Tilbakeblikk på Syria intervju fra 2013

0

Nylig ble et intervju av den syriske presidenten Bashar al Assad bestilt av den italienske TV-stasjonen RAI, for senere å ikke bli kringkastet. Dette er naturlig nok pinlig for TV-stasjonen, og det utløser spekulasjoner på hva det var som fikk stasjonen til å sensurere det. I intervjuet fremkommer perspektiver og opplysninger som europeiske medier har unnlatt å omtale, og de fremstår som tydelige PR-agenter for sine lands utenrikspolitikk og krig mot Syria.

I 2013 gjennomførte TV-stasjonen Fox News et lengre intervju med president Assad. Det er ganske oppsiktvekkende at journalisten og «eksperten», en tidligere politiker, viser seg temmelig kunnskapsløse både om det syriske samfunnet, syrisk styresett og historie og makter ikke komme med oppfølgingsspørsmål til presidenten.
Assad på sin side fremstår som meget tydelig. I intervjuet diskuteres i begynnelsen avtalen om fjerning av kjemiske våpen, og det er nærmest underholdende at journalistene har så lite forståelse hvordan slike prosesser foregår, og gjentar de samme spørsmålene gang på gang og det virker ikke som de forstår selv om de blir det forklart.
Den syriske presidenten svarer tålmodig og ryddig.
Det hadde vært interessant å se en vestlig politiker klare å gi et slikt intervju, nærmest en grilling, om deres aktiviteter i andres land.

Den norske statskanalen har sendt en rekke reportasjer fra Syria, alle fra terroristenes perpektiv, og salafist og al Qaida-tilhenger Pål Salahdin Refsdal har hatt mange opptredener i kanalen, uten å møte plagsomme spørsmål.

Ikke én gang kan vi huske å ha sett NRK kringkaste intervjuer med hverken presidenten eller andre representanter for syriske myndigheter i løpet av den ni år lange krigen mot Syria som Norge deltar i.

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.