Sahra Wagenknecht: Vårt eget parti er medansvarlig for framgangen til AfD

7
Fra bloggen til Sahra Wagenknecht.

«Tidligere var vi stemmen til de misfornøyde. Nå har vi fremmedgjort oss fra våre tidligere velgere og dermed har vi gjort det lett for AfD. Dermed er vi medansvarlige for deres suksess.»

Dette sier den tidligere fraksjonslederen i det tyske partiet Die Linke, Sahra Wagenknecht til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Wagenknecht tilføyde: «Den voksende avstanden mellom oss og denne virkeligheten viser seg også i den måten vi opptrer på overfor AfD-velgerne. De blir stemplet som rasister enda mange av dem tidligere har stemt venstre.»

Disse grafene viser hvor mye Die Linke tapte i valgene:

Die Linke falt med omlag 8 prosentpoeng både i Brandburg og Sachsen. Mange av de tapte velgerne er gått til AfD. Wagenknecht sa også:

«Vi må bestemme oss for om vi er et parti for den velutdannede øvre middelklassen i hovedstadsområdet eller for de som sliter hardere og hardere for sin lille velstand, hvis vi ønsker å nå folk utenfor det hippe metropolmiljøet, må vi ta deres synspunkter på ting på alvor, i stedet for å forelese dem og fortelle dem hvordan de må snakke og tenke «.

Hun sa også at når «middelklassefolk fra Die Linke går inn for CO2-skatt, så er det noe som rammer pendlerne i storbyene, og da må vi ikke bli overrasket over at flere vender seg bort fra oss».

Bloggen til Sahra Wagenknecht.

Les også:

Nervøst foran regionalvalgene i Tyskland

Tyskland: dobbelt ørefik til storkoalisjonen

Tysk valg: Et opprør, som ellers i Europa

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Dette burde hele venstresiden i Norge ta til seg. :point_left:

  Men dette er jo framgangsmåten til RØDT! Det er jo bare noen dager siden “rødt-politiker” Hedda Mulholland beskyldte hele forumet på steigan.no for å være terrorsympatisører, rasister og hvit ultranasjonalister. :fu:

  Dette burde “elite og middelklassepartiet Rødt” ta lærdom av, men politikerne i rødt er opptatt med å stemple arbeidere og fattige som rasister og nasjonalister, så de har ikke tid til å lære!

  Husk at politikerne på venstresiden også bidrar til den økte polariseringa i det norske samfunnet, de er ikke uten skyld, men allikevel kaster de den første stein, gang på gang. :face_with_head_bandage:

 2. Brexit følte jeg var det store skillet. Men har ligget i luften lenge at store deler av venstresiden ville bli sosialliberale. Når nå selv gamle Fløgstad i Dag og Tid begynner på den etter hvert velkjente “Trump og Brexit”-melodien, da skjønner man at vi er i en ny tid. Nå har vel venstresiden slitt med å gjøre seg populære i de fattige lagene i befolkningen helt siden industrien ble flyttet til lavkostland, service mer og mer tok over, og mediene ble en stadig mer invaderende del av våre liv. Men det føles som om det har skjedd noe mer de siste årene. Det verste er at mange av partiene som kaller fascistiske nå ikke er så forferdelig ille egentlig, om man gidder å høre på dem. Innvandringspolitikken til en del av partiene ville vært ganske standard for få tiår siden.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Du kan trøste deg med at alle partier sliter med det samme:


  Da jeg diskuterte med dem, var friheten til velge mellom ulike kommuners tilbud, det som ble pushet. Nå lyder Listhaug akkurat som gruppa til det partiet jeg var valgt inn for.

 4. Avatar for Hedda Hedda says:

  Hei du. Så dette tilfeldig nå og vil korrigere feilinformasjonen. Jeg er ikke «Rødt politiker». Jeg var «listefyll», aktiv i valgkampen og er Rødt velger. Og jeg har heller ikke beskyldt «hele forumet» for noe. Din tolkning. Men det var mange som hadde ytringer som passet som hånd i hanske til beskrivelsen i den aktuelle tråden, krydret med litt «kvinnehat» på toppen… Det var jo åpenlyst og er ingenting å diskutere en gang. Selv har du åpenbart en litt misforstått greie ift Rødt og det er jo synd. Hjelper jo heller ikke på den objektive vurderingsevnen å være «hårsår og langfurten»…:wink: Og i forhold til å bekjempe polarisering og at ikke alle innvandringskritikere skal stemples som rasister har nok jeg bidratt mer enn deg vil jeg tro.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg tror også at Hedda tar den litt langt her, da jeg ikke har sett at hun mener noe om TorgeirSalih og oppførselen hans.

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Sahra Wagenknecht er en av de ytterst få politikkere jeg faktisk respekterer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere