NRKs støtte til terroristene i Syria

0
NRKs oppslag kontra julefeiring i Damaskus

Av Lars Birkelund.

Tillit brytes i meter og bygges i millimeter, var det noen som sa. Det vil ta flere år, i beste fall, før jeg gjenvinner tillit til norske mediers utenriksdekning.

Det var nå jeg skulle sagt god jul, men når NRK Nyheter ved Øystein Heggen presterer å kalle Al Qaeda for opprørere i steden for terrorister og samtidig klandrer Syria for å ville frigjøre landet for nettopp den type okkupanter må jeg bare gjenta at jeg har mista all tiltro til norske mediers utenriksdekning. Og jeg forsvarte norske medier for noen år siden. Dvs før 2011. Da trodde jeg faktisk at de var uavhengige og kritiske, i alle fall sånn noenlunde.

«Tusener flykter fra Assads soldater som rykker fram i Idlib», lyder det fra NATO-kringkasteren nå. Men vi snakker altså grovt sett om Al Qaeda og deres familier. Og de aller fleste syrere har flyktet TIL områder som kontrolleres av «Assad». Det tier sjølsagt NATO-kringkasteren om.

«Syrias president Bashar al-Assad har lenge varslet at han skal erobre tilbake provinsen». Ja, hvorfor skulle han ikke det, Heggen? Hadde du vært fornøyd hvis Russland hadde overtatt Finnmark i 1945? Russland trakk seg imidlertid ut frivillig. Det gjør ikke Al Qaeda, så hva forventer du at Syria skal gjøre, Heggen?

«Idlib ligger nordvest i Syria og er ett av de aller siste tilfluktsstedene for opprørerne i landet». Stakkars Al Qaeda, liksom.

«Aktivister i hjelpeorganisasjonen De hvite hjelmene har lagt ut denne videoen fra Idlib på Twitter». Altså er Heggen så hjernevaska at han fortsatt tror at De hvite hjelmene er pålitelige, nøytrale observatører osv.

Så det jeg skrev om Aftenposten i går gjelder i høyeste grad også NRK: Gode nyheter om Syria slipper fortsatt ikke gjennom NRKs sensur. NRK kunne ha valgt å skrive noe positivt og hyggelig om Syria på julaften (se bildene), men velger å fortsette med krigspropagandaen.

Hva hadde skjedd om du hadde skrevet om julefeiringen i Syria i steden, Heggen? Hadde du fått sparken, slik Petter Nome fikk da han demonstrerte mot USAs krig mot Irak?

Nedenfor, i kommentarfeltet, følger flere eksempler på hva NRK og de andre NATO-mediene IKKE omtaler.

Her link til Heggens artikkel: https://www.nrk.no/…/syrisk-offensiv-mot-ett-av-de-siste-op…

Som en motvekt på julaften la oss publisere noen bilder fra julefeiringa i Syria:

Her link til artikkelen bildene stammer fra: http://syriatimes.sy/…/45705-christmas-in-syria-the-land-of…

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er gavebredde2-1024x236.jpg
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Forrige artikkelSprekk i sanksjonsmuren mot Russland
Neste artikkelUnderkastelse