Gigantisk Google-lekkasje: – De ønsker å styrte USA

0
James O'Keefe fra Project Veritas og Google-lekker Zachary Vorhies. (Ill.: Project Veritas)

Over 950 interne Google-dokumenter er lekket til Project Veritas av selskapets tidligere «senior software engineer», Zachary Vorhies. Vorhies jobbet hos Google i åtte år før han bestemte seg for å snakke ut. Dette skriver Trond Bie i IT-avisen.

«Vorhies mener han har sett og hørt ting internt som tyder på at selskapet ønsker å manipulere amerikanske valgkamper og «styrte USA». Ifølge den tidligere medarbeideren endret Google sin strategi i 2016, samme år det ble kjent Trump vant president-valget.»

Artikkelen bygger på avsløringene som er gjort av Project Veritas. Her er deres intervjue med Vorhies:

Hele samlinga av interne Google-dokumenter finnes her.

Dette sier varsleren:

«Jeg ga dokumentene jeg har samlet i over ett år til Project Veritas. Grunnen til at jeg samlet disse dokumentene, var fordi jeg så at noe mørkt og ubehagelig foregikk. Jeg innså at det ikke bare ville tukle med valget, men bruke den tuklingen med valget for å styrte USA.»

«Disse dokumentene var tilgjengelig for hver eneste heltidsansatt hos Google. Som ansatt søkte jeg rett og slett etter et par nøkkelord – det var da disse dokumentene begynte å dukke opp. Deretter, da jeg begynte å finne ett dokument og fant nøkkelord for andre dokumenter, kunne jeg fortsette å grave og fortsette syklusen til jeg hadde en arkiv-skattekiste med dokumenter som tydelig forklarer systemet, og hva de prøver å oppnå i veldig tydelig språk.»

Twitter kan lese alle dine private meldinger og hvilke bilder du laster opp

Slik sensuerer Twitter alt de ikke liker

Skjermdump

Google er et datterselskape av Alpbabet, som er et av verdens største selskaper. Grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin er de største eierne. Nest etter dem følge «de vanlige mistenkte».

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGlobale trusler mot pressefrihet
Neste artikkelPolitikerne legger seg flate for Google – gull og grønne skoger