “en av de mest ekstreme muslimer” pga. navnet al-Quds. At de hjalp den syriske regjering med å bekjempe proxy-krigere er legitimt. Det er også legitimt å hjelpe den irakiske regjering med å bekjempe IS i Irak - et land ødelagt av (((neo-konservative))). Israel har forresten støttet ISIS.

  Det er et patetisk svar. Who cares? Du kom med feilaktige påstander om meg, og jeg korrigerte dem - that’s it. Jeg er ikke interessert i livet ditt, eller hvordan du bruker din statssubsidierte lønning. Trodde du dette var en tissekonkurranse? (retorisk spørsmål)

  Emosjonelt tøv. Jøder levde feks. i fred i Irak frem til Israel begynte å herje. Iran ville hatt en helt annen historie om ikke Storbritannia og senere USA blandet seg inn.

  Israel har destabilisert Midt-Østen, og jøder har vist gang på gang at de ikke er opptatt av annet enn sine egne interesser. Det er det at Israel og jøder har innflytelse over politiske beslutninger i USA og Europa som er negativt for vesten, og det er farlig for verda at de har atomvåpen.

  Som blåst-i-hodet kristenfundamentalist og sionist er du inhabil når det gjelder realpolitikk.

 6. Hele situasjonen i Midt-Østen er er innpå hundre prosent USAs og Israels ansvar, noe MSM vestlig presse og media unngår omhyggelig. Det var USA som invaderte Irak med påskudd de fabrikkerte selv, og når det gjelder Iran er USAs okkupasjon mot folkeretten og skulle dermed fått internasjonal fordømmelse.

  Vestlig MSM og NRK kaller det en “konflikt”. Men ordet konflikt er noe som forstås som noe som skjer mellom to likeverdige parter. Det er USA som er aggressor i Midt-Østen på oppdrag av Israel. De vil styrte Irans regjering og innsette et USA-vennlig regime. Alle militære handlinger fra USA er angrep og alle militære handlinger fra Iran blir dermed selvforsvar og gjengjeldelse.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  109%20pubs

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Kommentarfeltene til Steigan er på tur til å bli totalt uinteressante grunnet infantil kjeiking, oppkalling og furting. Dere får slukke lyset når dere går, gutter :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

186 flere kommentarer

Deltakere