Tusener av campesinos og arbeidere demonstrerer for Evo Morales i Bolivia

0
Tusenvis av fattigbønder og arbeidere marsjerer mot Cochabamba for å støtte Evo Morales. Skjermdump.

Tusener av bolivianske campesinos og arbeidere har tatt seg fram til byen Cochabamba hvor de planlegger å stenge nyen og tvinge fram en retur for landets avsatte president Evo Morales.

Morales har fått politisk asyl i Bolivia og i sitt første intervju der uttrykker han stor skuffelse over at de militære kommandantene har vært så illojale.

Det er kanskje ikke så rart at kommandantene i det militære var illojale, for før de ble kuppmakere hadde de vært trent til det i USAs beryktede School of the Americas og FBIs treningsprogrammer, skriver The Grayzone.

Kuppleder Luis Fernando Camacho er en høyreekstrem multimillionær som har forankring i den fascistiske bevegelsen i Santa Cruz, som USA har støttet og dyrket fram.

It’s the economy, stupid!

I mange av kommentarene til den økonomiske bakgrunnen for militærkuppet mot Morales trekkes det fram at landet har verdens største forekomster av litium, som er helt grunnleggende for all moderne batteriteknologi. Landet et litiumens Saudi-Arabia, sies det. For de multinasjonale korporasjonene er det en forferdelig tanke at en slik ressurs skal være under statens kontroll og brukes til beste for folket.

Les mer om Bolivia på steigan.no.

Forrige artikkelAvdekket slaveliknende forhold i fiskeindustrien
Neste artikkelØnsker Sveriges utenriksminister (S) militærkuppet i Bolivia velkommen?