Norsk Folkehjelps innblanding i Syria

0

Av Eva Thomassen.

Generalsekretæren i Norsk Folkehjelp (NF) Henriette Killi Westhrin rettferdiggjør NFs innblanding i sammensetningen av grunnlovskomiteen i Syria i Klassekampen 11.12. 2019.

NF støtter de «demokratiske kreftene» i Syria siden 2012. Hvor holder de «demokratiske kreftene» til? NF støtter kvinner. Hvor i Syria støtter NF kvinner? Idlib? Blant annet. I Idlib henger det skilt langs alle veger hvor det står at «demokrati er haram». Skilt hvor det står at kvinner skal dekke seg til fra topp til tå inkludert neglene. Akkurat som de norske kvinnelige IS-medlemmene.

Generalsekretæren sier hun er i daglig dialog med et «bredt utsnitt» av den syriske befolkningen. Så veldig bredt  kan det ikke være når over 95% av den syriske befolkningen bor i områder NF ikke  oppholder seg i.

Når UD gir 13,5 milliarder kroner i tilskudd til «Syria» kanaliseres disse gjennom bl.a. Norsk Folkehjelp. Ikke fem øre går  til 95% av den syriske befolkningen. De rammes av dødbringende sanksjoner. Hadde NF vært opptatt av det syriske folket hadde generalsekretæren skreket opp om sanksjonene. Ikke et pip å høre. Ikke et ord om Syrias kamp mot terror.

Norsk Folkehjelp opptrer som påvirkningsagent  og lojal støttespiller av norsk utenrikspolitikk slik den er nedfelt i Stortingsmelding 15 (2008/2009).

«Mens man tidligere skilte mellom frivillige bistandsorganisasjoner og politiske organisasjoner er nå det store flertallet av frivillige organisasjoner politiske operatører og påvirkningsagenter.«

Derfor driver ikke NF med minerydding i Syria. Det har regjeringen bestemt.

Les også: Hvorfor støtter Norsk Folkehjelp separatisme i Syria, Henriette Westhrin?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.