Godt Brød-ansatte vant fram og fikk den tariffavtalen de streiket for

1
Foto: Shutterstock

Etter lang tids venting endte det til slutt med seier for de ansatte på Godt Brød: Tariffavtale er på plass. Dette skriver Fri Fagbevegelse som fortsetter:

LO og NHO er blitt enige om at to avdelinger i Godt Brød skal få tariffavtale. Det har vært et langt lerret å bleke, men for de ansatte endte saken til slutt lykkelig, med at de får den tariffavtalen de ønsket – nemlig Riksavtalen. Det er denne avtalen som gjelder for utelivet, hoteller og restauranter.
Enigheten mellom LO og NHO kom kort tid før saken skulle behandles i tvistenemda som avgjør slike fastlåste uenigheter.

– Jeg er superfornøyd. Dette har vi venta lenge på, sier Ane Aasmundstad Sommervold.
Hun har kjempet for tariffavtale ved Godt Brød i Midtbyen i Trondheim siden i fjor sommer. Ved denne avdelingen ble det ikke streik for tariffavtale, da arbeidsgiver meldte seg inn i NHO Mat og Drikke midt under streikeforberedelsene.

Les mer om den lange kampen for tariffavtale ved Godt Brød.

steigan.no gratulerer!

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. AnneBrit says:

    Jeg kan ikke skjønne at noen arbeidskjøper med flere ansatte fortrekker å være uten tariff-avtale. Det er da så mye enklere å forholde seg til noe som forplikter en hel gruppe, framfor å gjøre det individuelt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere