SDF i Syria kritiseres for tvangsrekruttering av barn og unge

0
Illustrasjon fra Euro-Mediterranean Human Rights Monitor

Euro-Mediterranean Human Rights Monitor er en NGO som rapporterer om menneskerettsproblemer i Middelhavsområdet. De skriver 18. september 2019 at SDF har kidnappet titalls foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer i det østlige Syria.

Human Rights Monitor uttrykker dyp bekymring over Syrian Democratic Forces (SDF)s bortføring av dusinvis av foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer fra flyktningleire i det nordøstlige Syria, og at de har isolert dem i leire for rekruttering, noe som er en krigsforbrytelse.

SDF, støttet av Den internasjonale koalisjonen, har nylig startet en massiv kampanje for å arrestere arabiske ungdommer øst for Eufrat, og tatt dem med til tvangsrekrutteringsleire i Øst-Syria, deriblant Tel Baidar, Tel Adas og Fouj al-Hasakah leirene .

SDF bortførte omtrent 200 barn for noen dager siden fra al-Houl-leiren, sørøst for al-Hasakah, og plasserte dem i en av leirene.

Ifølge kilder i hjelpeorganisasjonene er de fleste av barna mellom 13 og 16 år, inkludert foreldreløse og ikke-syrere.

Bortføringen av disse barna faller sammen med SDFs lansering av en kampanje med omfattende arrestasjoner rettet mot arabiske ungdommer i byene Qamishli, Hasaka, Raqqa og Deir Ezzor, og som de har tvunget til å ta del i organisasjonens såkalte «selvforsvarsstyrker «.

SDF gjennomførte liknende arrestasjoner av arabiske ungdommer ved sjekkpunktene til al-Janoubi, al-Saomaa, al-Petrol al-Sharqi og al-Kaziayyh al-Shamalyyah i byen Tal Hamisin på landsbygda al-Hasaka. Et stort antall ungdommer som er mål for tvangsrekrutteringskampanjen har flyktet fra landsbyene deres under kontroll av SDF, og søkt tilflukt i nabolag under kontroll av den syriske hæren i al-Hasaka og Qamishli.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.