Norsk Folkehjelps innblanding i Syria

5
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Generalsekretæren i Norsk Folkehjelp (NF) Henriette Killi Westhrin rettferdiggjør NFs innblanding i sammensetningen av grunnlovskomiteen i Syria i Klassekampen 11.12. 2019.

NF støtter de «demokratiske kreftene» i Syria siden 2012. Hvor holder de «demokratiske kreftene» til? NF støtter kvinner. Hvor i Syria støtter NF kvinner? Idlib? Blant annet. I Idlib henger det skilt langs alle veger hvor det står at «demokrati er haram». Skilt hvor det står at kvinner skal dekke seg til fra topp til tå inkludert neglene. Akkurat som de norske kvinnelige IS-medlemmene.

Generalsekretæren sier hun er i daglig dialog med et «bredt utsnitt» av den syriske befolkningen. Så veldig bredt  kan det ikke være når over 95% av den syriske befolkningen bor i områder NF ikke  oppholder seg i.

Når UD gir 13,5 milliarder kroner i tilskudd til «Syria» kanaliseres disse gjennom bl.a. Norsk Folkehjelp. Ikke fem øre går  til 95% av den syriske befolkningen. De rammes av dødbringende sanksjoner. Hadde NF vært opptatt av det syriske folket hadde generalsekretæren skreket opp om sanksjonene. Ikke et pip å høre. Ikke et ord om Syrias kamp mot terror.

Norsk Folkehjelp opptrer som påvirkningsagent  og lojal støttespiller av norsk utenrikspolitikk slik den er nedfelt i Stortingsmelding 15 (2008/2009).

«Mens man tidligere skilte mellom frivillige bistandsorganisasjoner og politiske organisasjoner er nå det store flertallet av frivillige organisasjoner politiske operatører og påvirkningsagenter.«

Derfor driver ikke NF med minerydding i Syria. Det har regjeringen bestemt.

Les også: Hvorfor støtter Norsk Folkehjelp separatisme i Syria, Henriette Westhrin?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Norske politikkere bryr seg ikke om demokrati, menneskerett eller lov. Være seg Norsk lov eller internasjonal. De bryr seg om å løpe med flokken av løshundene som raserer land etter land.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det er vel nordmenn du snakker om. Norske politikere er gjerne tidligere fisker, snekker osv.

 3. Er det riktig at UD har gitt 13,5 milliarder altså 13500 millioner til sosial infrastruktur for terroristene som den globale storkapitalen har leid inn for å styrte Syrias lovlige valgte regjering, bør AP, H og de andre borgerlige partiene som har godkjent dette få høre det hver gang de kutter i velferden her hjemme.

  For det fantes ikke penger, bare noen få millioner som det koster, til briller og tannregulering til barn fra svake grupper her for eksempel.

 4. Ja, dette er riktig praksis i dag. Slik Kongeriket Norge er organisert kan mellommenn i byråkratiet dele ut særtilskudd på en vilkårlig måte.

  Så er du for eller imot at staten skal kunne dele ut særtilskudd (subsidier), Northern Light ?

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Nødvendige samfunnsfunksjoner som transport subsidieres i Norge. Ellers ville de gått konkurs med norsk skattenivå.
  Hvis du ikke er “nødvendig samfunnsfunksjon” kan du liksågodt emigrere? Som tidligere Libanesisk immigrant i Frankrike fortalte: -Alt er enklere i Brazil

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere