Bondeprotest i Frankrike: 1000 traktorer skal blokkere veiene til Paris

0
Også i 2017 blokkerte franske bønder veiene inn til Paris med 1000 traktorer.

Den franske bondeorganisasjonen Fédération nationale des syndicats d’exploitants agricoles (FNSEA) har bestemt seg for å blokkere alle innfartsveiene til Paris den 27. november 2019, skriver franske medier.

Protesten retter seg mot president Emmanuel Macrons økonomiske politikk som etter bøndenes mening skaper en alvorlig krise i landbruket. Franske bønder har også tidligere i år brukt denne metoden. 8. oktober ble veiene inn til Toulouse blokkert på denne måten. Bøndene snakker om de føler et «brennende raseri» og kanskje like mye en «brennende desperasjon». De føler seg utsatt for det de har kalt #agribashing, og det gjelder både de økonomiske betingelsene og den politiske kampanjen fra såkalt «grønne» systempolitikere.

Det er Macrons nyliberale politikk som har satt bøndene i en desperat situasjon. De klarer ikke å takle utgiftene når prisene skal presses ned til det ytterste. Macron føler presset, så han har vendt seg til EU for å få litt støtte der som kan mildne noe av raseriet på den franske landsbygda foran de viktige lokalvalgene i 2020.

Det gjenstår å se hvordan bankenes mann, Macron, vil reagere overfor bondeopprøret. Til nå har han ikke brukt den samme politivolden mot de organiserte bøndene som mot de gule vestene, men det er ikke gitt at dette kommer til å fortsette. Grunnleggende handler de to protestbevegelsene om det samme.

Tidligere i høst har også bønder i Nederland protesyert på samme måte:

Mektig bondeprotest i Nederland

Hva er årsaken til bondeprotestene i Nederland?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.