Evakuerer Storbritannia personell fra Idlib?

0
James Le Mesurier, som nylig ble funnet død i Istanbul, hadde bakgrunn fra britisk etterretning og var grunnlegger av White Helmets. Skjermdump fra Twitter.

Flere tegn tyder å at Storbritannia forbereder seg på å trekke ut rådgiverne sine fra Idlib. Dette skriver Southfront.

1. november holdt den spesielle representanten Den russiske føderasjonen i Syria, A.L. Lavrentiev, og visestatsministeren i Russland S.V. Vershinin konsultasjoner med rådgiveren til statsministeren i Storbritannia for internasjonale anliggender, og visekonsulenten for statsministeren i Storbritannia for nasjonal sikkerhet David Quarrey,

Dette skriver det russiske utenriksdepartementet.

Quarrey var privatsekretær for Tony Blair i to år og er kjent for å være sterkt pro-israelsk. Han skal være nært knyttet til britisk etterretning. Southfront skriver at også Russlands viseutenriksminister Mikhail Bogdanov deltok på møtet.

Dette blir svært merkelig, siden Quarrey opplagt har en langt lavere diplomatisk rang enn sine samtalepartnere. Når han diskuterte Idlib med sine høyere rangerte russiske samtalepartnere er det nærliggende å anta at det handlet om britiske spesialoperatører, agenter, som er stasjonert i denne regionen.

Den eneste kjente organisasjonen i Idlib som er knyttet til britisk etterretning er White Helmets. De er en siamesisk tvilling til al-Nusra og deres grunnlegger og føringsoffiser har vært den tidligere MI6-offiseren James Le Mesurier som nylig ble funnet død, kanskje selvmordet, utenfor leiligheten sin i Istanbul.

Det er kjent fra tidligere at offiserer fra flere NATO-land utenom USA har vært aktive i Idlib, ikke minst Frankrike, Tyrkia og Storbritannia. At britene nå ønsker å forlate det synkende skipet, er derfor ikke noen urimelig antakelse.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.