– USA evakuerer IS-terrorister til Irak

0
Illustrasjon: Shutterstock

Det syriske nyhetsbyrået Sana hevder at USA bruker de gjenværende styrkene sine i Syria til å evakuere hundrevis av Deash (IS)-terrorister til Irak. Byrået skriver:

Medier og lokale kilder sier at de amerikanske okkupasjonsstyrkene har fraktet dusinvis av Daesh-internerte fra al-Hol leiren, øst for byen Hasaka, parallelt med intensiv overflyvning av okkupantenes helikoptre over leiren.

De la til at dette kom mindre enn 24 timer etter å ha fraktet 230 utenlandske terrorister fra terrororganisasjonen fra al-Malkiya fengsel til al-Shadadi fengsel i Hasaka sørlige omgivelser.

Etter å ha dannet den såkalte “Internationale koalisjonen” i august 2014 under påskudd av å bekjempe terrororganisasjon Daesh, er det i dag Washington som bestemmer organisasjonens skjebne gjennom å bruke sine egne styrker til å evakuere Daesh-terrorister for å gjenbruke dem til å angripe andre stater for å iverksette sin politikk mot enhver stat der de måtte finne behov for det for fremme sine egne interesser, og å tilsløre bevis på at de står i en hemmelig allianse med denne terrororganisasjonen.

Siden begynnelsen av den tyrkiske offensiven mot syrisk territorium har de amerikanske okkupasjonsstyrkene fraktet hundrevis av Daesh-terrorister og deres familier fra syrisk område til Irak i seks omganger. I sin ulovlige base i al-Shadadi, sør for Hasaka ha de opprettet et senter for å samle terrorister og deres koner. De siste dagene har de amerikanske styrkene fraktet hundrevis av dem fra al-Hol leiren og andre fengsler til al-Shadadi base for senere å bli transportert ombord helikoptre til Irak.

Det er grunn til å legge merke til at de amerikanske okkupasjonstroppene til nylig har fraktet Daesh-terrorister ombord i helikoptre fra ett sted til et annet om natten for å redde dem fra den syriske arabiske hæren, mens de siste dagene har de amerikanske troppene fortsatte å transportere sine Daesh-terrorister åpenlyst uten å forsøke å skjule det.»

Disse meldingene blir gjengitt i flere medier i Midtøsten, men inntil videre er de ikke bekreftet av vestlige medier. Sana oppgir heller ikke hvilke lokale medier de har som kilde. Det meldes derimot om at IS-terrorister fra Syria allerede har dukket opp i andre land, og deriblant i Indonesia der South China Morning Post refererer en etterretningskilde i Indonesia som sier at 50 IS-kriger og deres familer er ankommet dit etter å ha unnsluppet fra leire og fengsler i Syria. Indonesia er det landet i verden som har den største muslimske befolkninga, og det finnes allerede en grobunn for ekstrem islamisme i landet, så jordsmonnet er klart for terrorister som USA henter ut av Syria.

Nettavisa Stripes i USA melder dessuten om at USA vil overlate evakuerte IS-medlemmer til myndighetene i Irak.

Foreign Policy melder dessuten at terrorgruppa FSA, som til nå har vært støttet av Vesten, inkludert Norge, med vilje slipper fri IS-terrorister der de rykker fram i Nord-Syria. Også Tyrkia har brukt IS som redskap i Syria og det har vært et svært intimt samarbeid mellom den tyrkiske etterretningstjenesten MIT og IS.

Erdogan arbeidet hand i hand med IS i Syria sier tidligere IS-leder

Om hvordan IS / Da’esh fikk sine våpen fra Europa

Vestige medier melder om at Belgia og andre europeiske land er klare til å evakuere IS-terrorister og deres familier til sine land. Blant annet skriver The Guardian dette. Det haster for bakmennene til IS, siden den syriske hæren rykker raskt fram for å ta kontrollen over det nordøstlige Syria, og da vil terroristene i så fall bli fengslet og straffet der. Dette vil tydeligvis Vesten unngår.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.