New York Times forfalsker historien om USAs støtte til terroristene i Syria

0
Terrorister fra Free Syrian Army. Wikipedia. Foto: Qasioun News Agency, CC BY 3.0

Det er lenge siden The Gray Lady, som New York Times kalles, hadde sin journalistiske storhetstid. Under regimeskiftekrigene har avisa vært et propagandaorgan for krig, og det har ikke minst vist seg under krigen mot Syria.

Dette viser seg igjen når NYT forfalsker historien om USAs støtte til terroristene i Syria, skriver Moon of Alabama. Dette kommer opp i forbindelse med at Tyrkia har sendt morderbandene fra FSA foran de regulære tyrkiske styrkene for å slakte ned for fote i Nord-Syria. Ben Hubbard og David D. Kirkpatrick skriver i NYT 18. oktober 2019:

«Now, [..] the sense of betrayal among the Kurds [..] is matched only by their outrage at who will move in: Turkish soldiers supported by Syrian fighters the United States had long rejected as extremists, criminals and thugs.

The deadly battles [..] have also given new leeway to Syrian fighters once considered too extreme or unruly to receive American military support.

Grandly misnamed the Syrian National Army, this coalition of Turkish-backed militias is in fact largely composed of the dregs of the eight-year-old conflict’s failed rebel movement.«

Avisa påstår altså at disse terroristene var noen som USA i lang tid hadde nektet å støtte fordi de var for brutale og ekstreme. Men fakta sier det motsatte. I august framla den såkalte «Syrian National Coalition» regjeringslista til den såkalte «Syrian Interim Government». Der ble Salim Idriss presentert som forsvarsminister. Idriss har tidlligere møtt John McCain. Han har også møtt EU-toppen Guy Verhofstadt da han var leder for ALDE-gruppa i EU-parlamentet.

Av de 28 fraksjonene som står bak denne koalisjonen har 21 vært støttet av USA. Atten av dem ble betjent av CIA gjennom det felles operasjonsrommet i Tyrkia til ‘Friends of Syria’ (der også Norge er med). Fjorten av fraksjonene har blitt utstyrt med TOW-raketter av USA.

Salim Idriss har vært stabssjef for FSA. I 2019 ble han utnevnt til øverstbefalhavende for Syrian National Army, som er FSAs nye navn, og han leder deres invasjon i Syria, og det er nettopp de som er de morderiske bandene som slakter sivile og kurdiske aktivister.

Det er altså USAs egne «moderate opprørere» som er de menneskeslakterne som en av USAs tjenestemenn omtalte slik: «morderne, bandittene og piratene som skulle ha vært utryddet fra jordas overflate».

– Banditter og pirater. USA får møte sine «moderate opprørere»

Men det er altså akkurat slike mordere, banditter og pirater vi i det «siviliserte» Vesten har støttet i årevis og brukt mot det syriske folket. Det er akkurat slike mordere, banditter og pirater Erna Solberg har gitt millioner av kroner til via norske hjelpeorganisasjoner. Uten støtte fra oss hadde de ikke eksistert.

Dette vet også redaksjonen i NYT. De må vite det fordi dette er offentlig godt kjent og dokumentert, og det hersker ingen tvil om at det er slik. Derfor er det avisa driver med her ikke noe annet enn ren løgnpropaganda og bevisst forsøk på å villede opinionen.

For et fall for The Gray Lady!

PS: Og glem heller ikke at disse morderne, bandittene og piratene også er Norges allierte og at de har fått massevis av penger og annen støtte fra Erna Solberg via norske hjelpeorganisasjoner.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAviser i Australia går i svart i protest mot sensur
Neste artikkelTransaktivister krever kjønnsnøytrale sanitetsbind