Syria vinner avgjørende seire mot terroristene i Idlib

0
Den syriske hæren feirer frigjøringa av Khan Sheikhoun. Foto: Syrianews.

Terroriststyrkene til al-Nusra og deres allierte har lidd store nederlag i Idlib-provinsen i løpet av to uker i august 2019 ettersom den syriske hæren har frigjort mange titalls landsbyer.

23. august 2019 hadde den syriske hæren støttet av russisk flyvåpen nedkjempet terroristene i hele det nordlige Hama og sørlige Idlib rundt den strategiske byen Khan Sheikhoun. Dette har skjedd til tross for at Tyrkia prøvde å komme terroristene til unnsetning både med en panserkolonne og med sitt flyvåpen.

Folket i Syria feirer disse avgjørende seirene over terrorister som i åtte år, med solid utenlandsk støtte, har terrorisert landet. Det er fortsatt mange terrorister igjen og krigen kan vare en god stund til. Men seirene i det sørlige Idlib varsler begynnelsen til slutten på dette terrorregimet.

Fra feiringa i Hama

Til tross for at man i Norge og andre vestlige land sier at man er imot terrorismen, til tross for at hele USAs «krig mot terror» fra 2003 ble innledet som en angivelig krig mot al-Qaida, er det lite glede å spore i vestlige hovedsteder og vestlige medier over at de nå taper. Vesten prøver tvert imot å hindre Syria i å nedkjempe dem. Dette kommer naturligvis av at terroristene er våre allierte og har kjempet som leiesoldater med penger, våpen og politisk støtte fra NATO og oljediktaturene.

Les Vanessa Beeleys artikkel: The West has waged war against Syria – a war of terror and an economic war

Men nå faller de.

Situasjonen på slagmarka 23. august 2019. Southfront.
Folk feirer i gatene i Mhardeh etter at den syriske hæren hadde frigjort byen. Foto: Sana

Den syriske hæren har opprettet en humanitær korridor for å hjelpe sivilbefolkninga ut av kampsonene. Det er et betydelig problem for den syriske hæren at terroristene bruker befolkninga som menneskelig skjold. Det gjør at det lett blir store sivile tap. For å unngå dette så mye som mulig har den syriske hæren forberedt denne offensiven grundig, gått i nærkamp med terroristene, med store egne tap som konsekvens av det, og altså tatt mange tiltak i form av humanitære korridorer.

Terroristene har vært svært godt befestet, og den syriske hæren kunne nå vise fram det tunnelsystemet de har bygd i det sørlige Idlib. Se også en bildeserie fra de frigjorte områdene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan er rasende over at hans strategi har blitt parkert i Syria. Tyrkia ville bruke sine egne terrorister til å sikre seg et varig fotfeste i Idlib og mente at de gjennom demilitariseringsavtalen med Russland og Iran hadde sikret seg posisjoner som kunne hindre den syriske armeens framrykking. Han ringte derfor til Vladimir Putin for å klage. Men klagen fører ikke til noe som helst. Putin har forsikret om at Russland står 100 prosent bak den syriske offensiven, og landet viste det også både gjennom å støtte offensiven fra lufta og ved å avskjære tyrkiske fly som prøvde å komme terroristene til unnsetning. Den tyrkiske presidenten har også varslet at han kommer på en endags visitt til Moskva for å drøfte situasjonen. Han vil helt sikkert få en hjertelig mottakelse – og vil ikke oppnå noe.

340.000 flyktninger vendt hjem til Syria

Den tyrkiske statsministeren Mevlut Cavusoglu sa i Beirut 23. august 2019 at over 340.000 syriske flyktninger har forlatt Tyrkia og vendt hjem til Syria etter at terroristene har lidd nederlag. Tyrkia har mer enn noe annet land vært det ledende vertslandet for syriske flyktninger med inntil 3,6 millioner på det meste.

Det er liten begeistring i Vesten for at de syriske flyktningene skal vende hjem. Vesten ønsker å bruke dem som reservearbeidskraft og som en varig blodtapping av den syriske økonomien for å hindre gjenoppbygging etter den krigen Vesten har påført dette landet i allianse med Tyrkia, Israel og oljediktaturene. Men millioner av flyktninger kommer til å vende hjem. Det historiske hjulet ruller ikke Washingtons og NATOs vei.

Forrige artikkelKunnskapsminister Sanner i godteributikken
Neste artikkel«De dreper ham langsomt»