Aviser i Australia går i svart i protest mot sensur

0
Slik så mange av storavisene i Australia ut 20. oktober 2019. Skjermdump fra Twitter.

Landsdekkende aviser i Australia har trykt forsidene sine med artikler som er svertet ut som om de var sensurert. Dette har skjedd i en samlet protest mot det pressa opplever som sensur, hemmeligholding og bevisst villedning fra den australske regjeringas side.

Kampanjen retter søkelyset mot hvordan hemmeligholdet og sensuren er til skade for vanlige innbyggere og deres daglige liv. Australia har ingen lover for pressefrihet. Dette gir regjeringa et vidt spillerom til å drive manipulasjon, hemmelighold og sensur. I dette tilfellet er det faktisk landets hovedstrømsmedier som reagerer på sensuren.

Channel 9 skriver:

«Du har rett til å vite hva regjeringer du velger gjør i ditt navn. Men i Australia, blir folk som snakker ut straffet og journalistikk blir kriminalisert. Dette må ta slutt.»

ABC skriver at deres kontorer ble raidet av politiet i 2017 da de jobbet med historier med påstander og militære overgrep i Afghanistan utført av australske tropper. News Corp sier at et raid mot dem handlet om en artikkel om regjeringas planer om å spionere på australieres eposter, tekstmeldinger og bankkonti. Dette skriver al-Jazeera.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.