Politikerne legger seg flate for Google – gull og grønne skoger

0
Bildet er fra Statkrafts presentasjon av Googles tomt utenfor Skien. Foto: Statkraft

Skogeier Leopold Løvenskiold har solgt nesten to tusen mål av sin skogeiendom i Skien til datagiganten Google, skriver Dag Hallvard Ystgaard på nettsidene til NRK. Han bemerker at han skjønner at skogeieren er glad, siden han tjener så mye penger på salget. Men «At politikere over hele fjøla bejubler kjøpet, er derimot ikke til å forstå. Det er bare trist.»

Dette er det største som har skjedd i min tid, sier Ap-ordfører Hedda Foss Five i Skien. Dette er gode nyheter for Telemark og Norge, mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) mener at Norge har alle forutsetninger for å bli en ledende datasenternasjon i Europa. På grunn av fornybar energi, god infrastruktur, redusert elavgift og fjerning av maskinskatten.

Ystgaard skriver også:

«Det er ikke lett å få ut informasjon fra informasjonsgiganten Google, men fra før kjenner vi til at selskapet allerede har gjort avtaler om kjøp av store mengder energi basert på norsk vindkraft.

Hvor mange norske arbeidsplasser en eventuell etablering i Skien vil kunne bidra til, og hva slags arbeidsplasser det i tilfelle vil være snakk om, er helt i det blå.»

Google, Facebook og BlackRock skal ødelegge mer norsk natur med vindfarmer

Statkraft sier i sin presentasjon at selskaper som Facebook, Apple og Google burde finne gode muligheter til å etablere seg her fordi vi har billig energi og et velfungerende kraftmarked. Og de sier også at det er de som har tilrettelagt for Google.

Statkraft facilitates for Google

Så statsbedriften Statkraft og storkoalisjonen Høyre/AP legger altså landet ut på billigsalg til verdens mektigste selskaper for at de skal utplyndre våre naturressurser. De lover at dette betyr arbeidsplasser, men det er helt teoretisk. Dette viser igjen at energi- og kraftpolitikk er en av de store klassekampene i Norge og i Europa for tida. Det omfatter Acer, kraftlinjene til kontinentet, vindkraftkatastrofen og altså kraftkrevende datasentre.

Hvem eier IT-gigantene?

Facebook, Apple og Google eies av den absolutte eliten av verdens monopolkapitalister. I spissen for dem finner vi investeringsfondene Vanguard, BlackRock, State Street og Fidelity, fire selskaper som er kontrollerende eiere i alle de største bankene i USA. De er de største eierne i våpenindustrien, Big Pharma, merkevarene og medieindustrien. Og altså i IT-gigantene. Det er dem norske politikere legger seg flate for.

Tre selskaper eier de største korporasjonene i USA

Dette bør de grilles for i kommunevalgkampen – og i tida som kommer etterpå. Kampen er ikke over, den er bare så vidt begynt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.