Innholdet i avtalen mellom Syrias regjering og SDF

3
Syrias hær rykker inn i Manbij for å frigjøre byen. Foto: Sana

Den syriske nyhetskanalen Muraselon har fått tilgang til avtalen mellom Syrias regjering og SDF og skriver om hva den innebærer:

Informerte syriske kilder bekreftet overfor Muraselon at som et resultat av gårsdagens møte (14. oktober 2019) mellom representanter for den syriske regjeringen og de syriske demokratiske styrkene (SDF), er man blitt enige om følgende vilkår:

SDF lover å bruke all sin styrke til å bevare sikkerheten og den territorielle integriteten til Den syriske arabiske republikken, under flagget til den syriske arabiske republikken, og vil stå sammen med den syriske arabiske hæren mot de tyrkiske truslene og stille seg under kommando av President Bashar al-Assad.

SDF vil tillate at styrkene til den syriske arabiske hæren tarkontrollen over hele området som ligger mellom Ayn Diwar i øst til Jarablus i vest fra tre forskjellige akser: Tabqa, Manbij og Hasaka.

Med de vilkårene vil den syriske hæren være til stede i alle territoriene nord og øst for Eufrate i koordinering med de lokale militærrådene, mens området mellom Tal Abyad og Ras al-Ayn vil forbli et ustabilt operasjonsområde frem til de blir frigjort.

Den syriske hæren har allerede begynt å rykke inn i landsbyene og byene i Raqqa og Hasakas landdistrrikter med sikte på å avvise den tyrkiske aggresjonen i Nord-Syria.

Den russiske kanalen RT har lagt ut en video på Twitter som viser militære kjøretøyer fra USA som trekker seg ut av Kobani.

Custom Text
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. NRK.no

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte Tyrkias president Erdogan på fredag.

  – Jeg har uttrykt dyp bekymring for den militæroperasjonen vi nå ser. Det kan føre til ytterligere opptrapping av konflikten, økt spenning og nye menneskelige lidelser. Og det er nettopp det vi nå ser at skjer, sier Jens Stoltenberg til NRK.

  – Hvorfor er det da likevel greit for Nato at tyrkerne går til angrep på kurderne?

  – Dette er ikke noe Nato har gitt støtte til. Nato er ikke på bakken i Nord-Syria. Tvert imot har jeg i Istanbul på fredag gitt uttrykk for dyp bekymring over militæroperasjonen. Ikke minst fordi den kan sette på spill de store fremskrittene vi har gjort i kampen mot vår felles fiende – IS, sier Stoltenberg

  Det må vel være bra at vår NATO-broder Tyrkia rykker inn i Nord-Syria, slik at de endelig får slutt på ISIS og al-Qaida’s tilstedeværelse i området? …eller er det noe Jens Stoltenberg ikke forteller oss?

 2. US styrkene trekker seg ikke ut av Kobani, de har tatt en bro der de stopper de syriske styrkene fra å rykke inn å redde Kurderne i Kubani.
  Ser ut til at USA har solgt Kobani til Erdogan.

  Putin har gitt grei beskjed at noe angrep på Syriske styrker fra Tyrkia ikke vil bli tolerert under noen omstendighet.

  Syrian War Report – October 15, 2019: Syrian Army Taking Control Of Key Positions In SDF-held Area

  https://www.youtube.com/watch?v=qgdk-LoiXsk
 3. Stol ikke over en dørmåtte på SDF. Hvis andre aktører betaler dem bedre, vil de straks skifte side igen. Og et selvstændigt higende land med sådanne principløse ledere?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere