Svensk forsker: Spis menneskekjøtt for å redde klimaet

143
Menneskekjøtt – et alternativ for å redde klimaet. Skjermdump fra svensk TV4

Under messa «Gastro summit – om framtidens mat» i Stockholm har adferdsforskeren Magnus Söderlund holdt et seminar som handler om muligheten for å spise menneskekjøtt for å redde klimaet. Nei, dette er ikke fleip. Det er ikke en forsinket aprilspøk. Det er ikke «fake news». Det er fakta, og du kan se intervju med Söderlund på TV4.se her.

Forskeren Magnus Söderlund intervjuet på TV4. Skjermdump.

Söderlunds foredrag står på programmet her: Kan du tänka dig att äta människokött? I pressemeldinga fra Gastro summit heter det:

«Framtidens mat: Maskar, gräshoppor eller människokött?
Är vi människor för egoistiska för att kunna leva hållbart? Är kannibalism lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning? Har Generation Z svaren på världens livsmedelsutmaningar? Kan man lura konsumenter att göra de rätta valen? Frågorna inför framtidens matutmaningar är många. På GastroSummit får du några av svaren – men får också ta del av de senaste vetenskapliga rönen och träffa de ledande experterna. Den 3 och 4 september på Stockholmsmässan.»

Magnus Söderlund er ikke en ensom gærning. Dette er en del av en internasjonal trend. En rekke forskere leker med kannibalisme, angivelig som løsning på klimaproblemet, men også av andre grunner. For eksempel denne fra Louisiana State University:

Cannibalism: A new way to stop the spread of disease

Eller dette fagseminaret ved Warwick University: »Bites Here and There»: Literal and Metaphorical Cannibalism across Disciplines.

Seminaret hadde innslag som:

“Help Yourself: Autophagy as Response to Global Crises”, (Post-)Feminist Cannibals & Friendly Zombies og andre akademiske øvelser.

Tendensen har også vært omtalt i flere medier, slik som her:

Why is cannibalism taboo? Psychologists say eating members of the same species is natural and we could ‘adapt to human flesh if need be’ in extreme cases.

Söderlund har ikke gitt noen god forklaring på hvorfor det skulle være så bra for klimaet å spise menneskekjøtt – bortsett fra at «klima» nå brukes som argument for hva det skal være. Vi har jo fra før Gunhild Stordalen og hennes milliardærvenner som vil ha oss til å spise insekter.

Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

A Modest Proposal…

Det er naturligvis nå vi skulle ha hatt satirikere på nivå med Jonathan Swift som i 1729 anonymt utga et essay med tittelen: A Modest Proposal For preventing the Children of Poor People From being a Burthen to Their Parents or Country, and For making them Beneficial to the Public.

Det beskjedne forslaget gikk ut på at utarmede og sultne irske foreldre kunne lettet litt på byrden ved å selge sine barn til de rike som kunne bruke dem som næringsrik mat.

Disse forskerne som leker seg med tanken om å ete menneskekjøtt tenker seg neppe at det er deres egen indrefilet som skal på middagsbordet. Det er vel oss andre de har i tankene?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  Jorden fikser seg selv, den har gjort det, for ikke så lenge siden. Vi lærte ikke om det på vår skole ser du men det finnes greie beviser for store floder av vann og gjørme for noen hundre år siden. Så jorden fikser opp selv og jevner ut skitten og begraver den. Spørs hvordan den tar seg av havet. Jaja… vi får se

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Kan vi ikke nøye oss med å lage lampeskjermer og såpe?

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jødiske kommunister skal visstnok ha kokt suppe på prester, som de serverte andre prester i fangenskap.

  Om det er sant eller ikke, vet jeg ikke, men når vi ser hva jøder og tyskere gjør i dag, så tror jeg mer på slike historier, enn hvor tyskerne bryter karakter, og er sadister i noen år under Hitler.

 4. Avatar for INK INK says:

  Kanskje en idé å unngå å spre historier som man ikke vet om er sanne …

  Man skal selvsagt ikke skjære alle tyskere over én kam, på samme måten som man ikke bør generalisere over alle nordmenn, samer, svensker, dansker, jøder, grekere, amerikanere, etiopiere, egyptere, somaliere, etc . Men når det er sagt, er listen over sadistiske tyske seriemordere så lang at den har fått sin egen artikkel isteden for å listes opp under den generelle artikkelen: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_serial_killers

  De fleste tyskere er naturligvis ikke sadister (eller seriemordere) og de fleste var det heller ikke under krigen, men Tyskland har hatt hatt et problem både med nokså blind autoritetstro i store deler av befolkningen og også med enkelte individer med sterke antisosiale trekk (som man ser av listen), og under krigen fikk jo slike individer virke innenfor systemet (slik er det gjerne under kriger). Kanskje blir dette bedre ettersom Tyskland de seneste tiårene har gått bort fra en sterkt autoritær (og ofte voldelig) oppdragelsesform.

 5. Avatar for INK INK says:

  Nettopp! Jeg kjenner forresten også folk med jødisk familiebakgrunn som har mistet store deler av slekta si i konsentrasjonsleire under krigen. Det gjør inntrykk. Det er ingen tvil om at forfølgelsen av og drapene på jøder (og en del andre grupper, som sigøynere og psykisk utviklingshemmede) faktisk har skjedd.

 6. Avatar for INK INK says:

  Jeg har nok mer tro på hva folk har funnet ut om hvordan deres nærmeste døde, ut fra at de har spurt andre overlevende (øyenvitner), enn jeg har på dine hypoteser.

 7. Avatar for Johnny Johnny says:

  Ja, hele familien hans ble gasset ihjel og kastet på likhaugen! Jeg har tross alt førstehåndsberetninger å forholde meg til, mens din kunnskap kommer fra internett og fra venner uten visdom.

  Besteforeldrene mine var voksne under krigen og de har sine historier å fortelle, mine foreldre var barn og vet veldig godt hvordan det var å vokse opp i et okkupert land, og deres opplevelser formidlet de selvsagt videre til sine slektninger. Nazistene gjorde mye grusomt mot nordmenn i området der jeg bodde, og jeg kan i hvert fall skrive under på er at krigshistorien som ytre høyre ynder å formidle er fullstendig forvrengt.

  Den bibelske Jesus var en fredelig og kul type, men dette med å gå på vannet har jeg litt vanskeligheter med.
  Men, andre verdenskrig har ingenting med tro å gjøre, og antall drepte har historikere rimelig god oversikt over.

 8. Avatar for INK INK says:

  Jeg tror i alle fall ikke på deg eller dine kilder etter å ha fulgt med en stund på hvordan du argumenterer. :slightly_smiling_face:

  Det jeg tror på i denne saken, er hovedsakelig de menneskene jeg selv har møtt som har mistet store deler av slekta i konsentrasjonsleire.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

135 flere kommentarer

Deltakere