Stordalen har tatt ut 585 mill. i utbytte på fem år – Choice-ansatte får 15 øre i lokalt tillegg

0
Petter Stordalen. Wikimedia, Av Citycon – http://www.mynewsdesk.com/no/citycon/images/paatroppende-styreleder-i-sektor-gruppen-as-162302, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45065617

Tillitsvalgte og ansatte i Choice-kjeden har reagert kraftig på lønnsoppgjøret. Nå varsler Fellesforbundet at de er klare til å gå til streik neste år. Dette skriver E24 og fortsetter:

De tillitsvalgte og ansatte i Petter Stordalens hotellkjede Choice har reagert sterkt etter at de lokale lønnsforhandlingene i år ga et tillegg på 15 øre i timen, en rettighet de kjempet gjennom i 2016.

Eier Petter Stordalen har på sin side tatt ut store utbytter de siste årene, fra selskapet Strawberry Fields som leier ut eiendommer til Choice-kjedens hoteller.

Fra 2014 til 2018 er utbyttene til Stordalen fra dette selskapet på 585 millioner kroner, ifølge årsregnskaper.

Stordalen-familien tok også ut et utbytte på 18 millioner i fjor fra holdingselskapet som blant annet eier hotellkonsernet, viser årsregnskapet.

Petter Stordalen overførte i fjor aksjene i eierselskapet til barna, men beholdt likevel kontrollen over selskapet.

Ifølge årsregnskaper har konsernsjef Torgeir Silseth i Choice sett sin lønn vokse fra 3,26 til 6,08 millioner kroner i løpet av de fem årene fra 2014 til 2018. Fra 2017 til 2018 økte hans lønn med 25 prosent.

Ifølge Dagens Næringsliv står Petter Stordalen oppført med null i inntekt i 2015–2017, en periode der utbyttet fra Strawberry Fields var på nær en halv milliard kroner og antatt at dette skal være skattefritt.

Petter Stordalen har arbeidet iherdig med å skape seg et image som en forkjemper for miljø og klima, og sa i en tale i Trefoldighetskirken:

«Jeg forsøker å vise en bærekraftig kapitalisme der man har mer enn en tanke i hodet på én gang. Etter å ha fylt 40 år har jeg tenkt mer på hva jeg skal være for flere enn bare aksjeeierne. Vi har også et ansvar for miljøet. Jeg ønsker å påvirke samfunnet i en retning jeg mener er viktig.»

Og denne vakre omtanken for andre har altså i år gitt hele 15 øre i timen til Stordalens ansatte.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
Forrige artikkelHvorfor Bill Gates er en trussel mot samfunnet
Neste artikkelHvorfor jeg i år velger å gå på skolens julegudstjeneste….