New York Times forfalsker historien om USAs støtte til terroristene i Syria

4
Terrorister fra Free Syrian Army. Wikipedia. Foto: Qasioun News Agency, CC BY 3.0

Det er lenge siden The Gray Lady, som New York Times kalles, hadde sin journalistiske storhetstid. Under regimeskiftekrigene har avisa vært et propagandaorgan for krig, og det har ikke minst vist seg under krigen mot Syria.

Dette viser seg igjen når NYT forfalsker historien om USAs støtte til terroristene i Syria, skriver Moon of Alabama. Dette kommer opp i forbindelse med at Tyrkia har sendt morderbandene fra FSA foran de regulære tyrkiske styrkene for å slakte ned for fote i Nord-Syria. Ben Hubbard og David D. Kirkpatrick skriver i NYT 18. oktober 2019:

«Now, [..] the sense of betrayal among the Kurds [..] is matched only by their outrage at who will move in: Turkish soldiers supported by Syrian fighters the United States had long rejected as extremists, criminals and thugs.

The deadly battles [..] have also given new leeway to Syrian fighters once considered too extreme or unruly to receive American military support.

Grandly misnamed the Syrian National Army, this coalition of Turkish-backed militias is in fact largely composed of the dregs of the eight-year-old conflict’s failed rebel movement.«

Avisa påstår altså at disse terroristene var noen som USA i lang tid hadde nektet å støtte fordi de var for brutale og ekstreme. Men fakta sier det motsatte. I august framla den såkalte «Syrian National Coalition» regjeringslista til den såkalte «Syrian Interim Government». Der ble Salim Idriss presentert som forsvarsminister. Idriss har tidlligere møtt John McCain. Han har også møtt EU-toppen Guy Verhofstadt da han var leder for ALDE-gruppa i EU-parlamentet.

Av de 28 fraksjonene som står bak denne koalisjonen har 21 vært støttet av USA. Atten av dem ble betjent av CIA gjennom det felles operasjonsrommet i Tyrkia til ‘Friends of Syria’ (der også Norge er med). Fjorten av fraksjonene har blitt utstyrt med TOW-raketter av USA.

Salim Idriss har vært stabssjef for FSA. I 2019 ble han utnevnt til øverstbefalhavende for Syrian National Army, som er FSAs nye navn, og han leder deres invasjon i Syria, og det er nettopp de som er de morderiske bandene som slakter sivile og kurdiske aktivister.

Det er altså USAs egne «moderate opprørere» som er de menneskeslakterne som en av USAs tjenestemenn omtalte slik: «morderne, bandittene og piratene som skulle ha vært utryddet fra jordas overflate».

– Banditter og pirater. USA får møte sine «moderate opprørere»

Men det er altså akkurat slike mordere, banditter og pirater vi i det «siviliserte» Vesten har støttet i årevis og brukt mot det syriske folket. Det er akkurat slike mordere, banditter og pirater Erna Solberg har gitt millioner av kroner til via norske hjelpeorganisasjoner. Uten støtte fra oss hadde de ikke eksistert.

Dette vet også redaksjonen i NYT. De må vite det fordi dette er offentlig godt kjent og dokumentert, og det hersker ingen tvil om at det er slik. Derfor er det avisa driver med her ikke noe annet enn ren løgnpropaganda og bevisst forsøk på å villede opinionen.

For et fall for The Gray Lady!

PS: Og glem heller ikke at disse morderne, bandittene og piratene også er Norges allierte og at de har fått massevis av penger og annen støtte fra Erna Solberg via norske hjelpeorganisasjoner.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Man skulle tro at hvis USA var genuint opptatt av å kjempe for demokrati og menneskerettigheter i Syria og i Midt-Østen så ville de ha beskyttet kurderne i dagens situasjon. Isteden har USA altså sviktet kurderne og har i praksis dolket dem i ryggen (dette er noe som alle som er allierte med USA bør merke seg). USA har altså ikke bare sviktet en god alliert, man kan også si at USA også har sviktet i kampen for demokrati og menneskerettigheter i Midt-Østen. Til og med hjernevaskete folk i vestlige land bør nå kunne klare å innse dette dobbeltsvik. USA prøver tydeligvis å legge det meste av skylden på Tyrkia for det som har skjedd i det siste. Men det er viktig for USA å ha et godt forhold til Tyrkia som fremdeles er en NATO-alliert. Det er viktige for USA å ha et godt forhold til sine NATO-allierte ved bla å støtte eller godta deres herjinger i andre land (som feks Frankrikes småkriger i Afrika).

 2. Avatar for Johnny Johnny says:

  Hvis USA var opptatt av demokrati og menneskerettigheter så ville de ikke vært i midt østen!

  USA har aldri brydd seg om demokrati og menneskerettigheter, det er den rike eliten som er deres arbeidsgiver, og de har ikke bare sviktet kurderne, men hele det syriske folk og alle arbeidere (vanlige mennesker) på hele kloden!

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Jeg vet da det.
  Men det store flertallet av befolkningen i Norge er trolig ikke klar over dette, og da må dette fortelles om og om igjen inntil det går opp for folk flest. Helt siden 1945 er det veldig mange mennesker i den vestlige verden (og andre steder) som har trodd på at USA har kjempet for demokrati og menneskerettigheter og andre vestlige verdier.

 4. Avatar for SHO SHO says:

  I alle kriger og konflikter foregår det hele tiden en kamp om fortellingen. Og det er en viktig kamp. Man kan lure på hvilken fortelling som i dag er den rådende blant det store flertall i Norge når det gjelder bla dagens krigføringen i Nord-Syria. Jeg tipper på at IS på permanent basis fremstår som å være “the very bad guys”. Mens kurderne derimot fremstår som å være “the good guys” eller “the very good guys”. Tyrkia har nok fått tildelt rollen som å være “the bad guys”. Men hva så med USA? USA kan betraktes som å være “the bad guys” fordi de har sviktet kurderne som har gjort en heltemodig innsats i å nedkjempe IS samtig som kurderne har fremvist sterke demokratiske holdninger. Men det kan virke som om USA nå prøver å fremstille seg selv som å være en slags “the stupid guys” ved å ha feilvurdert “the bad guys” tyrkerne.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere