Svensk forsker: Spis menneskekjøtt for å redde klimaet

0
Menneskekjøtt – et alternativ for å redde klimaet. Skjermdump fra svensk TV4

Under messa «Gastro summit – om framtidens mat» i Stockholm har adferdsforskeren Magnus Söderlund holdt et seminar som handler om muligheten for å spise menneskekjøtt for å redde klimaet. Nei, dette er ikke fleip. Det er ikke en forsinket aprilspøk. Det er ikke «fake news». Det er fakta, og du kan se intervju med Söderlund på TV4.se her.

Forskeren Magnus Söderlund intervjuet på TV4. Skjermdump.

Söderlunds foredrag står på programmet her: Kan du tänka dig att äta människokött? I pressemeldinga fra Gastro summit heter det:

«Framtidens mat: Maskar, gräshoppor eller människokött?
Är vi människor för egoistiska för att kunna leva hållbart? Är kannibalism lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning? Har Generation Z svaren på världens livsmedelsutmaningar? Kan man lura konsumenter att göra de rätta valen? Frågorna inför framtidens matutmaningar är många. På GastroSummit får du några av svaren – men får också ta del av de senaste vetenskapliga rönen och träffa de ledande experterna. Den 3 och 4 september på Stockholmsmässan.»

Magnus Söderlund er ikke en ensom gærning. Dette er en del av en internasjonal trend. En rekke forskere leker med kannibalisme, angivelig som løsning på klimaproblemet, men også av andre grunner. For eksempel denne fra Louisiana State University:

Cannibalism: A new way to stop the spread of disease

Eller dette fagseminaret ved Warwick University: »Bites Here and There»: Literal and Metaphorical Cannibalism across Disciplines.

Seminaret hadde innslag som:

“Help Yourself: Autophagy as Response to Global Crises”, (Post-)Feminist Cannibals & Friendly Zombies og andre akademiske øvelser.

Tendensen har også vært omtalt i flere medier, slik som her:

Why is cannibalism taboo? Psychologists say eating members of the same species is natural and we could ‘adapt to human flesh if need be’ in extreme cases.

Söderlund har ikke gitt noen god forklaring på hvorfor det skulle være så bra for klimaet å spise menneskekjøtt – bortsett fra at «klima» nå brukes som argument for hva det skal være. Vi har jo fra før Gunhild Stordalen og hennes milliardærvenner som vil ha oss til å spise insekter.

Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

A Modest Proposal…

Det er naturligvis nå vi skulle ha hatt satirikere på nivå med Jonathan Swift som i 1729 anonymt utga et essay med tittelen: A Modest Proposal For preventing the Children of Poor People From being a Burthen to Their Parents or Country, and For making them Beneficial to the Public.

Det beskjedne forslaget gikk ut på at utarmede og sultne irske foreldre kunne lettet litt på byrden ved å selge sine barn til de rike som kunne bruke dem som næringsrik mat.

Disse forskerne som leker seg med tanken om å ete menneskekjøtt tenker seg neppe at det er deres egen indrefilet som skal på middagsbordet. Det er vel oss andre de har i tankene?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMenneskerettsgrupper i Israel krever slutt på våpensalg til nazister i Ukraina
Neste artikkelFremmedfiendtlighet og vold i Sør-Afrika