Svensk forsker: Spis menneskekjøtt for å redde klimaet

151
Menneskekjøtt – et alternativ for å redde klimaet. Skjermdump fra svensk TV4

Under messa «Gastro summit – om framtidens mat» i Stockholm har adferdsforskeren Magnus Söderlund holdt et seminar som handler om muligheten for å spise menneskekjøtt for å redde klimaet. Nei, dette er ikke fleip. Det er ikke en forsinket aprilspøk. Det er ikke «fake news». Det er fakta, og du kan se intervju med Söderlund på TV4.se her.

Forskeren Magnus Söderlund intervjuet på TV4. Skjermdump.

Söderlunds foredrag står på programmet her: Kan du tänka dig att äta människokött? I pressemeldinga fra Gastro summit heter det:

«Framtidens mat: Maskar, gräshoppor eller människokött?
Är vi människor för egoistiska för att kunna leva hållbart? Är kannibalism lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning? Har Generation Z svaren på världens livsmedelsutmaningar? Kan man lura konsumenter att göra de rätta valen? Frågorna inför framtidens matutmaningar är många. På GastroSummit får du några av svaren – men får också ta del av de senaste vetenskapliga rönen och träffa de ledande experterna. Den 3 och 4 september på Stockholmsmässan.»

Magnus Söderlund er ikke en ensom gærning. Dette er en del av en internasjonal trend. En rekke forskere leker med kannibalisme, angivelig som løsning på klimaproblemet, men også av andre grunner. For eksempel denne fra Louisiana State University:

Cannibalism: A new way to stop the spread of disease

Eller dette fagseminaret ved Warwick University: »Bites Here and There»: Literal and Metaphorical Cannibalism across Disciplines.

Seminaret hadde innslag som:

“Help Yourself: Autophagy as Response to Global Crises”, (Post-)Feminist Cannibals & Friendly Zombies og andre akademiske øvelser.

Tendensen har også vært omtalt i flere medier, slik som her:

Why is cannibalism taboo? Psychologists say eating members of the same species is natural and we could ‘adapt to human flesh if need be’ in extreme cases.

Söderlund har ikke gitt noen god forklaring på hvorfor det skulle være så bra for klimaet å spise menneskekjøtt – bortsett fra at «klima» nå brukes som argument for hva det skal være. Vi har jo fra før Gunhild Stordalen og hennes milliardærvenner som vil ha oss til å spise insekter.

Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

A Modest Proposal…

Det er naturligvis nå vi skulle ha hatt satirikere på nivå med Jonathan Swift som i 1729 anonymt utga et essay med tittelen: A Modest Proposal For preventing the Children of Poor People From being a Burthen to Their Parents or Country, and For making them Beneficial to the Public.

Det beskjedne forslaget gikk ut på at utarmede og sultne irske foreldre kunne lettet litt på byrden ved å selge sine barn til de rike som kunne bruke dem som næringsrik mat.

Disse forskerne som leker seg med tanken om å ete menneskekjøtt tenker seg neppe at det er deres egen indrefilet som skal på middagsbordet. Det er vel oss andre de har i tankene?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. runeulv says:

  Jødiske kommunister skal visstnok ha kokt suppe på prester, som de serverte andre prester i fangenskap.

  Om det er sant eller ikke, vet jeg ikke, men når vi ser hva jøder og tyskere gjør i dag, så tror jeg mer på slike historier, enn hvor tyskerne bryter karakter, og er sadister i noen år under Hitler.

 2. INK says:

  Kanskje en idé å unngå å spre historier som man ikke vet om er sanne …

  Man skal selvsagt ikke skjære alle tyskere over én kam, på samme måten som man ikke bør generalisere over alle nordmenn, samer, svensker, dansker, jøder, grekere, amerikanere, etiopiere, egyptere, somaliere, etc . Men når det er sagt, er listen over sadistiske tyske seriemordere så lang at den har fått sin egen artikkel isteden for å listes opp under den generelle artikkelen: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_serial_killers

  De fleste tyskere er naturligvis ikke sadister (eller seriemordere) og de fleste var det heller ikke under krigen, men Tyskland har hatt hatt et problem både med nokså blind autoritetstro i store deler av befolkningen og også med enkelte individer med sterke antisosiale trekk (som man ser av listen), og under krigen fikk jo slike individer virke innenfor systemet (slik er det gjerne under kriger). Kanskje blir dette bedre ettersom Tyskland de seneste tiårene har gått bort fra en sterkt autoritær (og ofte voldelig) oppdragelsesform.

 3. INK says:

  Nettopp! Jeg kjenner forresten også folk med jødisk familiebakgrunn som har mistet store deler av slekta si i konsentrasjonsleire under krigen. Det gjør inntrykk. Det er ingen tvil om at forfølgelsen av og drapene på jøder (og en del andre grupper, som sigøynere og psykisk utviklingshemmede) faktisk har skjedd.

 4. Johnny says:

  Ja, hele familien hans ble gasset ihjel og kastet på likhaugen! Jeg har tross alt førstehåndsberetninger å forholde meg til, mens din kunnskap kommer fra internett og fra venner uten visdom.

  Besteforeldrene mine var voksne under krigen og de har sine historier å fortelle, mine foreldre var barn og vet veldig godt hvordan det var å vokse opp i et okkupert land, og deres opplevelser formidlet de selvsagt videre til sine slektninger. Nazistene gjorde mye grusomt mot nordmenn i området der jeg bodde, og jeg kan i hvert fall skrive under på er at krigshistorien som ytre høyre ynder å formidle er fullstendig forvrengt.

  Den bibelske Jesus var en fredelig og kul type, men dette med å gå på vannet har jeg litt vanskeligheter med.
  Men, andre verdenskrig har ingenting med tro å gjøre, og antall drepte har historikere rimelig god oversikt over.

 5. Dias says:

  Jeg husker at jeg ble tvunget til å se både denne TV serien og Shcindlers liste på skolen, Jeg kan ikke huske om det var en del av historie eller relgions undervisningen. TV serien skapte mye uro i familien min. Mellom de som lot seg rive med og følte en enorm medfølelse med Jødene og mellom de som så på dette som en fortsettelse på krigs propagandaen. Selv tok jeg ikke stilling før jeg ble voksen. Som voksen er det kun gasskamrene jeg har hengt meg opp. Det går simpelthen ikke å få det til slik det blir beskrevet. Så om nazistene var psykotiske drapsmaskiner finner jeg helt uinteressant og stiller ingen spørmål ved.
  Men gasskamrene. Nei det er en historie best egnet til å skremme barn og enfoldige med.

 6. INK says:

  Jeg tror i alle fall ikke på deg eller dine kilder etter å ha fulgt med en stund på hvordan du argumenterer. :slightly_smiling_face:

  Det jeg tror på i denne saken, er hovedsakelig de menneskene jeg selv har møtt som har mistet store deler av slekta i konsentrasjonsleire.

 7. Hvis du er midt i en ressurskrevende krig, der behovet for sivil arbeidskraft til krigens forsyningsapparat er stort.
  Hva ville Hitler gjort?

  1. Brukt verdifulle ressurser til å utrydde Jøder, Sigøynere og psykiske utviklingshemmende i leire?
  2. Bruke den produktive delen av disse folkegruppene til å bidra til krigens foryningslinjer?

  Hvis alternativ to, ville ikke Hitler, i så fall, sørge for forhold som gjorde disse ressursene mest mulig produktive?

  En ting er imidlertid helt sikkert, hadde Hitler levet i dag, hadde det ikke vært fengselstraff for å debattere hva som egentlig skjedde, når det gjelder 6 millioner gasset ihjel.

  At Nordmenn ikke ganske enkelt snart er lei og sier: "Hvis dere, som representerer under 2% av Norges befolkning krever frihet til, nærmest daglig, å gi oss detaljer om Holocaust, krever vi, de resterende 98%, frihet til å si dere imot!:sunglasses:

 8. INK says:

  Stråmannsargumentasjon. Ingen seriøse historikere sier at 6 millioner ble gasset i hjel. Anslagene på antall drepte jøder under krigen, er ofte oppgitt fra 5,1 millioner til noe over 5,8 millioner (det siste rundes oppover til 6 millioner, som var et tidlig anslag, men som de fleste er enige om er i alle fall noe for høyt). Mange av dem døde naturligvis på andre måter enn ved gassing. I den tidlige fasen av krigen ble mange systematisk skutt og henrettet (masseskytinger), spesielt etter invasjonen av Sovjet. Mange døde også av sult, sykdom og mishandling i døds- og arbeidsleirene eller i andre former for krigshandlinger.

  Poenget er at det var en systematisk forfølgelse av jøder (og andre grupper som nomadiske sigøynere og noen andre grupper, samt “euthanasiprogrammet” mot utviklingshemmede) og at jøder ble forfulgt og regelrett henrettet - eller tvunget til slavearbeid under forhold som få kunne overleve over lang tid - fordi de var jøder. Det var også perioder der svært mange ble regelrett henrettet på relativt kort tid.

  Jødene er naturligvis heller ikke den eneste gruppen som har vært utsatt for folkemord. Det anslås vel at den amerikanske urbefolkningen ble redusert med opptil 90-95 prosent i løpet av 500 år etter den europeiske invasjonen (her spilte også sykdommer som europeerne bragte med seg en stor rolle, i tillegg at de ble ranet for ressurser, utsatt for slaveri, voldtekter og krigshandlinger). I den første runden av spansk kolonialisering, er anslaget at 8 millioner av den amerikanske urbefolkningen ble drept, noe som regnes som det første storskala folkemordet i vår tid.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

143 flere kommentarer

Deltakere