Opprørerne i Hong Kong ser på Maidan i Ukraina som forbilde

496
Demonstrantene i Hong Kong har gått fra stort sett fredelige massedemonstrasjoner til en mer voldelig taktikk. Shutterstock

Demonstrantene i Hong Kong har blitt mer og mer voldelige til tross for at deres politiske hovedkrav, kravet om å skriblegge den omstridte lov om fangeutlevering er blitt innfridd.

Nå har de mest militante demonstratene begynt å se på Maidan-kuppet i Ukraina i 2014 som et forbilde, skriver al-Jazeera. Den Oscar-nominerte filmen Winter on Fire, som handler om Maidan-kuppet, er nylig blitt vist for store grupper folk i Hong Kong. Napo Wong, som organiserte filmvisninga på Hong Kong University, sier at det er på «tide å gi bevegelsen nye ideer for å få ny energi», og det skulle altså Maidan inspirere til.

De ser også oppløsninga av Sovjetunionen som forbilde for deg, skriver al-Jazeera. Maidan-kuppet var som kjent svært voldelig der høyreekstremistiske og nazistiske grupper skjøt både på politiet og andre demonstranter for å utløse en overreaksjon fra den daværende ukrainske regjeringa.

Opprøret på Maidan-plassen i Kiev ble framstilt som et folkelig opprør mot korrupsjon, men det var styrt av CIA og annen vestlig etterretning og det førte nazistiske krefter fram til viktige maktposisjoner.

Hong Kong’s Poisoned Chalice

Myndighetene i Kina har kritisert lederne for demonstrasjonene i Hong Kong for å føre en politikk for regimeendring og løsrivelse av Hong Kong fra Kina. Det at demonstrasjonslederne i byen nå henter inspirasjon fra en av de mest kjente og mest brutale fargerevolusjonene for å styrke moralen, gir Beijing noen gode poenger.

Se også denne BBC-videoen om at aktivistene fikk opplæring av Oslo Freedom Forum allerede for to år siden:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Erland Erland says:

  Åja? Jo, kommunistpartiet ble forbudt, men de hadde et godt alternativ å stemme på, og som sagt fikk denne kandidaten og dette partiet ikke særlig stor oppslutning. Så hvordan vil du forklare det siste valgresultatet? Det er en tilspisset situasjon i Ukraina, og de «russiskvennlige» vet godt hvem de burde stemme på, selv om kommunistpartiet er forbudt.

  Du ser ikke bort fra det, nei! :slight_smile:
  Men jeg kan fortelle deg at dette ikke var en frustrasjon i vest, men i Ukraina generelt. Unntaket er nok Krim og Til en viss grad Donbass, det kan jeg være enig i. Grunnen til at Janukovich i sin kunne ble valgt var at det ikke var noen særlige alternativer, etter at den såkalte oransjerevolusjonen falt i fisk på grunn og udugelighet, rot, og maktkamp mellom visse oligarker. Hele systemet var korrupt, noe ukrainerne sjøl vet veldig godt. Timashenko var det reelle alternativet, og hun hadde ikke en sjanse, hun ble indirekte og helt rettferdig straffet av de velgerne hun fridde til. Kort; det var en trøtthet blant folk i ukraina, men folk ble vekket gjennom maidan-opprøret, noe alle valg etterpå helt tydelig har vist. Selv dagens president som vant etter tidenes valgskred er såkalt pro-vestlig. Sannheten er at en slik valgseier ellers ville vært komplett umulig. Så dette er situasjonen i Ukraina i dag. Ukrainere flest ler bare av de argumenter av den typen du kommer med. Så kanskje det beste for deg er å sette deg litt bedre inn i situasjonen.

 2. Jeg meldte meg inn i Rødt lenge etter at jeg konverterte til islam, hvis det kan skape litt kaos i stereotypiene dine. Og grunnen til at jeg gikk inn i Rødt, var at alle partiene i Norge unntatt Rødt støtta bombing av Libya, i allianse med al-Qaida.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det trenger du ikke, du skal selvfølgelig finne din egen vei. Jeg er ikke religiøs, militant eller fascistisk, men jeg kunne fortalt deg mye om hvordan vår verden er “satt sammen”. Når jeg var yngre møtte jeg en jente som gjorde noe som var strengt forbudt. Hun tok meg med til en plass der jeg fikk se “ting” som ikke skal eksistere. Vi ble dessverre oppdaget, hvordan det gikk med jenta vet jeg ikke, jeg så henne aldri igjen, men jeg fikk store problemer og må hele tiden passe på hva jeg sier, de har sine metoder for å få folk til å holde kjeft. :slight_smile:

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er i hverfall fire nazister her i tråden i følge deg, så om de er så vanlige, så vil ikke ha politiet annet å gjøre enn å skjekke ut nazister så de ikke sprenger eller skyter noen.

  white%20leftists

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Forstår du ikke at du skaper hat med måten du omtaler andre mennesker på. Du umenneskeliggjør alle som ikke deler ditt syn, og dette skaper grobunn for vold, noe vi ser i de fleste muslimske land. Du gjør det kanskje ubevisst, men du oppfordrer til hat og vold, er det hatet og volden som er din misjon?

  For en stund siden skrev du at du ble med på venstresiden fordi det var enkelt å ordne seg damer der. Var damer også årsaken til at du valgte å bli muslim? Kanskje du har pedofile tendenser og drømmer om å få deg en 9 års gammel muslimsk jente?

  Uansett hva du er for noe Torgeir, så synes jeg du er en stor drittsekk, og jeg må si som de andre; hvis du engang får deg juling er det vel fortjent.

  Men, du er helt sikkert for dum til å forstå det jeg skriver! :wink:

 6. Avatar for Erland Erland says:

  Det er fascinerende å se hvordan du bare durer på, selv om det du snakker om er ting du ikke har greie på.

 7. Avatar for INK INK says:

  Men Johnny da, jeg hadde nær sagt: “Johnny, tu n’es pas un ange” her altså (uten at man skal tolke for meget inn i dette sitatet fra Edith Piaf). Det likner da ikke deg å være så krass og gå så direkte og personlig i strupen på dine meningsmotstandere … Jeg bare stusser litt fordi jeg ikke kan se at Torgeir oppfører seg noe verre her på forum enn mange andre.

  Nei, da er jeg langt mer interessert i følgende:

  Dette er jo superspennende! Fortell, fortell! :grin: (Vi lover å ikke sladre …)

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er vel å stekke den litt langt?

  Hva jeg synes så teit, er at Torkjell tror at Steigan er viktig når det kommer til pro-hvit vekst, og at hva han gjør betyr noe når han argumenterer (les nazistempler) her.

  Det er hva som skjer i virkeligheten, som i hvilke opplevelser folk har som er mest viktig, og så er det viktig med alle memene i sosialt media, som gjør at de med megafoner som presse og skole, ikke får sette hele agendaen for hva vi skal snakke om, og hva det er sosialt akseptabelt å snakke om.

  At OK tegnet betydde White Power (WP) begynte som en spøk, da progressive ser hvit supremasisme over alt, men hysteriet til jøder og progressive gjørde at tegnet nå er et hat-symbol, og forbudt å gjøre om du ønsker å beholde jobben.
  symbol%20of%20hate

  At spøk ikke er jøder og multikultens sterke side, er jo også moro, og det samme blir det forsåvidt med Torkjells manglende humor.
  not%20ok

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

488 flere kommentarer

Deltakere