Tilbakeblikk på Syria intervju fra 2013

1

Nylig ble et intervju av den syriske presidenten Bashar al Assad bestilt av den italienske TV-stasjonen RAI, for senere å ikke bli kringkastet. Dette er naturlig nok pinlig for TV-stasjonen, og det utløser spekulasjoner på hva det var som fikk stasjonen til å sensurere det. I intervjuet fremkommer perspektiver og opplysninger som europeiske medier har unnlatt å omtale, og de fremstår som tydelige PR-agenter for sine lands utenrikspolitikk og krig mot Syria.

I 2013 gjennomførte TV-stasjonen Fox News et lengre intervju med president Assad. Det er ganske oppsiktvekkende at journalisten og «eksperten», en tidligere politiker, viser seg temmelig kunnskapsløse både om det syriske samfunnet, syrisk styresett og historie og makter ikke komme med oppfølgingsspørsmål til presidenten.
Assad på sin side fremstår som meget tydelig. I intervjuet diskuteres i begynnelsen avtalen om fjerning av kjemiske våpen, og det er nærmest underholdende at journalistene har så lite forståelse hvordan slike prosesser foregår, og gjentar de samme spørsmålene gang på gang og det virker ikke som de forstår selv om de blir det forklart.
Den syriske presidenten svarer tålmodig og ryddig.
Det hadde vært interessant å se en vestlig politiker klare å gi et slikt intervju, nærmest en grilling, om deres aktiviteter i andres land.

Den norske statskanalen har sendt en rekke reportasjer fra Syria, alle fra terroristenes perpektiv, og salafist og al Qaida-tilhenger Pål Salahdin Refsdal har hatt mange opptredener i kanalen, uten å møte plagsomme spørsmål.

Ikke én gang kan vi huske å ha sett NRK kringkaste intervjuer med hverken presidenten eller andre representanter for syriske myndigheter i løpet av den ni år lange krigen mot Syria som Norge deltar i.

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Ja NRK driver fake news det er det ingen tvil om. Dette er et faktum som folk ikke helt ser ut til å ta innover seg i nok grad til at det faktisk får konsekvenser for deres virkelighetsoppfatning. Derfor er det mange som bare fortsetter å spinne rundt i en loop av vantro over all fake news de fortsetter å se i statskanalen. De kommer liksom aldri videre. Realiteten er jo til å bli svimmel av! -Og den strekker seg langt forbi det som omfatter medienes rolle.

    Vi kan gå helt tilbake til 2006 da Støre stengte ned ambassaden i Damaskus i kjølvannet av Muhammadkarikaturene i Jyllandsposten. Disse førte til at fundamentalister brant ned den norske og danske ambassaden. Støre valgte i en merkelig form for omdreid logikk å holde Syriske myndigheter ansvarlige for at sikkerheten ved ambassaden ikke var god nok. Dette til tross for at politi var på plass og faktisk måtte fjerne demonstrantene med makt. Omtrent like mange politifolk som demonstranter endte opp med lettere skader på sykehuset. En situasjon som forøvrig står i steil kontrast til påstandene om at politiet skjøt inn i folkemengdene under demonstrasjonene i 2011. Støre mente imidlertid at situasjonen allerede i 2006 var av en slik art at det legitimerte nedleggelse av ambassaden. Veldig merkelig! Hva visste egentlig Støre? Han visste nok f.eks om denne eller noe tilsvarende: https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp88b00443r001404090133-0

    Senere sendte Erna norske styrker til Syria med mandat til å invadere syrisk jord “for å bekjempe IS” fordi de anså Syria som ikke villig/i stand til å kjempe mot IS. Samtidig klaget de over at Syriske styrker bombet terroristene for hardt. Nå er det imidlertid offisielt at dette mandatet var falskt. To av de kurdiske lederne for styrkene som norske styrker trente opp i Jordan, har nå fortalt at de utelukkende skulle kjempe for regimeendring. Dette er i tråd med den amerikanske operasjonen “Timber Sykamore” som hadde til hensikt å trene og bevæpne styrker for å få til regimeendring i Syria.

    Spørsmålet er hvorvidt Erna visste at hun førte det norske folk bak lyset med sitt Syria bidrag, eller om hun selv ble bedratt. Timber Sykamore var still gong strong da hun fikk noen skarve jurister i UD til å hoste opp makkverket av et såkalt mandat, og ikke med et eneste ord nevner de refimeendring eller den pågående amerikanske operasjonen for å styrte Assad. Dette er langt forbi sleppehendt. Det er kriminelt! Moxnes forsøkte litt halvhjertet med en konfrontasjon, men han ville visst ikke mer. Det er ubegripelig for meg at han lar dette her ligge!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere