NRKs støtte til terroristene i Syria

4
NRKs oppslag kontra julefeiring i Damaskus
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

Tillit brytes i meter og bygges i millimeter, var det noen som sa. Det vil ta flere år, i beste fall, før jeg gjenvinner tillit til norske mediers utenriksdekning.

Det var nå jeg skulle sagt god jul, men når NRK Nyheter ved Øystein Heggen presterer å kalle Al Qaeda for opprørere i steden for terrorister og samtidig klandrer Syria for å ville frigjøre landet for nettopp den type okkupanter må jeg bare gjenta at jeg har mista all tiltro til norske mediers utenriksdekning. Og jeg forsvarte norske medier for noen år siden. Dvs før 2011. Da trodde jeg faktisk at de var uavhengige og kritiske, i alle fall sånn noenlunde.

«Tusener flykter fra Assads soldater som rykker fram i Idlib», lyder det fra NATO-kringkasteren nå. Men vi snakker altså grovt sett om Al Qaeda og deres familier. Og de aller fleste syrere har flyktet TIL områder som kontrolleres av «Assad». Det tier sjølsagt NATO-kringkasteren om.

«Syrias president Bashar al-Assad har lenge varslet at han skal erobre tilbake provinsen». Ja, hvorfor skulle han ikke det, Heggen? Hadde du vært fornøyd hvis Russland hadde overtatt Finnmark i 1945? Russland trakk seg imidlertid ut frivillig. Det gjør ikke Al Qaeda, så hva forventer du at Syria skal gjøre, Heggen?

«Idlib ligger nordvest i Syria og er ett av de aller siste tilfluktsstedene for opprørerne i landet». Stakkars Al Qaeda, liksom.

«Aktivister i hjelpeorganisasjonen De hvite hjelmene har lagt ut denne videoen fra Idlib på Twitter». Altså er Heggen så hjernevaska at han fortsatt tror at De hvite hjelmene er pålitelige, nøytrale observatører osv.

Så det jeg skrev om Aftenposten i går gjelder i høyeste grad også NRK: Gode nyheter om Syria slipper fortsatt ikke gjennom NRKs sensur. NRK kunne ha valgt å skrive noe positivt og hyggelig om Syria på julaften (se bildene), men velger å fortsette med krigspropagandaen.

Hva hadde skjedd om du hadde skrevet om julefeiringen i Syria i steden, Heggen? Hadde du fått sparken, slik Petter Nome fikk da han demonstrerte mot USAs krig mot Irak?

Nedenfor, i kommentarfeltet, følger flere eksempler på hva NRK og de andre NATO-mediene IKKE omtaler.

Her link til Heggens artikkel: https://www.nrk.no/…/syrisk-offensiv-mot-ett-av-de-siste-op…

Som en motvekt på julaften la oss publisere noen bilder fra julefeiringa i Syria:

Her link til artikkelen bildene stammer fra: http://syriatimes.sy/…/45705-christmas-in-syria-the-land-of…

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er gavebredde2-1024x236.jpg
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Tror det er bare å droppe det tillitsgnålet mht norskrørekanal. Kast tv’n ut av vinduet og ta en real fake news detox. God jul fra Drøbak! :wink:

 2. Takk for innlegget! Det som er hårreisende med NRK er hva de IKKE skriver, for eksempel OPCW-skandalen som NRK ikke vil nevne med et ord, eller Jim Anderson sin bok “The Dirty War On Syria” der NRK ikke vil omtale mannen, intervjue ham eller sende intervju andre har gjort med ham. Kapitlet om White Helmets er blitt et tragikomisk bevis for det vrangbildet som NRK pålegges å vise oss.

  Et annet eksempel er SOHR som står for “The Syrian Observatory for Human Rights”. SOHR brukes jevnlig som kilde av NRK. Av og til skriver NRK: “ifølge den syriske eksilgruppen SOHR”, og av og til skriver de “ifølge menneskerettsorganisasjonen SOHR”. Men dessverre, begge deler er løgn.

  SOHR er del av et propaganda-apparat finansiert av EU som kjøres av en enkeltperson, nemlig Rami Abdul Rahman (eller “Rami Abdulrahman”) fra hans hus på landsbygda i Coventry i England. Han støtter USA, fundamentalistiske opprørere og leiesoldater som er inne i Syria med formål å få veltet Assad.

  Rami Abdul Rahman er altså ikke leder eller representant for SOHR, han ER SOHR. Han mates trolig med informasjon fra vestlige etterretningsorganisasjoner som han videreformidler. Selv om mye av det han formidler er korrekt, har mannen gjort ubotelig skade med desinformasjon om Syria.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det var noe av det første som skjedde da jeg møtte Jesus. Jeg klarte ikke å se på TV lenger. Jeg leser nettsiden, det får holde.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere