SDF i Syria kritiseres for tvangsrekruttering av barn og unge

0
Illustrasjon fra Euro-Mediterranean Human Rights Monitor

Euro-Mediterranean Human Rights Monitor er en NGO som rapporterer om menneskerettsproblemer i Middelhavsområdet. De skriver 18. september 2019 at SDF har kidnappet titalls foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer i det østlige Syria.

Human Rights Monitor uttrykker dyp bekymring over Syrian Democratic Forces (SDF)s bortføring av dusinvis av foreldreløse barn og hundrevis av ungdommer fra flyktningleire i det nordøstlige Syria, og at de har isolert dem i leire for rekruttering, noe som er en krigsforbrytelse.

SDF, støttet av Den internasjonale koalisjonen, har nylig startet en massiv kampanje for å arrestere arabiske ungdommer øst for Eufrat, og tatt dem med til tvangsrekrutteringsleire i Øst-Syria, deriblant Tel Baidar, Tel Adas og Fouj al-Hasakah leirene .

SDF bortførte omtrent 200 barn for noen dager siden fra al-Houl-leiren, sørøst for al-Hasakah, og plasserte dem i en av leirene.

Ifølge kilder i hjelpeorganisasjonene er de fleste av barna mellom 13 og 16 år, inkludert foreldreløse og ikke-syrere.

Bortføringen av disse barna faller sammen med SDFs lansering av en kampanje med omfattende arrestasjoner rettet mot arabiske ungdommer i byene Qamishli, Hasaka, Raqqa og Deir Ezzor, og som de har tvunget til å ta del i organisasjonens såkalte «selvforsvarsstyrker «.

SDF gjennomførte liknende arrestasjoner av arabiske ungdommer ved sjekkpunktene til al-Janoubi, al-Saomaa, al-Petrol al-Sharqi og al-Kaziayyh al-Shamalyyah i byen Tal Hamisin på landsbygda al-Hasaka. Et stort antall ungdommer som er mål for tvangsrekrutteringskampanjen har flyktet fra landsbyene deres under kontroll av SDF, og søkt tilflukt i nabolag under kontroll av den syriske hæren i al-Hasaka og Qamishli.

Forrige artikkelJanne Josefsson i DN: Det osar krutrök i världens bästa land
Neste artikkelOm elbiler og «smarte» strømmålere