Erna Solberg fortsetter krigen mot Syria

0
Når Erna Solberg gir penger til flyktninger i Jordan handler det om å hindre hjemreise. Foto: Shutterstock

Av Lars Birkelund.

Statsminister Erna Solberg har ført krig mot Syria så lenge hun har sittet som statsminister, det vil si siden 2013. Nå har hun vært i Jordan for å fortsette denne krigen. Der vil hun bruke norske skattepenger for å prøve å hindre flyktningene å vende hjem.

«Statsminister Erna Solberg er opptatt av at nabolandene er i stand til å håndtere flyktningene der de er» (i dette tilfellet Jordan), skriver Aftenposten.

Erna Solberg har ført krig mot Syria så lenge hun har vært statsminister, altså siden 2013. Deler av denne krigføringen har skjedd med norske soldater fra baser i Jordan.

Nå har hun vært i Jordan for å pøse våre skattepenger inn i et prosjekt som er en forlengelse av krigføringen og den går ut på å betale syrere for å bli i Jordan i steden for å vende tilbake til Syria for å delta i gjenoppbyggingen og forsvaret av landet. «Norge er blant de landene som bidrar mest i forhold til folketallet», skryter Solberg.

Dette kommer på toppen av de sanksjonene som har drevet syrere på flukt siden 2011 og som Norge/Solberg også støtter.

Hvordan dekker Tor Arne Andreassen og Afshin Ismaeli fra Aftenposten dette? Som om det skulle være et humanistisk prosjekt, ved å avbilde Solberg med et barn i armene og ved å la henne prate uten et eneste kritisk spørsmål i retur.

«Det er særlig én ting hun (en syrisk mor i Jordan) frykter skal skje dersom familien vender tilbake. At hennes to eldste sønner, som er 17 og 20 år gamle, skal bli tvunget inn i hæren til Syrias president Bashar al-Assad». Som ikke alle land har verneplikt under krig, mange også når det er fred. Og tusener av syrere har allerede vendt hjem fra Jordan.

«Men Syria er knust etter år med nådeløs og ødeleggende krig og økonomien er elendig», sier Andreassen og Ismaeli. Ja, og den dårlige økonomien bidrar blant annet sanksjonene til. Men det tier sjølsagt Aftenposten om. Hvorfor ikke heller hjelpe Syria, Andreassen og Ismaeli? Det å oppheve sanksjonene er til og med gratis.

Krigen i Syria er sjølsagt ikke noen «borgerkrig». Også det er desinformasjon fra Aftenposten, et begrep som blant annet brukes for å kamuflere at Norge fører krig mot Syria og at Aftenposten støtter den.

Les også: Hva er sannheten om Norges bistand til Syria?

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Forrige artikkelDen moderne deportasjonen av afrikanske slaver. Del 2
Neste artikkelAviser i Australia går i svart i protest mot sensur