– De dreper oss som bikkjer! Massakre i Bolivia.

0
Kuppmakernes soldater skyter ned demonstranter i Bolvia med kaldt blod. Skjermdump fra video.

Kuppregjeringa i Bolivia har satt inn hæren for å slå ned protestene mot det USA-støttede kuppet. De setter inn helikoptre, panservogner og tungt væpnede soldater mot ubevæpnede sivile. De skyter rett inn i folkemengder og masskrerer uskyldige mennesker. Slik er realitetene i dagens Bolivia etter at de høyreekstreme kuppmakrene har fordrevet den folkevalgte regjeringa i landet.

Medea Benjamin var vitne til dette 19. november 2019. Hun kom for å dekke blokaden av Senkata gassfabrikk i byen El Alto. Der skjøt de militære rett inn i menneskemengden og Benjamin opplevde hvordan folk lå hardt såret, døende eller døde på klinikkene i området. Benjamin så sjøl fem lik og andre folk med sår etter soldatenes kuler. En mor som sørget over sin døde sønn sa mellom tårer: «De dreper oss som bikkjer!» Til slutt ble det bekreftet at 8 mennesker var blitt drept den dagen i El Alto.

Kuppmakerne truet journalister fra å dekke massakren og hærledelsen og forsvarsminister Fernando Lopez påsto at de «ikke hadde skutt en eneste kule» til tross for massive beviser for det motsatte.

Kuppmaker Jeanine Añez, som har erkært seg sjøl som landets president, har truet med å arrestere parlamentsmedlemmer fra MAS, partiet til den styrtede presidenten Evo Morales. Partiet har flertall i begge kamre i kongressen.

Siden kuppet er minst 32 mennesker blitt drept av de militære og over 700 såret.

Human Rights Watch og Elizabeth Warren støtter kuppet

Kenneth Roth, som er direktør for den Soros-finansierte NGO-en Human Rights Watch, har markert seg som en aktivistisk støttespiller for kuppmakerne og har publisert tweets som denne:

«Hæren ville ikke skyte på folket for å støtte Morales» (!), men de skyter altså på folket for å støtte dem som ulovlig ranet til seg makta. HRW har for lengst mistet enhver troverdighet, slik også kommunikasjonssjefen til Bernie Sanders, Keane Bhatt, skrev i 2013:

«Human Rights Watch’s deep ties to U.S. corporate and state sectors should disqualify the institution from any public pretense of independence.”

Også Elizabeth Warren, som er en av demokratenes fremste kandidater foran presidentvalget i 2020, støtter kuppmakerne. Hun ber dem riktignok om å ikke bruke vold mot demonstrantene, men det er absolutt ingen tvil om at hun støtter kuppet:

Hennes partifelle Bernie Sanders, derimot, har vært veldig klar i sin fordømmelse av kuppet:

Etter å ha nølt i lengste har også Tulsi Gabbard klart slått fast at det som skjedde i Bolivia ikke var noe annet enn et kupp:

Og hva mener egentlig Høyre og Arbeiderpartiet om det som skjer i Bolivia?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.