Innholdet i avtalen mellom Syrias regjering og SDF

0
Syrias hær rykker inn i Manbij for å frigjøre byen. Foto: Sana

Den syriske nyhetskanalen Muraselon har fått tilgang til avtalen mellom Syrias regjering og SDF og skriver om hva den innebærer:

Informerte syriske kilder bekreftet overfor Muraselon at som et resultat av gårsdagens møte (14. oktober 2019) mellom representanter for den syriske regjeringen og de syriske demokratiske styrkene (SDF), er man blitt enige om følgende vilkår:

SDF lover å bruke all sin styrke til å bevare sikkerheten og den territorielle integriteten til Den syriske arabiske republikken, under flagget til den syriske arabiske republikken, og vil stå sammen med den syriske arabiske hæren mot de tyrkiske truslene og stille seg under kommando av President Bashar al-Assad.

SDF vil tillate at styrkene til den syriske arabiske hæren tarkontrollen over hele området som ligger mellom Ayn Diwar i øst til Jarablus i vest fra tre forskjellige akser: Tabqa, Manbij og Hasaka.

Med de vilkårene vil den syriske hæren være til stede i alle territoriene nord og øst for Eufrate i koordinering med de lokale militærrådene, mens området mellom Tal Abyad og Ras al-Ayn vil forbli et ustabilt operasjonsområde frem til de blir frigjort.

Den syriske hæren har allerede begynt å rykke inn i landsbyene og byene i Raqqa og Hasakas landdistrrikter med sikte på å avvise den tyrkiske aggresjonen i Nord-Syria.

Den russiske kanalen RT har lagt ut en video på Twitter som viser militære kjøretøyer fra USA som trekker seg ut av Kobani.

Custom Text
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.