Sahra Wagenknecht: Vårt eget parti er medansvarlig for framgangen til AfD

0
Fra bloggen til Sahra Wagenknecht.

«Tidligere var vi stemmen til de misfornøyde. Nå har vi fremmedgjort oss fra våre tidligere velgere og dermed har vi gjort det lett for AfD. Dermed er vi medansvarlige for deres suksess.»

Dette sier den tidligere fraksjonslederen i det tyske partiet Die Linke, Sahra Wagenknecht til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Wagenknecht tilføyde: «Den voksende avstanden mellom oss og denne virkeligheten viser seg også i den måten vi opptrer på overfor AfD-velgerne. De blir stemplet som rasister enda mange av dem tidligere har stemt venstre.»

Disse grafene viser hvor mye Die Linke tapte i valgene:

Die Linke falt med omlag 8 prosentpoeng både i Brandburg og Sachsen. Mange av de tapte velgerne er gått til AfD. Wagenknecht sa også:

«Vi må bestemme oss for om vi er et parti for den velutdannede øvre middelklassen i hovedstadsområdet eller for de som sliter hardere og hardere for sin lille velstand, hvis vi ønsker å nå folk utenfor det hippe metropolmiljøet, må vi ta deres synspunkter på ting på alvor, i stedet for å forelese dem og fortelle dem hvordan de må snakke og tenke «.

Hun sa også at når «middelklassefolk fra Die Linke går inn for CO2-skatt, så er det noe som rammer pendlerne i storbyene, og da må vi ikke bli overrasket over at flere vender seg bort fra oss».

Bloggen til Sahra Wagenknecht.

Les også:

Nervøst foran regionalvalgene i Tyskland

Tyskland: dobbelt ørefik til storkoalisjonen

Tysk valg: Et opprør, som ellers i Europa

Forrige artikkelEU vil skaffe seg sin bit av Arktis
Neste artikkelFN: USA, Storbritannia Frankrike og andre land kan være medskyldige i krigsforbrytelser i Jemen