SDF i Syria kritiseres for tvangsrekruttering av barn og unge

3
Illustrasjon fra Euro-Mediterranean Human Rights Monitor

Euro-Mediterranean Human Rights Monitor er en NGO som rapporterer om menneskerettsproblemer i Middelhavsområdet. De skriver 18. september 2019 at SDF har kidnappet titalls foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer i det østlige Syria.

Human Rights Monitor uttrykker dyp bekymring over Syrian Democratic Forces (SDF)s bortføring av dusinvis av foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer fra flyktningleire i det nordøstlige Syria, og at de har isolert dem i leire for rekruttering, noe som er en krigsforbrytelse.

SDF, støttet av Den internasjonale koalisjonen, har nylig startet en massiv kampanje for å arrestere arabiske ungdommer øst for Eufrat, og tatt dem med til tvangsrekrutteringsleire i Øst-Syria, deriblant Tel Baidar, Tel Adas og Fouj al-Hasakah leirene .

SDF bortførte omtrent 200 barn for noen dager siden fra al-Houl-leiren, sørøst for al-Hasakah, og plasserte dem i en av leirene.

Ifølge kilder i hjelpeorganisasjonene er de fleste av barna mellom 13 og 16 år, inkludert foreldreløse og ikke-syrere.

Bortføringen av disse barna faller sammen med SDFs lansering av en kampanje med omfattende arrestasjoner rettet mot arabiske ungdommer i byene Qamishli, Hasaka, Raqqa og Deir Ezzor, og som de har tvunget til å ta del i organisasjonens såkalte «selvforsvarsstyrker «.

SDF gjennomførte liknende arrestasjoner av arabiske ungdommer ved sjekkpunktene til al-Janoubi, al-Saomaa, al-Petrol al-Sharqi og al-Kaziayyh al-Shamalyyah i byen Tal Hamisin på landsbygda al-Hasaka. Et stort antall ungdommer som er mål for tvangsrekrutteringskampanjen har flyktet fra landsbyene deres under kontroll av SDF, og søkt tilflukt i nabolag under kontroll av den syriske hæren i al-Hasaka og Qamishli.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  At kurderne kidnapper og tvangsrekrutterer barn og ungdom er ikke et problem, dette er jo en del av deres kultur.

  Partiet Rødt støtter jo kurdernes kamp for frigjøring og står med det kurdiske folket i arbeidet for fred, frihet og demokrati. Kjønnslemlesting, voldtekter, tvangsekteskap, små krigsforbrytelser, litt kidnapping og tvangsrekruttering går helt fint. :slight_smile:

 2. Det er morsomt med “gode” navn på terror-bevegelser styrt av USA. Syrian Democratic Forces (SDF) høres så folkelig og demokratisk ut, man skulle tro de ville Syria vel. Samme med White Helmets, de hvite ridderne som redder små barn ut av ruinene, alltid førsteklasses filmet. NRK viste den vakre dokumentaren to ganger i passe tid før siste Nobel-pris tildeling. Men de er terrorister, ikke hjelpearbeidere, som nå må evakueres av sine venner for ikke å stå til rette for sine ugjerninger i Syria.

  “A total of 98 White Helmets and 324 of their relatives were evacuated out of southern Syria through Israel to Jordan in July, in an unprecedented rescue mission conceived by Britain, Germany and Canada, and supported by Israel, Jordan, the US and the United Nations.” - skrev The Telegraph 24. september i fjor.

  Minner igjen om boken “The Dirty War On Syria” av Tim Anderson - for de som vil vite litt mer.

 3. Det må være noen veldig disiplinerte (hjernedøde) norske soldater som driver opplæring av disse svinepelsene uten noen som helst innvendinger. Det norske forsvaret må bort fra kadaverdisiplinen og heller fokusere på å utvikle soldater med selvstendig dømmekraft og etisk bevissthet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere