– En oligarkstyrt bananrepublikk med atomvåpen

1
Illustrasjon: Shutterstock

En gang kunne unge mennesker i USA regne med å få det bedre økonomisk enn sine foreldre. Den tida er slutt for lengst. Det nåværende økonomiske systemet er bare til fordel for de 1% rikeste, og særlig for de 0,1% rikeste. Middelklassen forsvinner, slik den gjør i en typisk bananrepublikk, og så sitter oligarkene igjen på toppen. At USA er et oligarki behøver man ikke ta våre ord for. Det holder å lytte til gammelpresident Jimmy Carter, som har sagt det samme:

Eks-president Jimmy Carter: – USA er et korrupt oligarki

Eller man kan studere økonomisk statistikk som viser i tall og grafer hvordan det økonomiske systemet i USA er rigget til fordel for en bitteliten elite, mens det store flertallet av folket taper hver eneste dag of hvert eneste år. Her er noen data som er lagt fram av Jon Hellevig:

 1. Inntekten til de 1% rikeste vokser fem ganger så fort som til de 90% nederste

2. De 1% rikeste eier nå like mye som de 50% fattigste til sammen

3. Fram til 1970 ble forskjellene mindre, men etter det…

Som vi har vist tidligere kom knekken for arbeiderklassen i USA omtrent i 1972.

4. De rikeste øker formuen sin, de fattigste taper

5. De rikeste 0,1% er de virkelige vinnerne

6. De rikeste 0,1% øker sine inntekter 15 ganger fortere enn de nederste 90%

«Den amerikanske drømmen» er død

Jon Hellevig kommenterer dette blant annet slik:

«Det nåværende oligarkkontrollerte kapitalistiske systemet har drept den amerikanske drømmen; troen på at hvem som helst, uavhengig av foreldrenes sosiale status og inntekter kan oppnå suksess og rikdom ved hardt arbeid og oppfinnsomhet. Portene for mobilitet oppover er stengt for det overveldende flertallet. Monopoliseringen av praktisk talt alle sektorer i økonomien, de stadig økende byråkratiske begrensningene for å drive forretning, den ekstreme konsentrasjonen av eierskap og de riggede finansmarkedene har gjort det vanskeligere for folk utenfor de absolutte toppene å trenge gjennom den økonomiske membranen som beskytter elitene.»

Les hele artikkelen til Hellevig her.

Les også: – De 25 rikeste dynastiene kontrollerer 1.400 milliarder dollar

The 0,00004% Community

Forskere: – USA er et oligarki

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Dette her er jo ikke noe nytt, sånn har det vært siden lenge før Jesus kom til.
  En allmektig elite som passer på å holde folket nede som dumme sauer så de kan flå dem og leve i eventyrlig luksus på våres bekostning.
  Konger, grever, baroner…en adel som vil leve i luksus til evig tid i generasjoner. Mye av titlene er byttet ut med filantroper og suksessfulle herrer. Masse flotte navn.

  På 1700 rallet skjedde det noe, folk ble forbanna og fant frem høygaffler for å ta ned føydalsystemet, folk snakke sammen og organiserte seg, barna begynte å få det bedre enn foreldrene litt etter litt, på 1900 tallet begynte det å utjevne seg, folket fikk rettigheter og stilte krav, ble de ikke innfridd så ble det streik.

  Eliten fikk panikk, de tok kontroll over alle informasjonkanaler og foret folket med hvor dumme folk som engasjerer seg i egen fremtid er, mye bedre å drikke seg full og se på sport og annen dritt, hvordan samfunnet skulle drives kunne de dem hadde valgt ta seg av.

  I 1814 ville folket ha demokrati, altså anarki og folkestyre, eliten ville ha parlamentarisme og partistyre.
  Så lenge de kontrollerte partiene så ville jo eliten vinne uansett hva folk stemte på.
  Det som skremte vannet av dem var anarki som betyr demokrati, et folkestyre uten elite så det ble til de grader demonisert så selv i dag tror mange at anarki er masse folk som løper rundt uten mål og mening og setter fyr og dreper og voldtar.
  Det er så feil det kan bli, Anarki betyr demokrati, alle folk er like mye verdt, ingen hersker klasse og slaveklasse. der alle er med å ta alle avgjørelser i fellesskap.
  Alle bidrar og alle bestemmer.

  I 1950 årene kom radio og TV og eliten var raskt ute og tok kontroll, de viste jo godt at den som kontrollerer informasjonen ut til folket kontrollerer også folket og de brukte det for alt det er verdt.

  Da snudde det fort, folk ble feite og late og ble mer og mer hypnotisert av TV boksen ( Det heter ikke TV programmer for ingenting, du blir programmert )

  Alt ble snudd på hodet, de som organiserte seg og viste samfunnsansvar og engasjerte seg i sin og sine barns fremtid ble sakte men sikkert sett på som tullinger, de som brukte tiden på kultur og sport ble sett på som smarte, snart ble løgnen en sannhet, eliten tok mer og mer av kaka og folket fikk mindre og mindre.

  I dag må en håndverker/bilmekaniker jobbe i 9 timer for å kjøpe en håndverkertime/verkstedstime, mao 90% av det du tjener går til eliten )

  Ondskapen og maktsyken til eliten kjenner ingen grenser, så da Stalin og Hitler tilsatte fluor i drikkevannet til jøder og andre krigsfanger for å gjøre dem lette å kontrollere og miste alle muligheter til å se enkle bindinger, samt senke IQen drastisk så ble det straks adoptert av eliten, det var en megasuksess, i USA og Europa ble det straks innført, her i landet i 1963 prøvde AP desperat og få det gjennom, men heldigvis så klarte dem ikke, løsningen ble fluortabletter, fluor tannkrem, fluorskylling, barna skulle ødelegges i så ung alder som mulig. ( Husker da jeg gikk på barneskolen ( elitens Interneringsleir), en fra regimet delte ut kopper til alle elever som de så helte fluor oppi så mi måtte innta under tvang, regime representanten fulgte med at alle ble forgiftet, heldigvis så hadde jeg en klok mor som sendte med melding at jeg ikke skulle ha fluorskylling). Etter at huene våre ble ødelagt med kjemikalier så foret det oss med propaganda for å forme slavene sine slik de ville ha oss.
  Dumme uvitende tullinger som bare skal jobbe, forbruke og holde kjeft frem til vi lå i grava mens de selv badet i eventyrlig luksus.

  Så kom vi til årtusenskiftet og Internett kom, nå hadde plutselig alle tilgang til informasjonen de ønsket og folk kunne kommunisere sammen over hele verden, informasjonmonopolet til eliten var brutt.

  Eliten fikk panikk og gikk til krig mot folket, en desperat kamp der de med alle midler prøver å forhindre at folk leser andre informasjonkanaler enn det dem selv kontroller, med sensur, latterliggjøring og sabotasje skal de frie mediene knuses, de som tok til seg informasjon fra andre steder enn det eliten kontrollerte ble kaldt konspirasjonsteoretikere og andre rare navn.
  Mange folk er så totalt hjernedøde at de faller for hjernevasken og begynner å angripe sine egne informasjonkanaler og tror de er smarte, de ler av dem som leser egne frie medier isteden for eliten sine, ler og håner de som har egne meninger og tanker istedenfor eliten sine. Man skule ikke tro det var mulig, men så god jobb har faktisk eliten gjort med de fleste.

  Med splitt og hersk skal vi kontrolleres, sett folk opp mot hverandre, fyll opp Europa med andre kulturer og religioner så vi slåss og krangler med hverandre så eliten kan gjøre hva dem vil.

  Som Steigan viser her så går det rett i utforbakke for barna våre og oss selv, alt forfedrene våre bygde opp fra 1700 tallet til 1980 er totalt ødelagt i akselererende tempo. snart er hele nasjonalstaten oppløst, alt skal sentraliseres frem til en mann fra eliten sitter med all makt i verden, knapt nok noen bryr seg, eliten tar ikke bare pengene, men også eierskap over oss og barna.

  Mange mener at eliten er alt for mektige, det er ingenting vi kan gjøre og det triste er at dem som mener det får mer og mer rett for hver time som går.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere