Den militære situasjonen i Syria 2015–2019

0
Den militære situasjonen i Syria juni 2015 (høyre) og september 2019. Kilde Southfront.

Disse kartene som er utarbeidet av Southfront viser mer enn mange ord hvor dramatisk og til det vesentlig bedre den militære situasjonen i Syria er endret siden sommeren 2015.

Den gangen var det en reell fare for at de jihadistiske terroristene og deres imperialistiske støttespillere kunne overkjøre Syria og erobre Aleppo og Damaskus. Vendinga i krigen kom da Russland gikk inn seint i september 2015 på invitasjon fra Syrias regjering.

Se på det høyre kartet hvor omringet Aleppo var i 2015. Og se på de store terroristkontrollerte områdene opp mot grensa til de israelskokkuperte Golan-høydene.

Kartene viser også hvordan USA ved hjelp av det kurdiske SDF har tatt kontroll over det nordøstlige Syria. Uten USAs intervensjon er det liten grunn til å tvile på at også denne delen av landet ville ha vært frigjort i dag.

Det samme gjelder området ved al-Tanf på grensa mot Jordan og Irak der også norske styrker har deltatt i USA-koalisjonen. Området er brukt til å reorganisere og trene opp terrorister til fortsatt krig mot Syria.

Det viktigste terroristreiret som gjenstår er Idlib der den syriske hæren har startet det møysommelige, krevende og svært farlige arbeidet med å renske ut de svært velutstyrte terrorbasene. Det er hit mye av den norske bistanden nå går.

Syria vinner avgjørende seire mot terroristene i Idlib

Den syriske hæren fortsetter frigjøringa av Idlib

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.