Ønsker Sveriges utenriksminister (S) militærkuppet i Bolivia velkommen?

14
Utenriksminister Ann Linde (S). Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Sveriges utenriksminister Ann Linde fra Socialdemokraterna er blitt intervjuet av TT om militærkuppet i Bolivia. Hennes uttalelser går svært langt i retning av ikke bare å godta det som har skjedd, men å omtale det positivt:

«– Nu ska det bli nyval i Bolivia och det är naturligtvis positivt att man reagerar när valet inte har kallats demokratiskt eller fullt genomfört på rätt sätt.»
TT: Hur ser du på militärens agerande i det som hände i går?
Jag kan inte säga något speciellt om det, mer än att det är positivt att man hörsammar de reaktioner som har varit om att valet inte var rättvist och att man nu gör ett nytt val, svarar Ann Linde.

Tradisjonelt har sosialdemokrater i Norden vært positive til venstrebevegelser i Latin-Amerika og for det meste tatt avstand fra militærkupp i verdensdelen. Sosialdemokrater som Jeremy Corbyn og Bernie Sanders har tatt kraftig avstand fra militærkuppet. Men Sveriges utenriksminister, som forvalter en «feministisk utenrikspolitikk», slik sosserna sjøl sier, velger altså motsatt posisjon. Hun presterer å gi inntrykk av et valg med fascistiske morderbander i gatene og den avsatte presidenten på flukt, vil kunne være et demokratisk valg.

I Sverige oppfattes Lindes uttalelser som at hun støtter kuppet. Aktuelt FOKUS skriver:

«Ann Linde stöttar statskuppen i Bolivia

Sveriges utrikesministerr Ann Linde välkomnar statskuppen i Bolivia. I en intervju med TT säger Ann Linde att hon ser positivt på det som har hänt. Samtidigt har vänsterpolitiker och aktivister från ursprungsbefolkningen börjat utsättas för kidnappningar och mord.«

Det tok forøvrig svært lang tid før Vänsterpartiet markerte seg mot kuppet, og da kom det i form av en tweet fra partileder Jonas Sjöstedt:

«Mycket oroande utveckling i Bolivia när MAS parlamentariker inte släpps in i parlamentet, vänsterfolk misshandlas på gatorna och högern utser sig själv till regering. Nu krävs ett nytt demokratisk val.»

Som fordømmelse betraktet må man si at dette er meget svakt, og Sjöstedt snakker også om et demokratisk valg, samtidig som, slik han sjøl helt riktig sier at parlamentarikerne fra partiet til Evo Morales ikke slipper inn i parlamentet og venstrefolk blir mishandlet på gatene. Sjöstedt må være sterk i troen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. De er ikke sosialdemokrater når de støtter et USA-støttet militærkupp på en folkevalgt president. Det er det samme med AP her på bjerget. De er ulv i fåreklær, seiler under falskt flagg.

 2. Men socialdemokrater støtter jo USA i et og alt!

 3. Sosialistisk Venstre og Rødt er de eneste stortingspartiene som er motstandere av NATO. Det etterlater bare arbeiderpartiet blant partier med sosialdemokratisk orientering som også støtter USA. Men AP er jo fake anyway.

 4. Avatar for Dias Dias says:

  Vi har Sosialistisk bombepari som vil slå ihjel ethvert menneske for en sjanse til et sete ved statsministrens bord.
  Vi har arbeiderpartiet som også vil slå ihjel hvem som helst, for en internasjonal topp jobb.
  Vi har rødt. De er et parti med en slik mangel på mot at en skulle tro at det var et krav om å være ryggradløs for i det hele tatt å få lov til å bli medlem.

  Det er ikke mye som tyder på en sosialistisk revolusjon mot NATO. Snarere tvert imot så synes det som om de er villige til å bombe, eller slå ihjel hvem som helst for en sjanse til å spise karnapper med de store guttene i klassen.

  Min politikerforakt har nådd høyder jeg ikke trodde var mulig.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  AP, Høyre og FrP er alle søsken. Bare se hvor gode venner Pinocchio Stoltenberg ble med Solberg og Jensen på kort tid etter å ble NATO sin store dukke uten synlige tråder. :wink:

  https://www.youtube.com/watch?v=GSqTJ7N5mk0
 6. Avatar for INK INK says:

  Haha, det er en tungt fordøyelig diett! :joy:

 7. Kanapèer kanskje, eller er det canapèer? :sweat_smile:

  Dias er sikkert en av de store og tunge guttane som tåler det meste…

 8. Avatar for INK INK says:

  Kanapeer: https://no.wikipedia.org/wiki/Kanapé
  (Jeg mener jeg lærte på skolen at aksenttegnet (“accent aigu”/“akutt aksent”) forsvinner i flertall, skjønt det er visst frivillig, ser jeg når jeg sjekker.)

  Heller både karnapper og kanapeer enn å spise danglebær kirsebær med de store, som er noe mange politikere også bedriver.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere