Demonstrasjon mot vindkraft

0
Fra demonstrasjonen mot vindkraft utenfor Stortinget 8. september 2019. Foto: enerWE.no

50 organisasjoner og motstandsgrupper støttet demonstrasjonen mot vindkraft foran Stortinget 8. september 2019. Dette skriver enerWE.no. De skriver også at arrangørene var fornøyde med oppmøtet. EnerWE.no skriver videre:

– Det er ganske mange på en søndag, og det er flott, sier Hans Anton Grønskag til enerWE.

Han er en kjent figur for alle som har fulgt med på kampen mot vindkraften på Frøya, og han er også påtroppende nestleder i den nystartede organisasjonen Motvind som nå er under etablering.
Motvind-leder Eivind Salen var også godt fornøyd.

– Det var veldig veldig kjekt å se. Særlig på slutten ble det mange politikere som hengte seg på. Jeg er fornøyd, det er kjekt å se, sier Eivind Salen i Motvind til enerWE.

NRK Trøndelag skriver at vindkraftmotstandere starter nasjonal aksjonsgruppe:

«En økende motstand mot vindkraft i hele landet har ført til at aksjonistene har blitt enige om å slå seg sammen til organisasjonen Motvind.
Lokale aksjonsgrupper skal bestå, men Motvind-organisasjonen skal gi vindkraftmotstanderne en klar stemme mot politikere og andre aktører.
– Vi har etterlyst dette alle vi som har vært fremst i disse aksjonene.
Det sier leder for Nei til vindkraft på Frøya, Hans Anton Grønskag. Han er oppført som nestleder i den nye organisasjonen.»

Mange begynner å ta inn over seg er at dette såkalte miljøtiltaket er et grovt angrep på norsk natur, noe man kan se av bilder som dette.

Motvind stiller følgende krav til politikerne:

  • Stans pågående konfliktfylte utbygginger nå!
  • Trekk alle gitte konsesjoner der anleggsarbeid ikke er påbegynt!
  • Stortinget må pålegge Riksrevisjonen forvaltningsrevisjon av Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) sin praksis

Organisasjonen skriver på sine nettsider:

«Befolkning og folkevalgte trodde norsk vindkraft skulle redde verden fra klimaendringer. I stedet ble vi lurt av smarte forretningsfolk som så sitt snitt til å gjøre raske penger på å selge fellesskapets naturressurser ut av landet. MOTVIND er folkeaksjonen som stopper vindindustrien, og gir naturen tilbake til folket!»

Forrige artikkelGule vester – Montpellier, Bordeaux og Paris
Neste artikkelFangeutveksling og samtaler mellom Ukraina og Russland